kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5166
EURO
34,5622
STERLIN
40,4402
BITCOIN
$63.780
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Festivalin tanıtımı parlamentoda yapıldı

Festivalin tanıtımı parlamentoda yapıldı
10.05.2012
0
A+
A-

Fest1İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM) tarafından bu yıl ikincisi düzenenecek olan ‘Alevi Festivali’ nin tanıtım resepsiyonu geçtiğimiz Perşembe akşamı İngiliz Parlamentosu’nda gerçekleşti.

29 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivalin tanıtımının yapıldığı gecede, İngiltere’de faaliyet gösteren Alevi örgütlerinin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda İngiliz milletvekili hazır bulundu.

İAKM başkanı İsrafil Erbil yaptığı açılış konuşmasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festival ile çocuklara ve gençlere kimlik bilincini aşılamayı hedeflediklerini belirterek, ‘İngiltere’de doğup büyüyen ikinci neslin kendi kültürünü  tanıyıp benimsemesi açısından, festivaldeki bir çok etkinliği gençlerimize yönelik hazırladık’ şeklinde konuştu.

6 gün sürecek olan festival kapsamında tiyatro gösterileri, seminerler, paneller, Alevi semahı, Alevi müzikleri, folklor gösterilerine yer verileceğini belirten Erbil, festivalin final gününde Hackney Downs Park’ta dev bir açık hava konseri düzenleneceğini duyurdu.

Londra’da yaklaşık 250 bin Alevi bulunduğunu hatırlatan İsrafil Erbil, 6 gün sürecek olan festivale toplumun her kesiminin davetli olduğunu vurguladı.

İşçi Partisi Hackney Milletvekili Diane Abbot’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda milletvekili Eric Joyce’da kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından semah hocası Seher Ağbaba’nın söylediği deyişler eşliğinde gençlerden oluşan Cemevi Semah ekibi, semaha durdu. Ardından sahne alan bağlama orkestrasının seslendirdiği eserler büyük alkış aldı.

FESTİVAL PROGRAMI:

29 Mayıs Salı günü, saat 17.30’daki açılış gününde Mahsuni Şerif şahsında tüm ozanlar anılacak.

30 Mayıs Çarşamba günü Selby Centre’da tiyatro gösterisi

31 Mayıs Perşembe günü Cemevi’nde ‘Birlik Cemi’

1 Haziran Cuma günü gençlik festivali

2 Haziran Cumartesi günü Cemevi’nde panel

3 Haziran Pazar günü Anıt ziyareti ve Doğu Londra’daki Hackney Downs Park’da tüm gün  sürecek, seminer, konser ve eğlencelerin yer alacağı açık hava festivali ile program sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.