kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3027
EURO
34,7805
STERLIN
40,4563
BITCOIN
$63.800
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Salı Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Kanserle savaşarak, onu yenebilirsiniz

Londra’da Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Bozca-Der’in düzenlemiş olduğu (Meme Kanseri ve Rahim Ağzı kanseri) konulu kadınları bilginlendirme semineri geçtiğimiz Cuma günü yoğun bir katılımcı kitlesiyle gerçekleştirildi.

Kanserle savaşarak, onu yenebilirsiniz
22.05.2016
0
A+
A-

 

580A2095

Londra’da  Kanser Hastalarına Yardım  Derneği ve Bozca-Der’in  düzenlemiş olduğu (Meme Kanseri ve Rahim Ağzı kanseri) konulu kadınları bilginlendirme semineri geçtiğimiz Cuma günü yoğun bir katılımcı kitlesiyle gerçekleştirildi. Meme kanseri ve Rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgi vermek için Temel Onkoloji Uzmanı Kanser Hastaları Derneği bilimsel danışman Mine Çağlar, kadınları yaptığı açıklamalarla bilgilendirdi.

KANSER GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ HASTALIĞI

İngiltere Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Ayla Derya, konuyla ilgili açıklamasında, “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle elimizden geldiği kadar  kanseri  kadınlara anlatma , onların dikkatini çekerek bilgilendirmek için böyle bir proje gerçekleştirdik. Hanımlarımız böyle durumlarda  kendilerini çok ihmal etmektedir.Doktorların yaptığı açıklamalara bakarsak veya çevremizde ki insanlara bakarsak kanserin günümüz hastalıkları arasında olduğunu görüyoruz.Biz de böyle  etkinlikler gerçekleştirerek hanımlarımızı bilinçlendirmek ,  utanmalarını engellemek ve böyle durumlarda aile fertlerinin yaklaşımının nasıl olması gerektiğini  hanımlara anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Fotoğraflar: Yunus Dalgıç

580A2087

TEDAVİ İMKANLARI LONDRA’DA DAHA GELİŞMİŞ DURUMDA

Gerçekleştirilen seminer de kanser hastalarının yararlandığı imkanlardan da bahseden Derya,şöyle devam etti:

“Londra da bu imkanlar Kuzey Kıbrıs’a veya Türkiye’ye göre çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Erken teşhis konulduğun da tedavisi olacak bir hastalık.  Bizler nasıl arabalarımıza bakım yaptırıyorsak, kendimizi de belli aralıklarla kontrol ettirmemiz gerekmektedir. Umuyoruz ki Kuzey Kıbrıs’ta da kanser hastalarına sunulan imkanlar, Londra’daki hizmetlerle aynı derecede olur.

580A2116

KANSER’DEN KORKMAYIN VE KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN

Kanser Hastaları Derneği bilimsel danışmanı Mine Çağlar, hanımlara verdiği konferansta, kanserden korkulmamasını , kanserin ölümcül olmadığını sadece insanların bilinçsizliği ve ihmallerinden dolayı kaynaklanan çok ciddi kayıplar gerçekleştiğine değindi. “Hanımlar meme kanseri hakkında doktorlara gitmekten, kanser belirtilerinin gerçekleştiği bölgeleri doktorlara söylerken çekinmektedir. Bu konu hakkında utanmamaları gerekir” diyen Mine Çağlar, kadınları bu konuda uyardı.

Kadınların, kendilerine günlük hayatta zaman ayırmaları gerektiğini de belirten Çağlar, şunları söyledi:

“Hastalıkla savaşmanın en güzel silahıdır. Hanımlarımızın günde en az üç saat bile olsa kendilerine zaman ayırmalılar, etkinliklere, sergilere, sosyal aktivetelere katılmaları psikolojik olarak çok önemli bir konudur. Kanser hastaları zamanla yarışıyorlar ve erken teşhisin önemi hayati önem kapsamaktadır.”

580A2114

HER 100 ERKEĞİN BİRİNDE  MEME KANSERİ GÖRÜLMEKTE

Meme kanseri denince akla gelen ilk isim kadınlardır. Fakat bu kanser türü sadece kadınlarda değil , erkeklerde de görülmektedir. Kadınlar da meme kanserı her 8 kişiden 1 inde görülen bu kanser türü erkeklerde ise 100 kişiden 1 nde görülmektedir.Erkeklerde en çok görülen kanser türü Prostat kanseri olmasına rağmen erkeklerin çoğu bu kanserler hakkında da bilgi sahibi değiller. Kanser ile savaşmanın en önemli silahıdır bilinçlenmek. Erkeklerin kadınlarda olduğu gibi meme dokusu veya süt bezleri ve  yağ dokuları kadınlardaki gibi değildir. Bu yüzden erkeklerde genellikle koltuk altında belirti görülmektedir ve doktor kontrolünü ihmal etmemelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.