kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$62.869
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Hakan Martyn Hett’in annesi, yeni yasa talebi için Manchester’dan Londra’ya yürüyecek

Hakan Martyn Hett’in annesi, yeni yasa talebi için Manchester’dan Londra’ya yürüyecek

Manchester Arena saldırısının kurbanı olan Hakan (Martyn) Hett’in annesi, kamusal mekanlarda güvenliği sıkılaştıracak bir yasa talep etmek için şehirden Downing Caddesi’ne yürüyecek.

Martyn Hett’in annesi Figen Murray, oğlu 2017’deki bombalamada öldürüldüğünden beri bu yasama, Martyn Yasası olarak bilinen, kampanya yürütüyor. 7 Mayıs’ta, 29 yaşındaki oğlunun öldüğü yerden yürümeyi planlıyor ve 22 Mayıs’ta, ölüm yıl dönümü olan yedinci yılda Downing Caddesi’ne varmayı hedefliyor. İçişleri Bakanlığı, harekete geçmeye devam etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

Hett, intihar bombacısı Salman Abedi’nin Manchester Arena’daki Arianna Grande konserinde ev yapımı bir cihazı patlattığı saldırıda 22 kişi arasında yer alıyordu. Kamusal alanlardaki ve mekanlardaki terörizm karşıtı önlemleri iyileştirmeyi amaçlayan bir yasa için planlar, 2019’da Muhafazakar manifestoda ve 2022 Kraliçe’nin Konuşması’nda yer aldı. Martyn Yasası için bir tasarı üzerine Mart ayında bir danışma yapıldı ve sonuçlar hükümet tarafından değerlendiriliyor.

Bakanlar, yasada nasıl değişiklik yapılması gerektiği konusunda daha fazla görüş duymaları gerektiğinde taslak planları yayınlıyorlar ve daha sonra milletvekillerinden nihai önlemler paketini oylamalarını istiyorlar. Martyn Yasası önerileri, mekan endüstrisi için geniş kapsamlı ve karmaşık sorular ortaya çıkardı ve hükümetin genel seçimden önce yasayı geçirmek için yeterli parlamento zamanının olup olmadığı belirsizdir.

Hakan Hett

“Sonlandırmak için çalışıyoruz”

Murray, “ilk taahhütlerinden neredeyse beş yıl sonra, taslak yasa hâlâ sunulmadı” dedi. Gecikmenin “ülkemizi risk altında bıraktığına” inandığını söyledi. Acılı anne, Downing Caddesi’ne yürüyüşünde bir dizi terör saldırısının yaşandığı yerlerde saygılarını sunmayı planlıyor.

“Hiçbir ebeveynin hissettiğim acı ve kaybı yaşaması gerekmemeli” dedi.

“Gerçekten de Martyn Yasası’nı tanıtarak kamusal alanları daha güvenli ve güvenli hale getirme fırsatımız olduğuna inanıyorum.”

Murray’e, 2016’da öldürülen milletvekili Jo Cox’un dul eşi olan Brendan Cox da dahil olmak üzere, Martyn Yasası için baskı yapmak üzere Manchester’dan Londra’ya kadar yürüyecek kampanyacılar eşlik edecek. Cox, Martyn Yasası’nın “hazır olduğunu, tüm parti desteğine ve kamu desteğine sahip olduğunu” söyledi.

“Martyn’un annesinin, hükümetin defalarca vaat ettiği bir şey için baskı yapmak için Manchester’dan Londra’ya yürümesi gerektiği bir durumda olmamalı” dedi.

Ayrıca,  Murray’ye yürüyüşte katılacak eski bir ulusal terörle mücadele koordinatörü olan Nick Aldworth, halkın hala “Manchester saldırısının zamanında olduğu kadar güvende olmadığını” söyledi.

“Ailelerin tümü, sevdiklerinin trajedisinden ders çıkarılmasını sağlamak istiyor” dedi.

Bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü, “bu önemli reformun geliştirilmesindeki yorulmak bilmeyen desteği için Bayan Murray’e teşekkür etti”.

Sözcü, kamu koruması ile “daha küçük işletmelere ve yerlere aşırı yük getirmemek” arasında doğru dengeyi bulmanın önemli olduğunu belirtti.

“Sizden gelen tüm geri bildirimlerin tam olarak değerlendirilmesini sağlamak için bulguları gözden geçiriyoruz ve yasayı parlamento zamanının izin verdiği kadar çabuk yürürlüğe koymak için çalışıyoruz” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.