kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
STERLIN
41,1598
BITCOIN
$70.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Akın Yılmaz’ın yeni kitabı  ‘Under the Orange Trees’ yayınlandı

Akın Yılmaz’ın yeni kitabı  ‘Under the Orange Trees’ yayınlandı
07.03.2023
0
A+
A-

‘Under the Orange Trees’, Akın Yılmaz’ın ilk romanı ‘The Olive Trees’in devamı niteliğindedir. Under the Orange Trees’, 1950’lerin sonundaki Kıbrıs’ta bulunan babasının Tera köyünü konu alıyor. 

Bir arkeologun Tera köyünde bir yerde gömülü olan Roma hazinesini keşfetme arayışı sırasında Kıbrıs’ta o dönemde yaşanan sorunların içine çekilmesinin öyküsünü anlatıyor. Kitabı yazması için kendisine neyin ilham verdiği sorulduğunda Akın, Zeytin Ağaçları’nın aile tarihim üzerine bir araştırma projesi olarak başladığını ve daha sonra Kıbrıs’ın Baf bölgesindeki baba köyü Tera’nın tarihine dönüştüğünü söyledi.

Yılmaz, Kuzey Londra, Tottenham’da 1960’larda Kıbrıs’tan göç etmiş bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Okuldan ayrıldıktan sonra muhasebeci olarak eğitim aldı ve psikoloji alanında yüksek lisans derecesine sahip. Eşi Binnur ile ortak olduğu üç çocuk babası, birkaç yıl önce doğum gününde kendisine DNA testi hediye edilmesinin ardından aile geçmişini araştırdı.

İlgisini çeken, ancak İtalya ve diğer Doğu Avrupa’daki yerleri işaret eden genetik soyunu gösterdiği sonuçlarla Yılmaz, daha uzak ve büyük amcasıyla konuşarak aile tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için yola çıktı.

Araştırması, arkeolojik kaşiflerin Tera yakınlarındaki bölgede 2.000 yıl önce Helenistik dönemde yerleşim olduğunu kanıtladığını doğrulayan Lefkoşa’daki Eski Eserler Departmanı ile temasa geçmek de dahil olmak üzere Kıbrıs hakkında eski belgeleri ve kitapları keşfetmeyi içeriyordu.

Yılmaz şu şekilde konuştu: ‘‘Under the Orange Trees’, ilk kitabımın bittiği yerden devam ediyor ve gerçek olaylar ve kurgu aracılığıyla, adanın sakinleri için bu travmatik zamanlarda Kıbrıs’ın nasıl bir yer olduğunu anlatıyor.’’

Büyük İskender, Romalılar, Araplar ve Bizanslılar, Haçlılar, Venedikliler, Osmanlı İmparatorluğu’nun ve ardından İngiliz İmparatorluğu’nun bir parçası olan Zeytin Ağacı’ndan devam edin. The Orange Trees, ada yeni bir siyasi değişimden geçerken ailesinin düğününün bir kısmını hikayeyle harmanlayarak, aile geçmişiyle kurgusal hikaye anlatımını birleştiriyor.

Günlük hayatın nasıl etkilendiğine bakmak ve zaman dilimini bağlamına oturtmak, köy yaşamının nasıl bir şey olduğunu göstermek, insanların günlük yaşamda karşı karşıya kaldıkları zamanlar büyüdükçe. “Köyün nasıl bir yer olduğunu ve o zamanlar hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar için nasıl bir şey olduğunu hayata geçirmek istiyorum ve umarım bu kitapta yakalanır.” dedi. Tek başına okunabilen kitap, doğrudan Amazon’dan ciltsiz ve kindle versiyonunda mevcuttur.

YAZAR HAKKINDA

Akın şu anda Birleşik Krallık’ta lisanslı tazı yarışlarının yönetim organı olan Greyhound Board of Great Britain’da Finans Direktörüdür. Gönüllü rolleri arasında Enfield Town Futbol Kulübü’nün Şirket Sekreteri ve Enfield Dilbilgisi Okulu’nda Vali olmak yer alıyor.

 

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.