kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
STERLIN
40,9941
BITCOIN
$70.545
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

TCCA’in düzenlediği ‘Sağlık Günü’ etkinliğine yoğun ilgi

Londra’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (Turkish Cypriot Community Association) ‘Health Day’ (Sağlık Günü) başlıklı bir etkinlik organize etti.

TCCA’in düzenlediği ‘Sağlık Günü’ etkinliğine yoğun ilgi
31.01.2016
0
A+
A-

 

TCCA

Londra’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (Turkish Cypriot Community Association) ‘Health Day’ (Sağlık Günü) başlıklı bir etkinlik organize etti.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (TCCA) ile Haringey Clinical Commissioning Group’un 6 aydır yürüttükleri proje kapsamında gerçekleşen ‘Sağlık Günü’ etkinliği 11.00 ile 17.00 arasında Tottenham’da bulunan Gladesmore Community School’da çok sayıda sağlık çalışanı ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Doktor ve hemşireler tarafından ziyaretçilerin kan şekerleri, tansiyonu ve vücut yağ indeks ölçümü yapılırken, yapılan kontrollerin sonucuna göre birçok kişi mahalle doktorlarına sevk edildi. Sağlık kontrollerinin yanı sıra, katılımcılara Türkçe ve Kürtçe sağlık seminerleri verilirken etkinlik alanına stant açan bazı kuruluşlarda hem hizmetlerini anlattı hem de yeni insanlara ulaştı.

DSC_5436

ÜCRETSİZ SAĞLIK KONTROLÜ

Sağlık Günü etkinliği için Gladesmore Community School’a gelen katılımcılar TCCA tarafından girişte kendilerine verilen evrakları doldurarak ücretsiz, kan ve kolesterol testi ile tansiyon ölçümleri yaptırarak uzman doktorlar ve hemşireler tarafından kontrol edildiler.

DSC_5438

PSİKOLOJİ, DİYABET, TANSİYON VE KOLESTEROL

Etkinlikte psikoloji, diyabet, tansiyon ve kolesterol üzerine verilen seminerlerde katılımcılar hem hastalıklar konusunda bilgilendirildi hem de konular hakkındaki soruları uzman doktorlar tarafından yanıtlandı.

Dr. Mehtap Mehmet Yeşil, diyabet ve tansiyon hastalıkları konusunda katılımcılara iki ayrı seminer vererek, söz konusu hastalıklar hakkında kendisini dinleyenlerin sorularını yanıtladı.

Dr. Macide Yüksel, psikolojik hastalıklar konusunda katılımcıları bilgilendirip sorularını yanıtlarken Dr. Tahsin Bilginer de kolesterol hastalığı üzerine önemli bilgiler vererek, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

DSC_5434

SAĞLIK HAKKINDA HER ŞEY

Sağlık Günü kapsamında katılımcılara ücretsiz sağlık kontrolleri ve seminerlerin yanı sıra birçok sağlık kurumu ve oluşumu da ücretsiz destek sundu. Etkinliğe katılan NHS oluşumları Improving Access to Psychological Therapies ve Expert Patients, katılımcılara ücretsiz psikolojik terapinin yanı sıra eklem kireçlenmesi, astım, nefes darlığı, kalp rahatsızlığı, MS, bel ağrısı, kronik ağrılar, ME kontrollerini yapıp, uzun süreli hastalıkları ile nasıl başa çıkabilecekleri konusunda destek alabilecekleri bilgisini verdi. Improving Access to Psychological Therapies ve Expert Patients’in yanı sıra Health Traniers, Turkish Cypriot Women’s Project ve Victim Support da stant açarak katılımcılara kurumları kapsamında hizmetleri anlattı.

Sağlık Günü etkinliğinde gönüllü olarak hizmet veren doktorlar Mehtap Mehmet Yeşil ve Tahsin Bilginer’e projenin yöneticisi Selcan Kemal tarafından plaket verilerek katkılarından dolayı teşekkür edildi.

DSC_5443

ACİLDE BEKLEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Hastanelerin acil servislerinde yaşanan uzun bekleme sürelerinden hemen herkes şikayetçi fakat birçok hasta 111 numaralı telefonu arayarak uzman doktorlar ile görüşebileceğini veya eczanelerde bulunan Minor Ailment Scheme servisinden haberdar değil. Burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı dahil olmak üzere öksürükler ve soğuk algınlıkları, küçük kesikler ve çürükler, kabızlık ve hemoroid (basur), saman nezlesi ve alerji, hazımsızlık ve ishal, siğiller ve verrukalar, ağız ülserleri ve soğuk yaralar, pişik ve diş çıkarma gibi küçük sağlık sorunlarında GP’ye veya hastaneye gitmenize gerek kalmadan en yakın eczane giderek ilaç alabilirsiniz.

DSC_5434

İNGİLİZCE BİLMEMEK HALA ÖNEMLİ BİR SORUN

Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumların en büyük sorunlarından biri de İngilizce konuşamamak. Sağlık kuruluşlarında geçmişte daha fazla tercüman bulunuyordu fakat ekonomik sıkıntılar nedeni ile NHS hasta tercümanlarının çoğunun işine son verdi. İngilizcesi yetersiz olan hastalar ise genellikle okul çağındaki çocuklarını yanlarına alarak muayene oluyor. Bu da bir sorunu hallederken başka bir sorunu ortaya çıkarıyor; çocukların derslerinden geri kalması. Gladesmore Community School’da gerçekleşen Sağlık Günü etkinliğinden oldukça memnun kalan okul yönetimi de TCCA’in bu girişimine destek verenler arasında. Okul yönetimi Sağlık Günü’nün yeniden kendi salonlarında yapılması halinde okuldaki Türk ve Kürt ailelerin tümüne bilgi ve davet mesajı atabileceklerini açıkladı. Yönetim bu şekilde öğrencilerinin ebeveynlerini doktora götürmek için derslerinden geri kalmasının önüne geçmeyi planlıyor.

DSC_5431

SAĞLIK GÜNÜ TEKRARLANACAK

TCCA tarafından ilk kez yapılan Sağlık Günü etkinliğinden vatandaşların oldukça memnun kalması üzerine proje yöneticisi Selcan Kemal, önümüzdeki dönemlerde bu gibi sağlık etkinliklerinin tekrar edileceğini açıkladı.

DSC_5449

DSC_5426

DSC_5428

DSC_5425

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.