kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5401
EURO
34,8192
STERLIN
40,5112
BITCOIN
$64.805
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Çanakkale Savaşı için Lordlar Kamarasında dostluk çayı

Çanakkale Savaşının bitişinin 100’üncü yıldönümü nedeniyle, Britanya Lordlar Kamarasında “dostluk çayı” düzenlendi

Çanakkale Savaşı için Lordlar Kamarasında dostluk çayı
31.01.2016
0
A+
A-

 

Canakkale Platformu ingiliz parlamentosu Randolph Churchill Buyukelci Sefire

Çanakkale Savaşının bitişinin 100’üncü yıldönümü nedeniyle, Britanya Lordlar Kamarasında “dostluk çayı” düzenlendi

Ev sahipliğini Barones Meral Hüssein-Ece’nin yaptığı, Çanakkale Anma Platformu ve uluslarası Gallipoli and Dardanelles International kuruluşlarının düzenlediği çayda, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, İngiltere Savunma Bakan Müsteşarı ve Lordlar Kamarası Başkan Yardımcısı Earl Howe, Yeni Zelanda Yüksek Komiseri Sir Lockwood Smith, Çanakkale Savaşı’nda İngiltere’nin Donanma Bakanı, 2. Dünya Savaşında Başbakan Sir Winston Churchill’in torununun çocuğu Randolph Churchill, Avustralya, Kanada resmi temsilcileri, çok sayıda Lord, milletvekili ve sivil toplum temsilcisi katıldı.

Canakkale Platformu ingiliz parlamentosu Buyukelci Oya Tuncali

SAVAŞLARDAN DERS ALINMAMIŞ

Davetin ilk konuşmasını yapan Barones Meral Hüssein-Ece, önemli bir olayı hatırladıklarını, yüz yılın uzun gibi görünse de aslında kısa olduğunu belirterek, “Burada aramızda olan birçok kişinin Çanakkale Savaşı’yla doğrudan ilişkisi var. Bu kadar acı tecrübelerden sonra insanlığın savaşlardan ders alması beklenirdi ama bugün Orta Doğu’da olanlara bakılınca böyle olmadığını üzülerek görüyoruz” dedi.

ÇAP Başkanı Servet Hassan, “Çanakkale geçilmez’ sadece zaferi vurgulayan veya vatansever bir slogan olmadığını aynı zamanda o kara parçasında Türklerin hayatta kalışının da anlamı olduğunu vurguladı.

Canakkale 29

ÇANAKKALE YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR

Londra  Büyükelçisi  Abdurrahman Bilgiç Çanakkale’de çarpışan tüm taraflardan, toplamda yarım milyondan fazla kişinin hayatını kaybettiğinin altını çizdi. Bilgiç, “Çünkü, kuvvetlerin geri çekilmesi bir savaşın son bulmasından öte yeni bir başlangıçtı” dedi.
Canakkale Platformu ingiliz parlamentosu 1

ATATÜRK’ÜN ASKERİ DEHASI

İngiltere Savunma Bakanı Yardımcısı ve Lordlar Kamarası Başkan Yardımcısı Earl Howe da Çanakkale’nin Atatürk’ün kariyerine çok büyük bir katkısı olduğunu belirterek, “Bu savaşın en büyük mirası, Atatürk’ün askeri dehası ile modern Türkiye’nin ortaya çıkmasıdır. Bu savaş Churchill’in mesleki kariyerini büyük ölçüde etkilemiştir” şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda İngiltere Yüksek Komiseri Sir Lockwood Smith ise Çanakkale Savaşı’nın kendi dünyaya gelişinin nedeni olduğunu, büyükannesinin nişanlısı bu savaşta ölünce, büyükbabası ile evlendiğine dikkati çekti, “Gelibolu savaşı olmasa, ben de olmayacaktım. Büyükannemin ilk aşkı Yeni Zelandalı askerler arasında Çanakkale’de yatıyor” diyerek, duygularını dile getirdi.

Canakkale Platformu ingiliz parlamentosu Earl Howe2

DEDEM BAŞARILI OLAMADI

Sir Winston Churchill’in torununun çocuğu Randolph Churchill ise büyük dedesinin, Çanakkale’ye çıkarma yapmaktaki amacının Birinci Dünya Savaşı’nın çok kısa sürede bitmesini sağlamak olduğunu ancak başarılı olamadığını belirtti. Churchill “Ne yazık ki 2. Dünya Savaşı oldu. Benim neslim savaşın korkunç yüzünü görmeden büyüdü. Bugünkü özgürlüğümüzü, kaç kişinin hayatına mal olarak yaşadığımızı daima hatırlayalım.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.