kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.876
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Zagros Dağlarının sesleri Stoke Newington’da yankılanacak

Zagros Dağlarının sesleri Stoke Newington’da yankılanacak
17.06.2016
0
A+
A-

zagrosLondra’da yaşayan farklı kökenlerden halkların en önemli yaşam mekanlarından biri olan Stoke Newington, Arash Moradi, Mehdi Bagheri, Çiğdem Aslan ve Tahir Palalı’nın ortaklaşa sahne alacağı ‘Strings of Zagros’ (Zagros’un Telleri) konserine ev sahipliği yapacak.

Türkiyeli halkların yakından tanıdığı Londra’da yaşayan sanatçılar Çiğdem Aslan ve Tahir Palalı’nın yakın dönemde başlattıkları ve 14. Yüzyıl ile 20. Yüzyıl arasında yaşamış Alevi ozanların eserlerinin tembur eşliğinde seslendirildiği yeni projeden bir bölümle başlayacak olan konserin ikinci bölümünde İran Kürdistan’ın Kermanşah şehrinden iki enstrüman ustası Arash Moradi ve Mehdi Bagheri sahne alacak. İran Kürdistan’n Kermanşah bölgesinde yaşayan Yarsan Kürtlerinden Arash Moradi’nin Tembur’u ve Mehdi Bagheri’nin Kemençe’sine dayalı olarak yoğunluklu olarak enstrümantal repertuardan oluşacak bölümde her iki sanatçının yarattığı kompozisyonlar seslendirilecek.

TAHİR PALALI VE ÇİĞDEM ASLAN

Çocuk yaşta geldiği Londra’da köklerinden kopmayan, uzun yıllar Nurhak bölgesi Alevi dedelerinin yanında zakirlik yapan ve bu geleneği kendi müziğinde yaşatmaya devam eden Tahir Palalı Erkan Oğur’un prodüktörlüğünde ‘O’ isimli ilk albümünü geçen yıl yayınlamış ve albümü oldukça olumlu eleştiriler almıştı. Daha çok yaptığı Rebetiko ve Klezmer müziği repertuarlarıyla bilinen, dünyanın pek çok yerinde sahne alan Koçgirili bir Alevi Kürt kadını olan Çiğdem Aslan ise Tahir Palalı ile gerçekleştirdiği bu yeni projede Türkçe ve Kürtçe Alevi deyişlerini seslendirerek müziğinde yeni bir alan açıyor.

İnanç ritüelleri açısından birbirine çok benzer yönleri olan Alevi ve Yarsan halklarından müzisyenleri bir araya getirecek olan ve 18 Haziran Cumartesi günü saat 19.45’te başlayacak bu eşsiz konserin £10 değerinde ki biletlerini internet üzerinden www.theoldchurch.org.uk web sitesini ziyaret ederek temin edebilirsiniz. Ayrıca sınırlı sayıda konser biletinin satışı da kapıda yapılacak.

Konser Mekanı: The Old Church, Stoke Newington Church Street, N16 9ES

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.