kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.126
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Getir, Britanya’dan çekilmeye hazırlanıyor

Getir, Britanya’dan çekilmeye hazırlanıyor
25.04.2024
0
A+
A-

Bir zamanlar yaklaşık 12 milyar dolar değer biçilen market teslimat uygulaması Getir, Britanya pazarından çekilmeye hazırlanıyor.

Sky News’ın edindiği bilgiye göre Getir önümüzdeki hafta faaliyet gösterdiği Britanya’dan çekildiğini duyurmaya hazırlanıyor. Konuya yakın kişilere göre Britanya’da 1500 olmak üzere toplamda binlerce çalışan riske girecek. Bunun yanı sıra Avrupa pazarından Almanya ve Hollanda’da da işleri durdurması gündemde.

Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur’la milyonlarca sterlinlik ticari ortaklığı bulunan Getir’in İngiltere’den çıkmayı planladığı süreç cuma belirsizdi. Fakat içerden bilgi verenler herhangi bir karar alınmadığını belirtmekle birlikte sürecin varlıkların satışını ya da iflas prosedürünü içerebileceğini söylüyorlar.

Şirketin son günlerde yeniden yapılandırma danışmanları tuttuğu anlaşılırken en büyük hissedarlarından biri olan Abu Dabi fonu Mubadala’ya AlixPartners danışmanlık yapıyor. Getir daha önce grup ya da iştirakleri için herhangi bir iflasın söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz eylülde Getir, işgücünde büyük bir kesintiye giderek küresel çalışanlarının yüzde 10’unu yani yaklaşık 2 bin 500 kişiyi işten çıkarmıştı. Getir’in Britanya ve diğer pazarlardan çıkmasıyla yalnızca ABD ve Türkiye’de operasyonlarına devam edecek. Halihazırda şirket, zararlarını azaltmak amacıyla İtalya ve İspanya’nın da aralarında bulunduğu bir dizi ülkeden çekilmiş durumda.

Bu geri çekilme, bir zamanlar büyük ekonomilerin yeni devleri olarak görülen teknoloji şirketlerinin değerler kaybına uğradıklarını gösteriyor. Getir’in rakiplerinin birçoğu son yıllarda iflas etmiş, diğerleriyse birleşme dalgalarıyla ayakta kalmaya çalışmıştı. Örneğin, Aralık 2022’de Getir, 1,2 milyar dolarlık hisse bazlı bir anlaşmayla Almanya merkezli market uygulaması Gorillas’ı satın almıştı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.