kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2591
EURO
34,7788
STERLIN
40,5045
BITCOIN
$63.553
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Çarşamba Kapalı
21°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Şirketiniz için en iyi banka hesabını nasıl seçersiniz?

Britanya’da business account seçerken doğru hizmeti alıp almadığınızı diğer bankalarla karşılaştırarak kontrol etmelisiniz

Şirketiniz için en iyi banka hesabını nasıl seçersiniz?
15.05.2015
0
A+
A-

finansbanner2

BankalarBritanya’da business account seçerken doğru hizmeti alıp almadığınızı diğer bankalarla karşılaştırarak kontrol etmelisiniz

Britanya’da iş sahibisiniz ve bir business account’a (iş hesabına) ihtiyacınız var yada bir business account’unuz zaten var ve değiştirmek istiyorsunuz.

Britanya’da ana caddelerde adım başı gördüğümüz bankalarla ve farklı ülke bankalarının İngiltere şubeleriyle birlikte yüzlerce banka ülke çapında business account hizmeti veriyor.

Bütün bankalar farklı seçenekler ve olanaklar sunuyor. Peki bu yüzlerce bankadan hangisini seçeceğiz?

HANGİ BANKAYI SEÇECEĞİZ?

Britanya’da faaliyet gösteren şirketlerin mutlaka bir business account’u olması gerekiyor.

Ancak yüzlerce banka arasında seçim yapmak çoğumuz için çözümü güç problem gibi. Bazı insanlar bankalarını değiştirmekte oldukça muhafazakarlar. Ancak bu değişiklik bazen Britanya iş ortamında mucizeler yaratabilir.

Girişimciler, işyeri ve şirket sahipleri, bilinen bankaların ötesinde farklı bankaları da business account için düşünmeliler. En azından göz önünde olmayan bankaların opsiyonlarını diğer bankalarla karşılaştırmalılar.


Halihazırda bir bankada business account’unuz varsa yinede doğru hizmeti alıp almadığınızı diğer bankalarla karşılaştırarak kontrol etmelisiniz.


İnternet dünyası bankaların hegemonyalarının en büyük tehditçisi. Web siteleri bütün bankaların servislerini, hizmetlerini şeffaf şekilde karşılaştırmalı olarak sunuyor.

BANKALARI KARŞILAŞTIRMALI OLARAK ARAŞTIRIN

Sole trader olarak çalışan kişiler, henüz büyümemiş işleri için onlar için en iyi opsiyon olan kişisel hesaplarını (personal account) kullanırlar.  Personal account’lar business account’lara oranlad daha ucuz yada ücretsiz.

Ancak limited şirketlerin business account açma zorunlulukları var ve mutlaka bankaları karşılaştırmalı olarak değerlendirmeliler. Moneysupermarket.com ve money.co.uk siteleri tıpkı araba sigortalarındaki gibi karşılaştırmalı olarak business account’lar için fiyat karşılaştırmalarını sunuyor.

BANKA ÜCRETLERİ HER BANKADA FARKLI

Genel olarak, bankalar, bankasını değiştiren yada ilk kez hesap açacak kişilere faiz konusunda fazla bir seçenek sunamıyor. Ancak bankaların kestiği sabit ücretlerde gözlegörülür farklılıklar var.

web2

İş sahipleri genel olarak ileriye yönelik olarak hesaplarıyla ilgili ve kendi şirketlerine/işlerine özel bilgi almak istiyorlar.

ŞİRKETLERİN BANKA DENEYİMLERİ İZLENİYOR

Küçük ve orta ölçekli firmaların banka deneyimleri ve performansları konusunda araştırmalar yapan British Banking Insight (BBI), British Chambers of Commerce (BCC)’in üyesi 5000 şirket arasında her 6 ayda bir anket yapıyor.

Anket sonuçlarını değerlendiren iş sahipleri bankaların performanslarını bu anket sonucuna göre değerlendirip kendi çalıştıkları bankayı gözden geçiriyorlar.

BANKA SİZİN PARTNERİNİZ DEĞİLDİR

Bazı iş sahipleri bankalarını değiştirmekte oldukça isteksiz hatta konuya ilgisiz olabiliyorlar. Ancak şöyle önemli bir detay varki; bankalar şirketlerin partneri değildir! Bankalar işsahiplerinin çalıştığı tedarikçilerinden farklı bir konuma sahip değil aslında.


Bankanıza duyduğunuz sadakat, ekonomi bazında doğru bir strateji değil!


Fakat bazı işyeri sahipleri bankaları partneri gibi görüyor. Bankaları hizmet aldığınız ve bunun karşılığını ödediğiniz bir tedarikçi gibi düşünüp onlara tedarikçisiniz gibi davranmalısınız.

İKİ AYRI BANKADA BUSINESS ACCOUNT’UNUZ OLMALI

Konuyla ilgili deneyimli ve uzman kişiler iki farklı bankada business account açmak gerektiğini öneriyor. Şirketinizle ilgili riskleri azaltmak istiyorsanız mutlaka iki iş hesabına sahip olmalısınız. Aralarında rekabet yaratmak ve daha iyi servis almak için iki banka birbirleri hakkında haberdar olmalı. Hatta şirketinizin konumu uygunsa üçüncü bir iş hesabı da düşünülebilir.

ONLINE DÜNYASINDA BUSINESS ACCOUNT SEÇENEKLERİ

Eskiden geleneksel bankacılık tek opsiyondu. Ancak 2015 yılında artık yalnızca geleneksel bankalardan söz etmek mümkün değil. Artık yalnızca online bankacılık yapan şirketler de var. Üstelik daha hızlı ve daha ucuz hizmet veriyorlar.

Herhangi bir yerde şubesi olmayan online olarak hizmet pekçok banka-finans şirketi bulunuyor. Özellikle küçük ölçekli şirketler için iyi bir opsiyon olabilir. Canary Wharf’ta genel merkezi bulunan finans şirketi Advanced Payment Solutions’ın iştirakı the Cashplus business account’a online olarak sadece 10 dakikada başvuru yapılabiliyor. Ve çok kısa bir süre sonra loan (iş kredisi) bile alınabiliyor.

Ancak geleneksel bankacılık yapan ana caddelerde şubeleri olan bankalarda hesap açmak eğer ‘kabul ederlerse’ haftalar sürebiliyor. İş için kredi kullanımında yalnızca hesabınız olan bankaları düşünmek yerine başka bankalar da listeye alınabilir.

Örneğin Sainsburys Bank bilinen ana bankaların aksine çok daha düşük faizle kredi veren bir banka. Şu bir gerçekki bir süre daha bilinen ana bankalar iş dünyasını domine etmeye devam edecekler.

HÜKÜMET FİNANSI

Bankaların finansal olarak yardımcı olmadığı noktalarda hükümetin işyerlerine destek sağlıyor. Hükümet, British Business Bank ismiyle onlarca finans kuruluşuyla ortaklaşa yürüttüğü projesiyle işyerlerine finans desteği sağlıyor. Finans desteğinin üst limiti £2 milyon.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.