kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2006
EURO
35,0812
STERLIN
40,8669
BITCOIN
$66.309
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’de Türk sanat müziği koroları, Cumhuriyetin 100. Yılına özel muhteşem konser verdi

07.05.2024
0
A+
A-

Londra, Birmingham ve Manchester gibi İngiltere’nin üç büyük şehrinde Türk Sanat Müziği Koroları, Bestekar, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Suat Sancar yönetiminde, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türkülerden’ oluşan özel bir repertuvarla Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel muhteşem bir konser düzenledi.

Günay Measey’nin sunuculuğunu üstlendiği konserde konuk sanatçı olarak Bulgaristan’dan gelen ve Suat Sancar’ın E.Ü. Devlet Türk Müziği Konservatuvarından arkadaşı olan Rumelili Fahri Nur yer aldı.

Konsere, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, KKTC Temsilcisi Çimen Keskin, Başkonsolos Namık Cafer, Azerbaycan Londra Büyükelçiliği’ni temsilen Elçi yardımcısı Rasim Mammadov ve Konsolos Kamal Binyetli gibi üst düzey protokol ve seçkin konuklar katıldı.

Yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren ve Sanatçı Suat Sancar tarafından kurulan Londra Türk Sanat Müziği Korosu’nun başkanlığında, bünyesine bağlı Birmingham ve Manchester TSM Koroları tarihi bir konsere imza attı.

Titizlikle hazırlanan koroların ortak konseri, seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türkülerden oluşan repertuvarı başarıyla seslendiren koroların solistleri; Tuğçe Bıçakçı, Begüm Canan Yıldız, Müge Stubbert, Ebru Tez, Bahar Çaylak, Sumru Whitehorn, Emre Gökyiğit, Gamze Özkök, Halil Lale, Nurettin Çıraklı ve geçen yılın engelliler ses yarışması birincisi Nesli Arı, birbirinden güzel eserler sundular.

Konuk Sanatçı Fahri Nur, üç güzel eserle programa katıldı. Ardından Şef Suat Sancar, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” kasidesi ve Atatürk’ün Sevdigi Şarkılardan olan “Bir Fırtına Tuttu Bizi” eserini seslendirdi.

Konserin sonunda, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, konuk sanatçı Fahri Nur’a plaketini takdim etti. Ayrıca, Londra Atatürk okullarının kurucusu Türker Çakıcıya “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” KKTC Elçisi Çimen Keskin tarafından verildi.

Şef Suat Sancar, konserin basın sponsoru TURKISHPRESS UK’ye plaketini takdim ederken, diğer sponsorlara da ayrı ayrı teşekkür plaketleri sunuldu.

Sanatçı Suat Sancar, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kültür ve sanatını İngiltere’de yaşatıp yaygınlaştırmak adına 20 yıldır faaliyet gösteren Londra TSM Korosu’nun, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak unutulmaz bir konser verdiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.