kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4752
EURO
34,7669
STERLIN
40,5796
BITCOIN
$63.916
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Barış’lar ölmesin diye binler yürüdü

Barış’lar ölmesin diye binler yürüdü
10.06.2019
0
A+
A-

Barış Küçük’ün bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir araya gelen binler Barış’lar ölmesin diye yürüdü.

Britanya Demokratik Güç Birliği’nin organize ettiği yürüyüş, dün (Pazar) öğleden sonra Haringey’deki Kürt Toplum Merkezi önünde başlayıp, Barış Küçük’ün saldırıya uğradığı yerde sona erdi.

18 sivil toplum kuruluşunun çatısı olarak faaliyet gösteren Britanya Demokratik Güç Birliği’nin eylem çağrısına belediye temsilcilerinin yanı sıra farklı etnik toplumlardan çok sayıda kişi katıldı. Genç yaşlı, kadın erkek demeden 7’den 70’e her kesimden insanın katıldığı yürüyüş sırasında atılan sloganlarla bıçaklı saldırıların önüne geçemeyen polis ve diğer yetkililer kınandı.

Küçük’ün saldırıya uğradığı noktada son bulan yürüyüşün ardından konuşmalar yapıldı. Londra Belediye Başkan Yardımcısı Joanne MacCartney, yaptığı konuşmada baş sağlığı dileklerini sunup, artan saldırıların gençlik servislerindeki kesintilerden kaynaklandığını savundu.

Haringey Belediye Lideri Joseph Ejiofor ise saldırıyı kınayan konuşmasında Haringey’in çok kültürlü yapısına dikkat çekerek bu harmoninin böyle saldırılar karşısında korunması gerektiğini ifade etti.

Demokratik Güç Birliği adına konuşan Nejla Çoşkun ve Nesimi Keskin ise şunları söyledi:

“Çeteleşme ve bıçaklama olayları artık toplumumuzun bir kanayan yarası haline gelmiştir. Bu toplumsal sorun karşı toplumsal mücadele de kaçınılmaz bir hal almıştır. Hiç kuşkusuz bıçaklanma ve çeteleşmenin merkezi ve yerel yönetimlerin kemer sıkma politikaları ile direk bağı vardır. Bundan dolayı bugünkü bu eylemimiz sadece bıçaklanma ve çetelere karşı değil aynı zamanda kemer politikalarına karşıdır. Artık bir skandal ve kriz haline gelen şiddet saldırıların son bulması için yetkili kurum ve kişileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Barış ilk değildir ama son olması için mücadeleyi büyütebiliriz. Demokratik Güç Birliği olarak önümüzdeki günlerde bu olaylar ile ilgili değişik eylem ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı bu eylem ve etkinliklere güç katmaya davet ediyoruz. Bu olay da bir kez daha göstermiştir ki, cepheleşmeye karşı mücadeleyi büyütmediğimiz sürece yarın aynı hadiseler bizim ya da sevdiklerinizin başına gelebilir. Herkese eyleme katılıp güç verdikleri için teşekkür ediyoruz.”

KATİL ZANLISI YAKALANDI

Metropoliten Polisi resmi sayfasında yaptığı açıklama ile Küçük’ün katil zanlısı olarak Adam Tarik adlı 24 yaşındaki bir kişinin yakalandığını duyurdu. Zanlı Tarik’in çıkarıldığı Highbury Corner Mahkemesinde nöbetçi mahkemece tutuklandığı açıklandı. Olayla ilişkin polis tarafından göz altına alındığı duyurulan 17 yaşındaki diğer kişinin ise soruşturma kapsamında serbest bırakıldığı açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.