kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$62.838
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı bulutlu
12°C
Pazartesi Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, bahar kahvaltısı düzenledi

22.04.2024
0
A+
A-

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, 14 Nisan 2024 Pazar günü, Angel, Upper Street’deki Gallipoli Restoran’da bir “Bahar Kahvaltısı” düzenledi. Kahvaltı, büyük ilgi gördü ve yerler önceden dolu olduğu için birçok kişi katılamadı.

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu ve İngiltere ADD Başkanı, katılımcılara hoş geldiniz konuşması yaparak şunları söyledi: “Bu hafta Ramazan (Şeker) Bayramı’nı kutladık. Hepinizi hoş geldiniz diyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Milli ve Ulusal Bayramlar, kültürümüzün ve Cumhuriyet değerlerimizin daha iyi anlaşıldığı, sahiplenildiği ve gençlerimizin Atatürk ilke ve devrimlerini anlayarak büyümesine neden olduğumuz günlerdir. İngiltere ADD olarak özellikle bu bayramları kutlamaya özen gösteriyoruz.

Ülkemizin karanlık günlerden aydınlığa çıkacağı umudunu hiç yitirmeyen biz Atatürkçüler için bu bayramın ayrı bir önemi var. Türk Ulusu, sevgiye, kucaklaşmaya, gülümsemeye ve kutuplaşmadan bir arada yaşamaya özlem duyuyor. Biz yurt dışında yaşayanlar, uzun yıllar sonra 31 Mart 2024’de gelen “Baharı” yakalayarak bu bayrama girdik. Atamızın güvendiği Türk Ulusu, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözünü haklı çıkardı. Türk halkı, vicdan ve sağduyusuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sahip çıkarak birleşti ve umudun temelini attı.”

İngiltere ADD’nin kurucu üyesi ve başkanı olduğu ADDP ailesi olarak, Atatürkçü Düşünce’nin ışığını büyütmek için tüm demokratik güçlerin birlikte çalışması gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonra bizim görevimiz, halkımızın attığı bu umudun içini doldurmaktır.”

Özer, örgütlenmenin önemine vurgu yaparak İngiltere ADD’ye üye olmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Başkan Jale Özer’in ardından, Azerbaycan Evi Başkanı ve ADD Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin, katılımcıların bayramını kutlayarak güzel buluşmaların değerli olduğunu ve güzel günlerin yakında geleceğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.