kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5435
EURO
34,8563
STERLIN
40,5444
BITCOIN
$64.902
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kuzey Londra Avrupa Birliği’nden yana

Londra Gazete olarak yaptığımız sokak röportajı Kuzey Londralıların AB’de kalmaktan yana olduğunu ortaya koydu.

Kuzey Londra Avrupa Birliği’nden yana
17.06.2016
0
A+
A-

EU-UK-jigsaw

 

Birleşik Krallık 23 Haziran günü ülkenin kaderini belirlemek için referandum yapmaya hazırlanıyor. İngiltere’de yaşayan İngiliz vatandaşları oylarıyla Avrupa Birliği’nden çıkıp veya kalınmasını belirleyecek. Birleşik Krallık genelinde özellikle iş adamları AB’de kalmak istiyorken, belli bir kısmın da çıkmak için oy kullanacağı belirtiliyor.

Londra sokaklarında her ırktan her milletten insan görebiliyoruz. Öğrenciden, çalışanlara, çalışanlardan iş yeri sahiplerine herkesin gündeminde olan referandum, özellikle de İngiltere’de yaşayan Avrupa Birliği vatandaşların kaderini belirleyecek.

Londra Gazete olarak yaptığımız sokak röportajı Kuzey Londralıların AB’de kalmaktan yana olduğunu ortaya koydu.

 

Süleyman Uğurlu.

Süleyman Uğurlu.

Süleyman Uğurlu(33 yaşında) – stay

Kilim Mobilya İşletmecisi

Ben oyumu kesinlikle kalma yönünde kullanacağım. Kısa vadede ciddi sıkıntılar yaşanacağını tahmin ediyorum. Fakat aradan bir kaç yıl geçtikten sonra bir ihtimal düzenli bir şekle girebilir veya giremeyebilir. Avrupa Birliği’nden çıkıldığını düşündüğümüz takdirde işçi veya işveren arasında herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çalışanlar yine aynı şartlarda iş yeri sahipleri aynı şartlarda çalışamaya devam edecek.

 

Adnan Manderes.

Adnan Manderes.

Adnan Menderes (56 yaşında) -leave

Ulaştırma ve Nakliye İşçisi

Ben Avrupa Birliği’nden çıkılması tarafından oy kullanacağım. Çünkü bizler İngiltere’de yaşayan işçileriz ve Avrupa’dan gelen birçok kişinin, saati 10 pound olan işi 5 pounda yaparak, piyasada ciddi işçi sıkıntısına sebep olduğunu düşünüyorum. AB’den çıktığımız takdirde belki bu durum düzelebilir düşüncesiyle oyumu çıkması yönünde kullanacağım.

Hasan Güneş.

Hasan Güneş.

Hasan Güneş (47 yaşında) -stay

Era Food Center İşletmecisi

Ben İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkabileceğine ihtimal vermiyorum. 23 senelik esnaf olarak bu durumun İngiltere’yi ekonomik olarak kötü yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Çevremize baktığımız zaman yaş oranı yüksek olan kişiler daha çok çıkma taraftarı olduğunu söylüyor. Bu referandumun sebebi ise yapılan yardımların ciddi boyutlara ulaşması sonucu böyle bir referanduma gidildiğini düşünüyorum. Vergi işleriyle uğraşan kişilerle konuştuğum zaman, yardımlara verilen parayla haftada 1 hastane yapılabileceğini söyleyen insanlar var. Doğal olarak bu insanlar Avrupa Birliği’nden çıkmak istiyorlar fakat çok mantıklı olacağını düşünmüyorum.

