kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5104
EURO
34,9320
STERLIN
40,7232
BITCOIN
$64.157
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Ukrayna doğumlu Rus oligarkın İngiltere’denki sır ölümü

Ukrayna doğumlu Rus oligarkın İngiltere’denki sır ölümü
04.03.2022
0
A+
A-

İngiltere’ye taşındığında adını değiştiren Ukrayna doğumlu Rus oligark Mikhail Watford, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından günler sonra evinde bahçıvanı tarafından ölü bulundu.

Boris Johnson’ın Moskova’nın Donbass işgaline misilleme olarak açıkladığı yaptırım kararlarının hemen ardından yaşanan ölüm, şok etkisi yarattı. Watford’un ölümü ve İngiltere’nin oligarklara olan yaptırımları, akıllara 2012 yılında 44 yaşındayken aynı şekilde hayatını kaybeden ve ölümüyle ilgili gizemin hâlâ aydınlanmadığı Alexander Perepilichnyy’yi getirdi. Şimdi ülkede herkes bu soruyu soruyor: Watford öldürüldü mü yoksa intihar mı etti?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, İngiltere’den ilginç bir ölüm haberleri geldi. Ukrayna doğumlu iş insanı ve Rus oligarkı Mikhail Watford, İngiltere’deki evinde ölü bulundu. Bu ani ölüm tüm dünyada şaşkınlık yarattı.

KAFALARDA SORU İŞARETİ YARATTI

66 yaşındaki Mikhail Watford’un ölümü tam da Rus oligarklara uygulanan yaptırım haberlerinin ortasında ve Boris Johnson’ın bu konuda yaptığı sert açıklamaların arasında gelerek birçok soru işaretine sebep oldu.

ASILMIŞ HALDE BULUNDU

Watford pazartesi günü İngiltere’deki 18 milyon sterlinlik lüks malikanesinde bir bahçıvan tarafından asılmış halde bulundu. Bu ölüm polis kayıtlarına ‘açıklanamaz ölüm’ olarak geçti. Bu ifade de oligarkın öldürülmediği fakat intihar etmiş olabileceğinin düşünülmesine yol açtı.

UKRAYNA’DAKİ DURUMDAN MI ETKİLENDİ?

Polis, İngiltere’de bir emlak firması kurmadan önce Ukrayna’dan petrol ve doğal gaz yoluyla büyük bir servet elde eden üç çocuk babası oligarkın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Watford’un aile dostu The Sun’a verdiği demeçte, “Akli olarak Ukrayna’daki durumdan etkilenmiş olabilir. Ölümünün zamanlaması ve Ukrayna’nın işgali kesinlikle tesadüf değildi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.