kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5125
EURO
34,9104
STERLIN
40,7305
BITCOIN
$64.505
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Cumartesi şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Londra Metrosu’ndaki internet problemi çözülüyor

Londra Metrosu’ndaki internet problemi çözülüyor
22.12.2022
0
A+
A-

Londra Metrosu’nun tünelli bölümlerinde zayıf cep telefonu sinyalinin zorbalığı veya olaylara nasıl baktığınıza bağlı olarak problemi nihayet aşılıyor. Bugünden itibaren (22 Aralık), 4G (ve 5G’ye hazır), Holland Park ile Queensway arasındaki Merkez hattında ve ardından bu hafta Kentish Town ile Archway arasındaki Kuzey hattında internet hizmetleri devreye alınacak.

Bu bölümler, 1999’da açıldığından, şimdiye kadar cep telefonu sinyalinin yerinde olduğu ‘derin Tüp’ün tek parçası olan Westminster’dan Canning Town’a uzanan Jubilee hattına katılıyor. Kennington ve Battersea Elektrik Santrali arasındaki Kuzey hattı uzantısı, Eylül 2021’de açılmasına rağmen yolcuların kullanabileceği 4G’ye sahip değil.

Bağlantı, iletişim firması EE operatörü tarafından desteklenen bir planın parçasıdır. BAI iletişim şirketi tarafından uygulanan, tünelleri ve istasyonları hem birbirine hem de dış dünyaya bağlayan çok taşıyıcılı bir ağdan yararlanılarak elde edilecek. EE’nin mobil ağı hemen BAI’nin altyapısına bağlanarak, müşterilere bilet gişesinde, peronda beklerken veya istasyonlar arasında bir trende seyahat ederken kesintisiz mobil kapsama alanı sunar. Şimdilik, bugünden itibaren kapsama erişebilen yalnızca EE ve Vodafone müşterileri. Three UK ve Virgin Mobile/O2 müşterileri yeni yılda erişim elde edecek.

BAI ile birlikte çalışan EE, 2023 yılı boyunca bir dizi ek istasyonu kullanıma sunmayı planlıyor ve 2024’ün sonuna kadar müşteriler, 5G ile Elizabeth hattının yanı sıra Londra Metrosu’nun tamamında 4G’ye erişimin keyfini çıkarabilecekler. Sonraki aşamalar için testler Noel boyunca Tottenham Court Road, Oxford Circus ve Camden Town’da yapılacak.

British Telecom şirketi (BT)’nin baş ağ yetkilisi Greg McCall şunları söyledi: “Böylesine dönüştürücü bir projenin ön saflarında yer almaktan ve BAI’yi nihayetinde dünyanın herhangi bir yerindeki türünün en büyük ve en gelişmiş ağı olacak şeyi sağlamada desteklemekten çok mutluyuz. Bu, mobil ve fiber ağlarımıza büyük yatırımlar yaparak ve bunları geliştirerek Birleşik Krallık’ı dijitalleştirmeye yönelik süregelen misyonumuzla uyumludur. Ayrıca, daha önce ulaşılamayan yerler de dahil olmak üzere İngiltere’nin mümkün olduğunca büyük bir kısmına yüksek hızlı 4G ve 5G EE mobil bağlantı sağlama hedefimizdeki bir başka kilometre taşı.”

Londra Toplu Taşıma Sistemi şirketi (TfL)’nin baş teknoloji sorumlusu Shashi Verma şunları söyledi: “4G mobil kapsama alanını daha fazla istasyona sunmaya başlamamız harika, bu da yer altında bulunan istasyonlarımızın yaklaşık yüzde onunun kısa süre içinde birbirine bağlanacağı anlamına geliyor. Teslimattaki ilerleme hızlanıyor ve BAI Communications ve mobil ağ operatörleri ile birlikte 2023 yılında Londra’nın en işlek istasyonlarının birçoğunu birbirine bağlayarak milyonlarca müşterimizin deneyimini dönüştürecek ve alışveriş yaparken, etkinlikleri ziyaret ederken ve arkadaşlar ve aileyle sosyalleşirken bağlantıda kalmalarına yardımcı olacağız. ”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.