kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2217
EURO
35,1222
STERLIN
40,9327
BITCOIN
$66.300
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, bu kez “Doğa ve Çevreyi” korumak için çaldı

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, bu kez “Doğa ve Çevreyi” korumak için çaldı
07.05.2024
0
A+
A-

Londra’da eski öğrencisi ve Deren Piyano Akademisi’nin kurucusu Deren Eryılmaz’ın evindeki konserde ünlü piyanist Haydn, Mozart, Ravel, Adnan Saygun ve Chopin’den eserlerle unutulmaz bir konser verdi. DOĞÇEV yararına düzenlenen konserde genç piyanist Can Arısoy da Debussy’den seslendirdiği eseriyle büyük alkış topladı

 Haber ve foto:Mihrişah Safa

Cambridge yaşayan tanınmış devlet sanatçısı Gülsin Onay, bu kez “Doğa ve Çevreyi” koruma derneği DOĞÇEV yararına Londra’da bir konser verdi.

Eski öğrencisi ve Deren Piyano Akademi’nin kurucusu Deren Eryılmaz’ın evindeki yardım konserinde Gülsin Onay, Joseph Haydn, Wolfang Amadeus Mozart, Maurice Ravel, Ahmet Adnan Saygun ve Frederic Chopin’den eserler seslendirdi.

Londra’da kurduğu piyano akademisinde gençlere müzik konusunda yardım eden Deren Eryılmaz, evindeki ilk resmi konserini doğadaki her türlü canlının korunması ve çevre bilincinin yükseltilmesi konularında çalışmalar yapan DOĞÇEV yararına düzenledi. Öğrencisinin konserine eşi , Cambridge’de matematik profesörü Tony Scholl ile gelen Gülsin Onay, bu anlamlı konserde bulunmaktan büyük memnunluk duyduğunu söyledi. Onay’ın konseri sonrasında bu kez eşi Tony Scholl da piyanoya geçti. Karı-koca Gülsin Onay ve Tony Scholl , Antonin Dvorak’ın bir bestesi ile dinleyicilere seslendiler.

Çok sayıda müzikseverin katıldığı konser sonrasında Onay , davetliler arasında bulunan genç müzisyen, çok sayıda uluslararası ödülün sahibi,  Guildhall School of Music öğrencisi Can Arısoy’u davet etti. Birleşik Krallık Sanat Konseyi tarafından konser piyanisti ve küresel üstün yetenek olarak tanımlanan Arısoy, Debussy’nin eserini alkışlar arasında seslendirdi.

Doğa ve Çevreyi Koruma, Yaratma Derneği DOĞÇEV yararına düzenlenen konser sonrasında günün sürprizi ise yine Guildhall School of Music öğrencisi 12 yaşındaki Alp Küçükyıldız’dan geldi. Genç müzisyen Bach’tan seslendirdiği eser ile Gülsin Onay ve davetlilerden büyük alkış aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.