kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.260
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Suna Alan ve arkadaşlarından kürtçe ve yunanca ortak eserler tüm dijital platformlarda

Suna Alan ve arkadaşlarından kürtçe ve yunanca ortak eserler tüm dijital platformlarda
26.06.2023
0
A+
A-

Kendine özgü yorumuyla tanınan Londralı sanatçı Suna Alan, Yunan müzisyenlerle işbirliği yaparak ortaklaşa hazırladığı 3 adet ortak Kürtçe ve Yunanca şarkıyı müzikseverlerle buluşturdu. Akustik canlı performanslarıyla dinleyicilere unutulmaz bir müzikal deneyim sunan Alan ve arkadaşları, bu özel eserlerini tüm dijital platformlarda müzikseverlerin beğenisine sundu.

 Sanatçı Alan’ın, Yunan müzisyenlerle ortaklaşa hazırladığı Kürtçe ve Yunanca şarkılar, hem dillerin hem de müzikal formların birbirleriyle etkileşimini yansıtan özgün bir yapıya sahip. Proje, farklı kültürlerin birbirleriyle iletişim kurmasını, anlamasını ve saygı duymasını teşvik etmeyi hedefliyor. Suna Alan, Kürtçe ve Yunanca şarkılarını bir araya getirerek ortak bir müzik dilinde buluşturuyor ve bu şekilde kültürel bir köprü oluşturuyor.

 Suna Alan’ın Kürtçe ve Hara Ioannıdou’nun Yunanca vokallerini üstlendiği bu proje, Mario Christofi (ud), Filippos Papasavvas (buzuki) ve etnomüzikolog Ed Emery’nin (tzoura, ritim) eşlik ettiği bir ekip tarafından bir araya getirildi. Kürt müziğine özgü yorumlarıyla dikkat çeken Suna Alan, bu kez Yunanlı müzisyenlerle birlikte çalışarak müzikal bir köprü kurdu. Ortaya çıkan eserler, ortak Kürtçe ve Yunanca şarkıları içeriyor ve farklı kültürlerin bir araya gelerek yarattığı benzersiz bir müzikal deneyimi temsil ediyor.

 Folktale Prodüksiyon tarafından prodüksiyonu üstlenilen projenin ses kayıt, miks ve mastering işlemleri, usta isim Levent Canen tarafından gerçekleştirildi. Kenan Korkmaz’ın çekimleriyle yakalanan performanslar, müzik ve sanat mekanı DB Music London’da gerçekleştirildi.

 Suna Alan ve Arkadaşları’nın akustik canlı performans kayıtları, dinleyicilerin erişimine açıldı. Spotify, Apple Music, YouTube Music gibi tüm dijital platformlardan bu eserlere ulaşmak mümkün. Proje, müzikseverlere ortak Kürtçe & Yunanca şarkıları sunarken, farklı kültürlerin birbirleriyle etkileşimini ve müzikal birlikteliğini kutluyor.

 “To Gefiri Tis Dramas / Çavên Mecnûn (Acoustic Performance)”

YouTube Link: https://youtu.be/6jMQYx-Ly_A  

 

“Were Qurban / Ti Ta Theleis Ta Lefta (Acoustic Performance)”

YouTube Link: https://youtu.be/qPbqF4-JsBQ 

 

“Nekî Nekî / Sala Sala (Acoustic Performance)”

YouTube Link: https://youtu.be/6jMQYx-Ly_A

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.