kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
STERLIN
41,0275
BITCOIN
$70.376
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiliz hükümeti depremzedelere vize kolaylığı imza kampanyasına olumsuz yanıt verdi

İngiliz hükümeti depremzedelere vize kolaylığı imza kampanyasına olumsuz yanıt verdi
07.03.2023
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı evsiz kalanlara Ukraynalılara sağlanan vize programı benzeri kolaylık sağlanması için başlatılan imza kampanyasına yanıt veren hükümet olumsuz görüş bildirdi.

Kampanyada imza atanlara elektronik posta aracılığıyla gönderilen yanıtta, “Birleşik Krallık Hükümeti’nin depremden etkilenen Birleşik Krallık vatandaşlarının aile üyeleri için yeni bir vize programı oluşturma planı bulunmamaktadır.” denildi.

Kampanyada 10 binden fazla imza toplanması hükümetin yanıt vermesini gerektiriyor. 100 binden fazla imza toplanması ise durumunda ise konu parlamentoda görüşülmek üzere değerlendirmeye alınıyor. Kampanyada şu ana kadar 82 binin üzerinde imza toplandı.

“Mevcut vize yolları açık”

Hükümet verdiği yanıtta kampanyadaki öneriyi kabul etmek gibi bir planının olmadığını açıkladı ve Birleşik Krallık’a gitmek isteyenler için mevcut vize yollarının açık olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada “Doğal afet nedeniyle yerlerinden olan bazı kişilerin Birleşik Krallık’taki ailelerine katılmak isteyebileceğinin farkındayız ve bu aile üyelerinin mevcut bir Birleşik Krallık vizesi olmadığı durumlarda, mevcut olan standart vize yollarımızdan biri aracılığıyla bir vize başvurusunda bulunabilirler ve başvurular en yakın vize başvuru merkezine yapılabilir.” ifadeleri kullanıldı.

Bu yollardan birinin kısa süreliğine ailesinin yanına gitmek isteyenlerin, altı aya kadar Birleşik Krallık’ta kalmalarına izin veren ziyaret vizesi, diğerinin ise  Birleşik Krallık vatandaşlarının ve Birleşik Krallık’ta yerleşik olanların birinci dereceden aile üyeleri için açık olan vize olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca hükümetin Türkiye’de ve Suriye’de depremlerden etkilenen Birleşik Krallık vatandaşlarına destek vermeyi sürdüğü de kaydedildi.

“Ukrayna’daki durumla farklı”

Açıklamada Birleşik Krallık hükümetinin depremin hemen ardından Türkiye’ye arama kurtarma faaliyetinde bulunmak üzere ekip gönderdiği, ayrıca Afetler Acil Durum Komitesi (DEC) tarafından başlatılan bağış kampanyasında 5 milyon sterlinlik kamu bağışı eşleştirme taahhüdünde bulunduğu aktarıldı.

Türkiye’nin yıkıcı depremlerden etkilenen bölgelerindeki durumun farklı türde bir destek gerektirdiğine işaret edilen açıklamada hükümetin verilen desteğin sahadaki ihtiyaçları karşılaması için Türk hükümetiyle yakın bir koordinasyon içinde olduğu ifade edildi.

Türkiye’deki durumun Ukrayna’daki durumdan farklı olduğunu altını çizen hükümet açıklamasında “Her kriz durumu özel bir müdahale gerektirir. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, Ukraynalıların hayatlarını tehlikeye atmaya devam eden çatışma ve istikrarsızlığa yol açmıştır ve programlarımız, ülkeleri geri dönmek için güvenli olana kadar geçici sığınma sağlamak için oluşturulmuştur.” denildi.

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine başlatılan Ukrayna Aile Programı başvuru sahiplerinin Birleşik Krallık’taki aile üyelerine katılmalarına veya ülkedeki kalış sürelerini uzatmalarına olanak tanıyor. Ücretsiz olan bu vizeyi alanlara İngiltere’de yaşama, çalışma, eğitim görme ve kamu fonlarına erişme imkanı sunuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.