kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.639
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

‘Alikko ile Caher’ ikilisinin heykeli törenle açılacak

‘Alikko ile Caher’ ikilisinin heykeli törenle açılacak
03.03.2022
0
A+
A-

KIBRIS Türk tiyatrosuna isimleri altın harflerle yazılmış, ‘Alikko ile Caher’ ikilisinin heykelleri Lefkoşa’da Girne Kapısı’ndaki parkta hayat buluyor. Lefkoşa Türk Belediyesi, Kıbrıs Türk kültür ve sanatına katkı koymak amacıyla, Lefkoşa’daki Girne kapısında bulunan parka, Kıbrıs Türk tiyatrosuna isimleri altın harflerle yazılmış, ‘Alikko ile Caher’ heykellerinin dikilmesine karar verdi. Kemal Tunç ve Osman Balıkçıoğlu’nun ölümsüzleştirileceği bu çalışma Seramik Heykel Sanatçısı Sevcan Çerkez tarafından hayat buldu ve 9 Mart Çarşamba günü bu çalışma törenle birlikte açılacak.

Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Osman Balıkçıoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Kıbrıs Türk sanat ve kültürüne verdiği değerin alkışlanacak bir davranış olduğunu belirterek, “Ölmüş partnerim Kemal Tunç ve kendi adıma Lefkoşa Türk Belediyesine teşekkürlerimi sunarım” ifadesini kullandı.

Balıkçıoğlu Londra Gazete’ye şöyle konuştu:

“9 Mart tarihinde, benim ve rahmetli Kemal Tunç’un heykelleri, Alikko ile Caher olarak Girne Kapısındaki Kuğulu Parkta, törenle yerlerini alacaklardır. Bu açılış töreninde, heykelimin yanında ben de olacağım. Tüm insanlarımız bu etkinliğe çağrılıdırlar. Gelin görüşelim, tanışalım, Kıbrıs Türk kültürünün bu iki sevilen köylüsünü birlikte karşılayalım.

Lefkoşa Türk Belediyesi, Kıbrıs Türk kültür ve sanatına katkı koymak amacıyla, Lefkoşa’da, Girne kapısındaki parka, Kıbrıs Türk tiyatrosuna isimleri altın harflerle yazılmış, Alikko ile Caher heykellerini dikme kararı almıştır. Elbette bu benim oldukça gurur verici bir durum, Kemal Tunç arkadaşımızda keşke burda aramızda olsaydı ve bu anlamlı girişime şahit olabilseydi.

Kemal Tunç ve Osman Balıkçıoğlu Lefkoşa’da ölümsüzleştirilecek. Bana Parkın düzenlemesi biter bitmez, heykellerin yerlerine yerleştirileceği haberi gelmiştir. Lefkoşa Türk Belediyesinin, Kıbrıs Türk sanat ve kültürüne verdiği değer alkışlanacak bir davranıştır. Ölmüş partnerim Kemal Tunç ve kendi adıma Lefkoşa Türk Belediyesine teşekkürlerimi sunarım. 9 Mart’ta görüşmek üzere sağlıcakla kalın….”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.