kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.710
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

IADD’den toplantıya yanıt

IADD’den toplantıya yanıt
10.05.2012
0
A+
A-

CTS (Centre for Turkey Studies) tarafından parlamentoda düzenlenen toplantıda yaşanan gergin ortamla ilgili olarak yapılan haberde adı geçen İngiltere Düşünce Derneği (İADD) ise yaptığı yazılı açıklamada şu noktalara değindi:

‘Hilal Kaplan ile Amberin Zaman’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya derneğimizin yönetimi, hiç kimseyi ne görevli ne de temsilen göndermemiş ve toplantıya gidilmesi konusunda karar almamıştır. Orada bulunanlar tamamen kendi kişisel iradeleri ile hareket etmiştir. Dolayısı ile orada sorulan sorulardan, yapılan konuşmalardan, davranışlardan olumlu veya olumsuz şekilde derneğimiz sorumlu değildir.

Konuşmacılardan Hilal Kaplan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e olan nefretiyle tanınan bir kimse olup hiçbir tarihsel ve sosyolojik bilgiye dayandıramadığı halde onu gaddar, acımasız bir diktatör ilan etmiştir.  Diğer konuşmacı Amberin Zaman da bir gazeteci olarak değil sanki kendi misyonu varmışçasına Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yönlendirmeye çalışan yazılarıyla ön plana çıkmış bir kişidir.  Amberin Zaman’ın gözünde TSK yok edilmesi gereken bir kuruluştur.

CTS adlı kuruluş bu kadar önyargılı ve misyon sahibi kişileri  davet edip onların Türkiye Cumhuriyeti’ne ve tarihine Birleşik Krallık Parlamentosu’nda hakaret etmesini, sorumsuzca suçlamasını sağlamıştır. Türkçe açılımı Türkiye Çalışmaları Merkezi olan bu kuruluşun Türkiye hakkında ne tür çalışmalar yaptıklarının yorumunu halkımıza bırakıyoruz.

Bu durum karşısında bazı katılımcıların tepkilerini göstermesi doğaldır.

Londra Türk Basınının  değerli mensuplarının bilhassa IADD Başkanının da toplantıda olduğunun ifade edildiği bu olayı  haber yapmadan önce Derneğimiz ile görüşüp teyid etmelerini dilerdik.’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.