kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.727
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Haringey’e genç bir aday : Peray Ahmet

Haringey’e genç bir aday : Peray Ahmet
08.11.2013
0
A+
A-
Peray Ahmet Haringey Belediye meclisi için  yarışacak.

Peray Ahmet Haringey Belediye meclisi için yarışacak.

Peray Ahmet Haringey Belediye seçimlerinde aday olacak 5 Türk adaydan birisi oldu. Ahmet, Satın almalardan ve çocuk hizmetlerini işletmeye almadan sorumlu olduğu Merton Belediyesi’nde görev yaptıktan sonra tecrübelerini Haringey Belediyesi’nde değerlendirmek istiyor. Hayatı boyunca Wood Green’de yaşadığını ve bölgeyi çok iyi tanıdığını vurgulayan Peray Ahmet, üniversitede siyaset ve modern tarih eğitimi alırken,  İnsan Hakları ve Etnik ve Irk İlişkileri konularında da yüksek lisans yapmış.  Profesyonel iş hayatı boyunca toplumlara yerel yönetimlerde destek sağlayan projelerde aktif olarak yer alan Peray Ahmet, Croydon, Camden ve Haringey’de çocuk hizmetleri alanında da hizmet vermiş. Zararlı madde kullanımı ve ergen hamilelikler gibi gençlere yönelik projelerde yer alan Ahmet,  Haringey’de Türkçe konuşan toplumlara odaklı olarak işsizlik konusunda danışmanlık görevinde bulundu.

Noel Park bölgesinde belediye meclis üyesi adayı olan Peray Ahmet, ayrıca Woodside teşkilatı şube sekreterliği ve etnik azınlık temsilciliği için de aday olacak.

Peray Ahmet’e göre yerel anlamda Haringey’de çözülmesi gereken en önemli problemler; sosyo-ekonomik eşitsizlik, eğitim kalitesinin yetersizliği ve yerel düzeyde toplumsal dayanışmanın eksikliği.  Haringey’in doğu ve batısı arasındaki hayat standardının çok farklı olduğuna dikkat çeken Ahmet, bu eşitsizliği gidermenin en önemli hedeflerden birisi olduğuna inanıyor. Seçilmesi halinde bölgede eğitim standartlarının yükseltilmesi için çalışacağını belirten Ahmet,  İşçi Partisi’nin temelinde yatan sosyal adalet felsefesiyle etnik azınlıkların, sınıfsal eşitsizliklerin ve ırkçılığa dayalı problemlerin daha etkin bir şekilde çözülebileceğini savunuyor.

Peray Ahmet, Haringey ve Hackney’de Türkçe konuşan toplumun büyüklüğüne oranla, siyasete katılan Türk, Kürt veya Kıbrıslı Türk kökenli çok aday bulunmamasını bir kaç nedene bağlıyor. Haringey’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin sayısının yıllar içerisinde azaldığını ve toplumun daha çok Enfield gibi farklı bölgelere taşındığını söyleyen genç siyasetçiye göre, Türkçe konuşan toplumların anavatanlarındaki siyasi problemlere odaklı olması İngiltere politikasına ilgilerini azaltıyor. Toplumlarımızın yerel yönetimlerde daha aktif rol alarak etkili olabileceklerini dikkat çeken Ahmet, özellikle gençlere aktif politikaya ilgi duymaları çağrısında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.