kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3330
EURO
35,1966
STERLIN
41,1605
BITCOIN
$66.181
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Guardian: AB, Brexit süresini uzatmaya hazır

Guardian: AB, Brexit süresini uzatmaya hazır
14.01.2019
0
A+
A-

Gazeteye göre, Başbakan Theresa May’in AB’yle yaptığı Brexit anlaşmasının beklendiği gibi parlamento onayı alamaması halinde, Brüksel’deki yetkililer Londra’dan gelebilecek Brexit’in ertelenmesi talebine hazırlanıyor. Guardian Başbakan May’in bugün yapacağı konuşmada, anlaşmanın reddinin, İngiltere’nin AB’den çıkışını tehlikeye atacağını ve siyasete inanca feci bir darbe vuracağı uyarısında bulunacağını yazıyor.

Ancak ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin güvenoylaması tehdidinde bulunduğu ve sadık Muhafazakâr Partililer ‘in bile May’in parlamentoda ağır bir yenilgi alacağını tahmin ettiği bir ortamda, tüm dikkatlerin bir sonraki adıma odaklandığı belirtiliyor. Anlaşmanın reddi durumunda May’in AB’den daha fazla taviz koparmaya çalışacağını söyleyeceği ifade edilirken, AB yetkililerine göre bunu Brüksel’den daha fazla zaman talebi izleyebilir.

Temmuz’a ertelenebilir

Böyle bir talep gündeme gelirse, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’ın özel bir liderler zirvesi toplayabileceği ve AB’den mevcut çıkış tarihi olan 29 Mart’ın ertelenebileceği kaydediliyor. Ek sürenin ne kadar olacağının da, erteleme için gösterilen nedene bağlı olacağı söyleniyor. Kısa bir “teknik” uzatmanın May’e anlaşmayı yeniden canlandırması ve yeniden parlamentoya sunabilmesi için ilk muhtemel adım olabileceği vurgulanıyor. Gazeteye konuşan bir AB yetkilisi, “Başbakan iktidarda kalabilirse ve bize anlaşmayı parlamentodan geçirebilmek için daha çok zaman gerektiğini söylerse, Temmuz’a kadar teknik bir uzatma önerilebilir” diyor. Üst düzey AB kaynaklarının da yeni bir genel seçim ya da ikinci bir referanduma gidilmesi halinde daha uzun bir ertelemenin gündeme gelebileceğini belirtiyor.

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.