kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.034
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Pazartesi Açık
13°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’de araç satarken dikkat!

Taşıt vergisinde yapılan değişiklikler şoförlere pahalıya mal oluyor

İngiltere’de araç satarken dikkat!
15.05.2015
0
A+
A-

finansbanner2

Taşıt vergisinde yapılan değişiklikler şoförlere pahalıya mal oluyor

Araç tekerlek kelepçe clamp

Geçen sene İngiltere’de araç vergilerine yapılan değişim kapsamında taşıt pulu uygulamasına son verilmiş, internette ödeme yapma zorunluluğu getirilmişti.

Taşıt vergisi ödemeleri artık Araç ve Sürücü Tescil Kurumu DVLA’e online olarak veya telefonla ya da Post Office şubelerine yapılıyor. Vergilerini ödemeyenler plakalarından yapılan tarama ile belirleniyor ve 1000 sterline kadar cezalandırılıyor.

Ancak 1921 yılından bu yana uygulanan sistemin değiştirilmesi, araç satış işlemlerine de yenilik getirdi.

Eski kurallar çerçevesinde satılan bir aracın taşıt pulu yeni sahibine ödenmiş vergisiyle beraber transfer ediliyordu fakat yeni sistem bu uygulamayı ortadan kaldırdı.

KURALLAR DEĞİŞTİ, CEZALAR YÜKSEK

İşte Webb çiftine uygulanan cezaEkim 2014’ten sonra satılan araçların ödenmiş vergileri derhal iptal ediliyor ve aracın eski sahibi ödemiş olduğu verginin iadesini geri alabiliyor. Yeni sahibe ise bütün vergileri alış tarihinden ödeme zorunluluğu getiriliyor.

Aracın penceresinde geçerli bir taşıt pulu bulunması araç sahibini bu zorunluluktan kurtarmıyor. Araç vergisini ödemeyenlere yüzlerce sterlin ceza kesiliyor.

Araç sahipleri vergi ödemelerini aylık taksitler halinde yapabilmelerine olanak sağlayan yeni düzenlemenin en büyük avantajlarından birisi ise, taşıt pulu ödemlerini yapmayan yüzbinlerce kişinin daha kolay belirlenmesi oldu.

DVLA, son zamanlarda araç satın alanlara hatırlatma mektubu yoluyor, vergisi ödenmemiş araçlara ise lastik kelepçesi (wheel clamp) takıyor. Araçlarını bu kelepçelerden çıkarmanın bedeli de bir hayli yüksek.

Araç sahiplerinden ilk önce 100 sterlin kelepçe çıkarma ücreti alınıyor. Aracın 24 saatten fazla kelepçeli kalması halinde bu ücret 200 sterline yükseliyor. Bu rakamın üstüne vergi borcunun 160 sterlinlik payı derhal kesiliyor ve borcun 2 hafta içinde kapatılmaması durumunda bu ücret cezaya çevriliyor.

Araç kelepçesinin 24 saatten fazla takılı kaldığı durumlarda araç belediyeye ait araba parkına çekiliyor. Aracın burada bekletilme ücreti günde 21 sterlin.

TAKAS YAPAN ÇİFTE CEZA YAĞDI

Dorset bölgesinde oturan Christopher-Marianna Webb çifti, tatil dönüşü Ford Focus marka araçlarını kelepçe takılmış halde bulunca şoke oldu.

Çift, yurtdışına çıkmadan önce kendilerine ait iki aracı aralarında takas etmiş: Marianna’ın aracı Christopher’a, Christopher’ın arabası ise Marianna’ın adına yazılmıştı. İki aracın vergisi bir senelik vergi ödemesi yapılmıştı.

Ancak yeni kurallar çerçevesinde araç sahibinin değişmesiyle vergisinin de iptal edilmesi, her iki aracı da “kaçak” durumuna düşürdü. Araçların belediye otoparkından çıkarmak için 2 tam gün uğraşan Webb çifti, toplam 822 sterlin ceza ödemek zorunda kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.