kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6004
EURO
34,8095
STERLIN
40,6526
BITCOIN
$64.945
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’daki fuar merkezi 9 günde sahra hastanesine dönüştürülerek 4 bin hastaya açıldı

Londra’daki fuar merkezi 9 günde sahra hastanesine dönüştürülerek 4 bin hastaya açıldı

Londra’da bir fuar merkezi sahra hastanesine çevrildi, açılışı koronavirüsü atlatan Veliaht Prens Charles videokonferans yoluyla yaptı.

İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda’dan oluşan Britanya’da, Muhafazakar Partili Başbakan Boris Johnson’ın koronavirüs politikalarını yüzüne gözüne bulaştırmasının ardından mücadelenin ciddiye alınmaya başlamasıyla başkentteki bir konferans ve sergi merkezi sahra hastanesine çevrildi.

Londra’nın doğusunda eski rıhtım bölgesi Docklands’de yer alan Excel Konferans ve Sergi Merkezi’nin 83 bin metrekarelik alanına 9 gün içinde 4 bin yatak kapasiteli sahra hastanesi kuruldu.

Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) Nightingale isimli sahra hastanesi, Veliaht Prens Charles tarafından videokonferans yoluyla açıldı.

Bu kraliyet ailesinin bir üyesinin videokonferansla gerçekleştirdiği ilk açılış oldu.

93 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth’in büyük oğlu, tahtın 71 yaşındaki Veliahtı Charles, Başbakan Boris Johnson gibi koronavirüse yakalanmış, testlerde iyileştiğinin ortaya çıkmasının ardından karantinadan çıkmıştı.

Yakalandığı koronavirüsten iyileşen Sağlık Bakanı Matt Hancock ise açılışta bizzat hazır bulundu, maske de takmadı, ancak hala öksürdüğü ve hapşırdığı gözlerden kaçmadı.

NHS Nightingale, solunum cihazları ve oksijen makinalarıyla donanımlı halde ilk etapta 500 hastaya hizmet verecek ve aşamalı şekilde yatak sayısını 4 bine çıkaracak.

Ordunun yardımıyla inşa edilen NHS Nightingale, koronavirüsle mücadele için ülke çapında kurulacak 6 sahra hastanesinin ilki.

Prens Charles: İçim çok rahatladı

Ülkenin en büyük konferans ve sergi merkezlerinden birinin 9 günde sahra hastanesine çevrilmesini “İmkansızın imkanlı kılınmasının örneği” diye selamlayan Prens Charles, kendisinin ‘koronavirüsü hafif atlatan şanslılar’ arasında olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Ama bazıları için çok daha zorlu bir yolculuk olacak. O yüzden artık herkesin gerekli teknik bakımı alacağı ve normal yaşama dönmek için her türlü şansa sahip olacağına dair şüphenin kalmamasıyla içim çok rahatlıyor.”

Excel Merkezi, daha önce 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda da spor sahası olarak kullanılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.