kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2668
EURO
35,0770
STERLIN
40,8764
BITCOIN
$65.780
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Oylar sayılıyor: ‘Seçmenin mesajı değişimden yana oldu’

Oylar sayılıyor: ‘Seçmenin mesajı değişimden yana oldu’
03.05.2024
0
A+
A-

İngiltere’de yerel seçimlerin yanı sıra Blackpool South için yapılan milletvekilliği seçimini açık ara İşçi Partisi’nin adayı kazandı. Parti lideri Starmer, “Bu, bugünün en önemli sonucu” dedi.

Birleşik Krallık’ın parçası olan İngiltere ve Galler’de belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve polis komiserlerini belirlemek için dün yapılan yerel seçimlerin ardından ilk sonuçlar gelmeye başladı. Buna göre, merkezi yönetimde ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi, pek çok belediye meclisinde önemli kazanımlar elde etti.

Reuters’ın aktardığına göre, 2 Mayıs Perşembe günü yapılan seçimlerde, daha önce gündeme gelen bir ‘lobicilik’ skandalı üzerine iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekilinin istifa ettiği Blackpool South için de sandık başına gidildi. Gelen sonuçlara göre, İşçi Partisi Blackpool South milletvekili adayı Chris Webb, oyların 10 bin 825’ini alarak buradaki seçimi kazandı. Muhafazakar Parti’nin adayı ise 3 bin 218 oy alarak ikinci oldu.

İŞÇİ PARTİSİ: SEÇMENİN DOĞRUDAN MESAJ GÖNDERME ŞANSI OLDU

Muhafazakar Parti Genel Başkanı Richard Holden ise Times Radio’ya yaptığı açıklamada, bunun ‘zor bir gece’ olduğunu ifade ederek, “Çok harika sonuçlar olduğu aşikar” dedi.

Genel seçimler için yapılan kamuoyu yoklamalarında Muhafazakarlar İşçi Partisi’nin yaklaşık 20 puan gerisinde yer alırken, 2 bin 600 aşkın belediye meclis üyesi seçim sonucundan ilk 500’ü İşçi Partisi’nin Muhafazakar Parti karşısında oylarını artırdığını gösterdi.

BORIS JOHNSON, OY VERME MERKEZİNDEN GERİ ÇEVRİLDİ

Öte yandan, Sky News haber sitesinde yer alan habere göre, seçmen kimliği kurallarını getiren İngiltere’nin eski başbakanlarından Boris Johnson, oy kullanmak için geçerli kimliğini unuttuğu için oy verme merkezinden geri çevrildi. Johnson’ın sözcüsünün konuya ilişkin açıklamasına göre, sandık görevlileri tarafından geri çevrilen Boris Johnson, daha sonra fotoğraflı kimlik kartıyla geri döndü ve oyunu kullanabildi.

İngiltere ve Galler’de 107 seçim bölgesinde sandık başına giden seçmenler, dün yerel saatle 07.00’den  22.00’ye  kadar oy kullandı. İngiltere’de vatandaşlar ayrıca 35 Polis ve Suç Komiseri’ni (PCCs) seçmek üzere oy verdi. Yaklaşık 8,9 milyon nüfuslu başkent Londra’da kayıtlı seçmenler de gelecek 4 yıl boyunca şehri kimin yöneteceğine karar vermek ve 25 belediye meclis üyesini belirlemek için sandık başına gitti.

Bazı bölgelerde yerel seçim sonuçlarının hafta sonu açıklanması öngörülüyor. Londra Belediye Başkanlığı sonuçları 4 Mayıs Cumartesi belediye binasında açıklanacak. Aynı şekilde, Londra belediye meclisi üyeleri de cumartesi belli olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.