kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1940
EURO
34,9684
STERLIN
40,9410
BITCOIN
$69.928
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Emlak Yatırımı İçin Doğru Zaman!

Emlak Yatırımı İçin Doğru Zaman!
01.05.2024
0
A+
A-

Independent Mortgage’ten yapılan açıklamada, yatırımcılara gelecek altı ayda piyasaları yakından takip etmeleri tavsiye edilerek, doğru zaman konusunda yol haritası verildi.

İngiltere Merkez Bankası’nın uyguladığı yüksek faiz, yatırımcıları temkinli davranmaya yöneltirken, uzmanlar özellikle emlak sektörü için, doğru zamanın ipuçlarını vermeye başladı.

Londra’da finans, mortgage ve sigorta danışmanlığı sektöründe, Ersin Kırçak ve Mehmet Koççat yönetiminde hizmet veren Independent Mortgage Advisers firması, emlak yatırımcılarına “yıl sonunu” işaret etti.

Londra’da, her biri alanında tecrübeli kadrosuyla, finans, mortgages ve sigorta alanında 15 yılı aşkın süredir, “güvenilir kuruluşlar” arasında yerini alan IMA’dan yapılan açıklamada, seçim süreciyle birlikte faizlerde kademeli olarak düşüş yaşanacağının altı çizildi.

Faizlerin tepe noktasını gördüğüne dikkat çekilen IMA’nın açıklamasında, yatırımcıların, faizlerin ne zaman düşeceğine odaklandığı hatırlatılarak, “piyasalardaki beklenti, yıl sonuna kadar İngiltere Merkez Bankası’nın yüzde 0,75 gibi faiz indirime gideceği ve enflasyonun düşme hızına göre değişim olmasının kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

ZAMANA YAYILARAK DÜŞECEK

Genel seçimlere yüksek faizle gidilmeyeceği belirtilen IMA’nın açıklamasında, “Bank of England bağımsız  para politikası izlemesine rağmen, seçim öncesinde, hükümetin ‘faiz indirme’ talebiyle yüzleşmesinin kaçınılmaz olacağı vurgulandı.

Independent Mortgage Advisers’ın açıklamasında, “İktidar partisi mevcut yüksek faiz ile seçime gitmek istemez. Bu nedenle, faiz indirimi konusunda beklentiler güçlü bir şekilde devam ediyor. Yükseldiği dönemde olduğu gibi, düşüş süreci de zamana yayılacak ve önümüzdeki iki yıl içinde faizler, yüzde 3 veya yüzde 3,5 aralığında gerileyerek sabitlenecek. Faizler ne kadar düşerse düşsün, eski noktaya kadar gerilemesi mümkün görünmüyor” denilerek yatırımcıları buna hazırlıklı olunması konusunda uyardı.

EMLAK YATIRIMI İÇİN DOĞRU ZAMAN!

Faizlerin yükselmesiyle birlikte her bölgede ev fiyatlarında düşüş yaşandığı hatırlatılan IMA açıklamasında, “düşüşün yaz ortalarına kadar devam edeceği beklentileri devam ediyor. Faizlerin düşmeye başlamasıyla birlikte bir canlılık olacak. Bu nedenle emlak piyasasına yatırım yapmak isteyenler için doğru zaman yıl sonuna doğru olabilir. Emlak yatırımı yapmak isteyenler tavsiyemiz gelecek 6 ay içindeki yatırım piyasasını daha yakından takip etmeleri olacak” ifadelerine yer verildi.

Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler 020 8803 0744 numaralı telefondan doğrudan IMA ile temas kurabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.