kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.570
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Abramovich’in Chelsea için istediği fiyat ve teklifler belli oldu

Abramovich’in Chelsea için istediği fiyat ve teklifler belli oldu
04.03.2022
0
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik müdahalesi, Avrupa genelinde Rus oligarklara yönelik yaptırım hareketini başlatmıştı. Everton ile yakın bağları bulunan Alisher Usmanov, bu yaptırımlardan fazlasıyla etkilenirken yaptırım riski taşıyan isimlerden Roman Abramovich de en göz önündeki yatırımı Chelsea’yi satma kararı almıştı.

Daily Mail’in haberinde Roman Abramovich’in Chelsea için yaklaşık 3 milyar sterlinlik bir satış bedeli belirlediği ifade ediliyor. Fakat ani alınan bu karar sonrası muhtemel tekliflerin, talep edilen düzeye ulaşmadığı belirtilmekte.

İki isim öne çıkıyor

Chelsea’nin yeni sahipleri olma noktasında İsviçreli milyarder Hansjörg Wyss ve piyasa değerli 3.57 milyar dolar olarak belirtilen beyzbolun en değerli kulüplerinden Los Angeles Dodgers’ın sahibi Todd Boehly, Chelsea’yi satın almak isteyen adaylar arasında öne çıkıyorlar. İkilinin Chelsea için teklif verdikleri belirtilirken bir diğer teklifin geldiği iddia edilen Sir Jim Ratcliffe, söylentileri reddetmişti.

Wyss ve Boehly’nin bir konsorsiyum oluşturarak ortak şekilde Chelsea’yi almayı planladıkları ifade ediliyor fakat belirlenen teklif bedeli 3 milyon sterlin düzeyine erişmiyor. İkilinin Abramovich’in talep ettiğinden 1 milyar sterlin düşük şekilde 2 milyar sterlin düzeyinde bir bedelle Chelsea’yi almak istedikleri aktarılmakta.

Boehly’nin daha önce yaptığı teklif reddedilmişti!

Todd Boehly, üç yıl önce yine Chelsea’yi almak adına devreye girmişti. O dönemde 2.2 milyar sterlinlik bir teklif iletilirken kulübü satmayı aklından geçirmeyen Roman Abramovich, bu öneriyi reddetmişti. Şimdi ise çok üst seviyelerdeki bu tutarları teklif etmeye istekli isimlerin azlığı ve Roman Abramovich’in savaş dolayısıyla yaptırım riskiyle karşı karşıya kalmış olması daha düşük bir teklifi kabul etmesine neden olabilir.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.