kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.921
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Türk Ligi play-off grubunda bugün

Euromed Türk Ligi Birinci Küme’de şampiyonu belirleyecek play-off grubunda ikinci maçlar bugün oynanacak.

Türk Ligi play-off grubunda bugün
22.05.2016
0
A+
A-
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sinan Kaya.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sinan Kaya, taraftarlarından destek istedi.

Euromed Türk Ligi Birinci Küme’de şampiyonu belirleyecek play-off grubunda ikinci maçlar bugün oynanacak.

Sürprizli sonuçlarla başlayan play-off grubunda ilk haftayı lider geçiren Trabzonspor ile hayal kırıklığı yaşayan Esenler FC karşı karşıya gelecek.

Kuzey Londra, Wood Green’deki New River Sports Centre Stadium’daki karşılaşma saat 18.00’de start alacak.

Günün diğer maçı da aynı saatte New River Sports Centre’daki halı sahada yapılacak. Bu maçta ise Yeni Boğaziçi Newest ile Dumlupınar Iceworld mücadele edecek.

Bu iki maçta alınacak skorlara göre şampiyon da belli olabilecek. Yeni Boğaziçi Newest-Dumlupınar Iceworld karşılaşması berabere bittiği takdirde, Trabzonspor sahadan üç puanla ayrıldığı takdirde 2015-2016 sezonunun şampiyonu olacak. Diğer skorlar şampiyonunun adını 25 Mayıs Çarşamba akşamı oynanacak üçüncü karşılaşmalara bırakacak.

TRABZONSPOR TARAFTAR DESTEĞİ BEKLİYOR

Esenler FC ile bu akşam kader maçlarından birini oynayacak olan Trabzonspor Kulübü’nün Başkanı Sinan Kaya, Londra’daki Trabzonlu futbolseverleri New River Stadium’una çağırdı. Şampiyonluk yolunda ilk hafta en zor engeli aştıklarını kaydeden Sinan Kaya, “Taraftarlarımızın desteği ile sonuca daha kolay gideceğimize inanıyorum” dedi.

Dumlupınar karşısında çok iyi mücadele ederek kazandıklarını kaydeden Kaya, İkinci Küme’den gelip de bir üst kümede yeniden şampiyon olarak tarih yazacaklarını söyledi.

Dumlupınar Iceworld yönetici Rüstem İyikal, yeni sistemden şikayetçi.

Dumlupınar Iceworld yönetici Rüstem İyikal, yeni sistemden şikayetçi.

DUMLUPINAR, PLAY-OFF’A TEPKİLİ

Dumlupınar Iceworld yöneticileri ise ilk kez uygulanan play-off sitemine tepki gösterdi. Ligi tek yenilgiyle ve en yakın rakiplerine 14 puan fark atarak birinci kapattıklarına dikkat çeken yönetici Rüstem İyikal, “Bu bir emeğin, bir başarının sıfırlanması demek. Play-off’ta bir anlık sonuçların getireceği tek yenilgi bile tüm sezondaki başarıyı tamamen sıfırlıyor. Yeni dönemde bunun düzeltilmesi gerekir” dedi.

Yeni Boğaziçi Newest'in Başkanı Erdoğan Baca, umutlu konuştu.

Yeni Boğaziçi Newest’in Başkanı Erdoğan Baca, umutlu konuştu.

YENİ BOĞAZİÇİ UMUTLANDI

Normal sezonu dördüncü tamamlayarak, play-off maçlarına sıfır puanla başlayan Yeni Boğaziçi Newest de, Esenler karşısında alınan üç puan umut verdi.

Başkan Erdoğan Baca, çok dezevantajlı başladıkları play-off’ta ilk haftaki sonuçların kendilerini de yarışta iddialı hale getirdiğini belirtti. Baca, zorlu Dumlupınar maçından da istedikleri skorla ayrıldıkları takdirde şampiyonluk kupasına ulaşılacak yolun oldukça kısalacağını kaydetti.

Esenler FC Sorumlusu Zafer Koçak, şanssızlıktan yakındı.

Esenler FC Sorumlusu Zafer Koçak, şanssızlıktan yakındı.

ESENLER’DE HAYAL KIRIKLIĞI

Play-off’un ilk maçında Yeni Boğaziçi’ne 2-1 kaybeden ve şok yaşayan Esenler FC, umutlarını artık son iki maça ve diğer maçtaki alınacak skora bağladı. Yönetici Zafer Koçak, maç boyunca üstün olan tarafın kendileri olduğunu söyleyen Koçak, “Top girmeyince girmedi. Hele ikinci yarıdaki baskımız görülmeye değerdi. Kısacası top istemedi. Biz de kaybettik. Maç ise izlenmeye değerdi. Gerek biz, gerekse Yeni Boğaziçi 90 dakika boyunca futbolun güzelliklerini sergiledi. Alınan skorlara bakınca herkese herkesi yenebilecek güçte demek. Bu durumda biz kazanmaya çalışacağız. Sonra da diğer skorala bakacağız” diıe konuştu.

TÜRK LİGİ’NDE BİR İLK OLABİLİR

1976 yılında kurulan, o tarihten beri aralıksız 40 yıldan beri faalyetlerini sürdüren Türk Toplumu Futbol Federasyonu çatısı altında devam eden Türk Ligi Birinci Küme’de play-off grubunda liderliğe yerleşen Trabzonspor kalan iki maçta da bu başarısını sürdürdüğü takdirde tarih yazacak. Bordo-Mavili takım play-off’u ilk sırada bitirdiği takdirde şampiyonluğa ulaşan ilk Türkiye kökenli takım olacak. Ligde bugüne kadar geçen 39 yıl boyunca Kıbrıs kökenli takımlar şampiyonlukları yaşamıştı. Bunlar içinde Yeni Boğaziçi, Binatlı, Mehmetçik, Akıncılar bu şampiyonlukların çoğunu paylaşmış, son olarak Dumlupınar Iceworld, Birinci Küme’deki ilk sezonunda aynı başarıyı göstermişti.

İLK MAÇLARDA NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı oynanan play-off grubunun ilk maçları ilginç geçti. Şampiyonluğun bir numaralı favorisi gösterilen normal sezonun açık ara lideri Dumlupınar Iceworld, ikinci sıradaki Trabzonspor’a 2-1 kaybederek herkesi şaşırttı.

Play-off’ta yer alan dört takımdan Esenler FC de, normal sezonu dördüncü kapatan Yeni Boğaziçi Newest’e 2-1 kaybetti.

40 yıllık Türk Ligi tarihinde ilk kez bu sene uygulanan yeni sisteme göre, ligi ilk dört sırada tamamlayan takımlar, yeni puanlama ile tek devreli lig usülü karşı karşıya geliyor. Normal sezonu lider kapatan üç, ikinci bitiren iki, üçüncü tamamlayan bir ve dördüncü olan sıfır puanla play-off etabına başlıyor.

Buna göre ilk hafta sonunda puan sıralaması şöyle oldu:

TAKIMLAR                     O         G         B          M        A         Y        P

Trabzonspor                        1          1          0          0          2          1           5

Yeni Boğaziçi Newest         1          1          0          0          2          1          3

Dumlupınar Iceworld         1          0          0          1          1          2          3

Esenler FC                             1          0          0          1          1          2          1

25 MAYIS ÇARŞAMBA (3.HAFTA):

New River Sports Centre: 20.00 Yeni Boğaziçi Newest-Trabzonspor, 20.00 Dumlupınar Iceworld-Esenler FC

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.