Peray Ahmet Haringey Belediye seçimlerinde aday olacak 5 Türk adaydan birisi oldu. Ahmet, Satın almalardan ve çocuk hizmetlerini işletmeye almadan sorumlu olduğu Merton Belediyesi’nde görev yaptıktan sonra tecrübelerini Haringey Belediyesi’nde değerlendirmek istiyor. Hayatı boyunca Wood Green’de yaşadığını ve bölgeyi çok iyi tanıdığını vurgulayan Peray Ahmet, üniversitede siyaset ve modern tarih eğitimi alırken, İnsan Hakları ve Etnik ve Irk İlişkileri konularında da yüksek lisans yapmış. Profesyonel iş hayatı boyunca toplumlara yerel yönetimlerde destek sağlayan projelerde aktif olarak yer alan Peray Ahmet, Croydon, Camden ve Haringey’de çocuk hizmetleri alanında da hizmet vermiş. Zararlı madde kullanımı ve ergen hamilelikler gibi gençlere yönelik projelerde yer alan Ahmet, Haringey’de Türkçe konuşan toplumlara odaklı olarak işsizlik konusunda danışmanlık görevinde bulundu.
Noel Park bölgesinde belediye meclis üyesi adayı olan Peray Ahmet, ayrıca Woodside teşkilatı şube sekreterliği ve etnik azınlık temsilciliği için de aday olacak.
Peray Ahmet’e göre yerel anlamda Haringey’de çözülmesi gereken en önemli problemler; sosyo-ekonomik eşitsizlik, eğitim kalitesinin yetersizliği ve yerel düzeyde toplumsal dayanışmanın eksikliği. Haringey’in doğu ve batısı arasındaki hayat standardının çok farklı olduğuna dikkat çeken Ahmet, bu eşitsizliği gidermenin en önemli hedeflerden birisi olduğuna inanıyor. Seçilmesi halinde bölgede eğitim standartlarının yükseltilmesi için çalışacağını belirten Ahmet, İşçi Partisi’nin temelinde yatan sosyal adalet felsefesiyle etnik azınlıkların, sınıfsal eşitsizliklerin ve ırkçılığa dayalı problemlerin daha etkin bir şekilde çözülebileceğini savunuyor.
Peray Ahmet, Haringey ve Hackney’de Türkçe konuşan toplumun büyüklüğüne oranla, siyasete katılan Türk, Kürt veya Kıbrıslı Türk kökenli çok aday bulunmamasını bir kaç nedene bağlıyor. Haringey’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin sayısının yıllar içerisinde azaldığını ve toplumun daha çok Enfield gibi farklı bölgelere taşındığını söyleyen genç siyasetçiye göre, Türkçe konuşan toplumların anavatanlarındaki siyasi problemlere odaklı olması İngiltere politikasına ilgilerini azaltıyor. Toplumlarımızın yerel yönetimlerde daha aktif rol alarak etkili olabileceklerini dikkat çeken Ahmet, özellikle gençlere aktif politikaya ilgi duymaları çağrısında bulunuyor.