kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.591
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29.10.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, 26 Ekim Cuma akşamı Wood Green’deki Grand Palace Banqueting Suite’de düzenlediği balo, son derece coşkulu geçti.

İTDF tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’na yaklaşık 400 kişi katıldı, konuklar arasında KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan, AKUT Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanı Nasuh Mahruk ve İTDF Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin Atalar yer aldı.

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün, Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci yılını kutlamanın onur ve gururunu büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. Aramızda yabancı dostlarımız da var, onlara da şunu söylemek isterim. Atatürk’ün, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ şiarını benimsemiş çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti, tüm dünya barışının da güvencesidir.

Bu konuda Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk toplumuna her zamankinden daha büyük bir görev düşüyor. Atatürk’ün kurduğu çağdaş, laik ve modern Türkiye’nin, dünya milletleri için neden önemli olduğunu her platformda anlatmalı ve çalışmalarımızda bunları prensip edinmeyi bir görev olarak görmeliyiz. Bugün Cumhuriyetimize sahip çıkacağımızı, vazgeçmeyeceğimizi, onu yaşatacağımızı hep birlikte haykırmak için buradayız.

Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar konuşmasında Atatürk’ten övgüyle bahsederek, “Dünyada kadın hakları yokken, Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi. Atatürk, zamanının en büyük liderlerinden biriydi. İngiltere’de yaşayan Türk toplumu olarak, vatanlarından binlerce kilometre uzakta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması için bir araya gelen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95’inci yıllı için düzenlenen baloda, Türkçe konuşan topluma katkılarından dolayı bir çok kişiye plaket takdim edildi. Gecede Londra’nın yetenekli ve sevilen sanatçılarından Tuğba Özcivan, Hüseyin Cemgünal, Ercüment İbrahim ve Özgür Canyurt, sevilen müzikleri ve özellikle Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.