kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3364
EURO
35,1586
STERLIN
41,1572
BITCOIN
$65.170
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Tottenham Park Mezarlığı’nın önünde eylem gerçekleşecek

Tottenham Park Mezarlığı’nın önünde eylem gerçekleşecek
29.10.2018
0
A+
A-

TOTTENHAM Park Kampanya Grubu, 3 Kasım Cumartesi günü, Tottenham Park Mezarlığı önünde protesto eylemi düzenleyecek.

Türk ve Kıbrıs Türk toplumu olmak üzere hayatını kaybeden Müslümanların yoğun olarak defnedildiği Tottenham Park Mezarlığı’nda bulunan kemikler oldukça ses getirmişti.

Yaklaşık bir yıldır Tottenham Park Mezarlık’taki durumu iyileştirmek amacıyla bir yıl boyunca birlikte çalışan Tottenham Park Mezarlığı Kampanya Grubu gönüllüleri, mezarlıkta bulunan kemiklerin laboratuvara göndermişti.

Tottenham Park Kampanya Grubunun Başkanı Tünay Hüseyin, mezarlıkta bulunan kemikler hakkında Londra Gazete’ye şu açıklamada bulunmuştu:

“Tottenham Park Mezarlık’ta yaşananlar bizler için çok üzücü bir olay. Benim sevdiklerim ve ailem bu mezarlığa defnedilmişti. Mezarlığın mevcut bakım şartları bizler için hayal kırıklığı. Kampanya grubu olarak bizim ana hedeflerimizden biri ise yasada bir değişiklik olması. Tottenham Park Mezarlığı özel mülkiyete aittir ve maalesef özel mülkiyete ait olan mezarlıklar, belediye mezarlıklarıyla aynı yasalara tabi değildir. Dolayasıyla birçok sorun oluşturuyor. Böylesi bir sorunu çözmek ve daha fazla ses getirmemiz için toplum olarak birleşmemiz gerekiyor.”

Tottenham Park Kampanya Grubu, “3 Kasım Cumartesi günü bize katılın ve birlikte daha fazla ses getirelim, Tottenham Park Mezarlığı’nda yaşananlara son verelim. Mezarlıktaki koşulları iyileştirip adil olmasını sağlayalım. Bizler öncelikle buraya defnedilmiş yakınlarımız ve sevdiklerimiz için saygı istiyoruz. Toplum olarak ancak birlik ve beraberlik içinde ses getirebiliriz ve bu mezarlıkta yaşananlara ancak böyle son verebiliriz” ifadelerini kullandı.

Tottenham Park Mezarlığı’nda son yaşananlar ulusal basın tarafından yayınlamıştı. BBC, ITV, Guardian ve The Sun Gazetesi tarafından Tottenham Park Mezarlığı hakkında haberler yapıldı.

Özellikle çok sayıda Kıbrıslı Türk ve Müslüman toplulukların defnedildiği Montagu Road’daki Tottenham Park Mezarlığı hala büyük bir sorunla karşı karşıya.

Geçtiğimiz yıl yerel gazete tarafından yapılan habere göre, Tottenham Park Mezarlığı’nda eski mezarların kazılarak içlerindeki kemiklerin çıkarıldığı ve yeni mezar yeri olarak satıldığı iddia edilmişti.

Bu durum ortaya çıktıktan sonra birçok ailenin tepkisine neden oldu.

Mayıs ayında aile yakınları tarafından söz konusu mezarlıkta yine kemik bulunmuştu. Bulunan kemik insan çenesine benzetilmişti.

2015 yılında Tottenham Park Mezarlığı’nda kemikler bulunmuştu ve geçtiğimiz aylarda bu tekrarlanmıştı.

3 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de, Tottenham Park Mezarlığı’nda yaşananlardan dolayı, Tottenham Park Kampanya Grubu, mezarlık önünde protesto eylemi düzenleyecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.