kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2550
EURO
34,7007
STERLIN
40,3407
BITCOIN
$62.375
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Az bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Pazar açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C

NOTCO festivalinde Ziynet Sali rüzgarı esti 

NOTCO festivalinde Ziynet Sali rüzgarı esti 
26.06.2023
0
A+
A-

Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali 25 Haziran’da düzenlendi. Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi (NOTCO) tarafından düzenlenen festival Dominion Centre’de gerçekleşti. Etkinlik, 15.00-23.00 saatleri arasında gün boyunca devam etti.

Etkinlige KKTC Londra temsilciliginden Tahir Tahir, KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, Haringay  belediyel lideri Peray Ahmet,  Enfield belediye liderleri  Nesil Caliskan , Bexley belediye başkanı Ahmet Durmus, Enfıled belediye başkanı Suna  Hürman, Enfıeld belediye meclis üyesi Alev Cazimoglu, dernek ve okul başkanları, yöneticileri ve toplumumuzun herkesiminden vatandaşlar ekinlige katıldı.

Festivalde ünlü Kıbrıslı Türk sanatçı Ziynet Sali’nin yanı sıra Londra’nın sevilen gruplarından ‘Kıbrıs Dörtlüsü’, ‘Kral Eray’, ‘True Blue’, Erdinç Hüseyin, Şifa Abdullah, Yetenekli Kıbrıslılar, Mask Art Theatre Group, Samira Hamden, Serkan Kelebek, Okan Koşanoğlu, DJ Celil ve şiirleri ile Arife Retvan, Tuğba Özcivan ve Aycan Saraçoğlu yer aldı. 

NOTCO Başkanı Osman Ercen yaptığı festival ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

“Amacımız, üye dernekler arasında dayanışma ve koordinasyon sağlamak, diğer kardeş dernek ve kuruluşlarla işbirliği yaparak toplumumuzun sorun ve gereksinimlerine çözüm arayışlarında bulunmak, resmi kurumların toplumun gereksinmelerini göz ününde bulundurmalarını sağlamak amacıyla onlar üzerinde baskı oluşturmak. Festivaller, diasporada yaşayan toplumların yaşamında çok önemli bir rol oynarlar. Sadece kültür ve sanatımızı, örf, adet ve geleneklerimizi bize hatırlatmak amacıyla yapılmazlar. Festivalleri, özellikle giderek büyük bir kültür yozlaşması yaşayan, hatta asimile olma tehlikesi ile karşı karşıya olan genç nesillerimiz için çok büyük önemi var.
Onların kültürleri, kimlikleri hakkında donanım sahibi olmasında, kültürlerini tanıyıp yaşamlarında önemli bir araçtır festivaller. 25 Haziran’da gerçekleşen festivalimize katılan her herkese ve destek olan sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz. ”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.