kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2140
EURO
34,7146
STERLIN
40,3575
BITCOIN
$62.964
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
21°C
LONDRA
21°C
Kapalı
Cumartesi Parçalı bulutlu
23°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun 40. Yıl balosu gerçekleşti

28.04.2024
0
A+
A-

 

İngiltere’deki Türkçe eğitimin öncülerinden biri olarak bilinen ve merhum Ali Rıza Değirmencioğlu tarafından kurulan Türk okulu, 40. Yıl balosunu renkli görüntülerle gerçekleştirdi.

26 Nisan Cuma akşamı, Londra’nın Woodgreen bölgesindeki Grand Banqueting Suite’de düzenlenen kutlama etkinliğine; KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin, Müsteşar Tahir Osman Tahir, Türkiye’nin Londra Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, Bexley Belediye Başkanı Ahmet Durmuş’un eşi Elmaz Durmuş, Merhun Değirmencioğlu’nun oğlu Esat Değirmencioğlu, Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Maviş Fuchs, TWPA Başkanı Dr. Seyyare Beyzade, Çanakkale Platformu Başkanı Servet Hassan, ATMB Başkan Yardımcısı Levent Acı, Genel Sekreter Mustafa Köker, Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Nuriye Mertcan, Konsey Başkanı Kenan Nafi, İADD Başkanı Jale Özer, Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan ve İngiltere Türk Dünyası Platformu Başkanı Atilla Abacıoğlu’nun da aralarında bulunduğu seçkin bir topluluk katıldı. Programın sunuculuğunu Selen Mehmet ile Av. Esma Kılıç üstlendi ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı ile başladı.

İngiltere Türk Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, konuklara “hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, okulun 1983 yılında merhum eğitimci Ali Rıza Değirmencioğlu tarafından kurulduğunu, vefatından sonra kurucusu olduğu için okula adının verildiğini hatırlattı. Kemal, konuşmasında şunları söyledi: “Ali Rıza Değirmencioğlu tarafından 1983 yılında kurulan Türk okulumuz, İngiltere’deki ilk müfredat programlı Türk Dili ve Kültürü Okulu’dur. Kendi ülkemizden uzakta yaşamak, farklı bir topluma uyum sağlamak, içinde kaybolmadan var olabilmek, fedakârlık ve azami gayret ister. Okulumuzun amacı, bu ülkedeki Türk çocuklarına ve gençlerine öz benliklerinin en önemli bir parçası olan Türk dili ve kültürü eğitimini tek çatı altında vermektir. Londra’da yaşayan çocuk sahibi Türk ailelerinin dayanışma ve fedakârlıklarıyla çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.”

ÇİMEN KESKİN: ALİ RIZA DEĞİRMENCİOĞLU TÜRK OKULU, TÜRK OKULLARININ ÖNCÜLERİNDENDİR

Programa katılan KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Böylesine güzel ve anlamlı bir gecede sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz, sizlerin bu topraklara gelip yerleşmenizin 100 yılı aşkın bir eveliyatı var. Bugün dördüncü nesilde olduğumuzu biliyorum. Gelip yerleşerek kendimize vatan yaptığımız bu topraklarda güzel bir şekilde başarıyla uyum sağladığımızı görmek çok güzel. Tabii burada çok önemli bir konu var. Birleşik Krallık’ta uyum içerisinde yaşarken, dilimizi, kültürümüzü unutmamak, yeni nesillere, gençlere aktarmak ve anayurtla bağımızı korumak, bizim için gerçekten çok önemlidir, değerlidir ve kıymetlidir. Türk okullarının bu yönde yaptıkları katkılar da takdire şayandır ve çok değerlidir. Dolayısıyla bu gece Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu, Türk okullarının öncülerindendir. Tebrik ederim ve başarılarının devamını dilerim. Bu yolda velilerimize, öğretmenlerimize, eğitim gönüllülerimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarak, nice 40 yıllara diyerek başarılarınızın devamını diliyorum.”

Türkiye’nin Londra Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan ise şunları belirtti: “Öncelikle öncü olan Ali Rıza Değirmencioğlu, Kelami Dedezade ve diğer emeği geçenlere rahmet diliyorum. Türk Dili Kültürünü canlı tutmayı ve geleceğimizin varisi çocuklarımızın, nesillerimizin, gurbet illerde kaybolmaması için birer fedakârlık abidesi tüm eğitimcilerimizi ve velilerimizi saygı ile selamlıyorum. Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun kırkıncı yılını canı gönülden kutluyorum. Sevtap Kemal hanımefendi ve gönüllülerden oluşan ekibine daha nice yıllara birlikte erişmeyi temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Kutlama balosunda Türk Sanat Müziği sanatçısı Kerem Ergen ile Neslihan Çakır, konuklara müzik ziyafeti sundu. Okulun müzik öğretmenlerinden İbrahim Mani ile eski öğrencilerinden DJ Eren Kemal de yaptıkları müzik ile programa katkıda bulundular. Kutlama programı, geliri okul giderleri için kullanılmak üzere piyango çekilişi ile son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.