Zsuzsanna Vaczko(27 yaşında) -stay

Satış Danışmanı

Ben Avrupa Birliği vatandaşı olarak, İngiltere’nin AB’den çıkmasını istemiyorum ve umuyorum ki İngiltere vatandaşları da bu yönde oylarını kullanırlar. İngiltere’ye bir çok kişi geliyor Avrupa’dan çalışmak için, çünkü iş imkanı bulunduğumuz ülkede oldukça fazla ve yaşam olanakları diğer ülkelere göre daha fazla imkan sağlanmakta. Yapılan yardımlar konusunda insanların art niyetli davranmalarının bu yönde bir sürecin başlamasına sebep olduğunu tahmin ediyorum. Referandum yerine bu yardımlarla alakalı sistemin değişmesi bence daha mantıklı olabilir.

DANA NICOLE(30 yaşında) -stay

Satış Danışmanı

Romanya’dan İngiltere’ye gelerek burada haklarım doğrultusunda çalışmaya başladım. Burada olmaktan mutluyum. Çünkü bulunduğumuz günün şartlarına göre bu ülkede daha rahat iş bulma imkanlarına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Kendi çevremde ki insanlar olmak üzere birçok farklı ırktan insanlar bu ülkeye gelerek bir hayat kuruyor ve yaşamını sürdürüyor. İnsanların bu ülkeye sonradan gelip mücadele veren insanların böyle bir oylamayla ülkelerine geri gönderilmesinin çok üzücü olacağını düşünüyorum. Ben eğer oy kullanabilseydim kesinlikle Avrupa Birliği’nde kalmak için kullanırdım.

Ali Özkan, Gülnaz Özkan, Uğur Temiz, Ercan.

Ali Özkan, Gülnaz Özkan, Uğur Temiz, Ercan Küçükbıyık.

 

Ali Özkan(55 yaşında) -leave

Angels Cafe İşletmecisi

Ben İngiltere’nin kesinlikle çıkması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o kadar çok fazla Avrupa’dan buraya gelip hak etmediği halde devletten yardım ve işsizlik parası alıyorlar fakat kaçak olarak çalışmaya devam ediyorlar. Eşimle bu konu üzerinde konuştuğumuz zaman onun benim aksime tam tersi düşünceleri var. Ben kesinlikle çıkması yönünde oy kullanacağım.

Gülnaz Özkan (47 yaşında) -stay

Angels Kafe İşletmecisi

Bu seçimleri yakından takip ediyorum çünkü İngiltere’nin Avrupa Birliği dışına çıkmasını istemiyorum. Bizler de bu ülkeye ilk geldiğimizde sıkıntılar yaşayarak kötü şartlarda çalışarak bu günlere geldik. Avrupa’da çalışma imkanı bulamayan insanlar oralardan gelip burada iyi veya kötü şartlarda çalışarak hayatlarını kuruyorlar. Keşke orada imkanlar daha fazla olsa da insanlar buralara gelip kendi ülkelerinden uzak kalmasalar. Ben biraz daha vicdanen düşünüyorum. Oyumu bu yüzden kalma yönünde kullanacağım.

 Ercan Küçükbıyık(32 yaşında)

Garson

Ben bu konuda kararsızım. Henüz hangi yönde karar vereceğime emin değilim. Oy kullanacağım güne kadar da kesinleşeceğini düşünmüyorum. Bazen çıkması yönünde oy kullanmayı düşünüyorum bazen tam tersi kalması için oy kullanabileceğimi de düşünüyorum. Çünkü iş imkanlarının artacağını tahmin ediyorum ve iş anlamında daha fazla seçenek olabileceğini düşünüyorum. Kalması için oy kullanabileceğimi düşündüğümde de buraya gelip çalışanları, maddi durumu kötü olanları düşünüyorum. Bu yüzden hala kararsızım.

Uğur Temiz (19 yaşında) -stay

Öğrenci

Benim bu konuda sabit bir fikrim yok çünkü çevremdeki çoğu insanın fikirlerini dinliyorum herkesin düşüncesi bana mantıklı geldi. Ben poundun bu durumdan nasıl etkileneceğini düşünemiyorum. Poundun düşmesini istemiyorum bu yüzden herhalde kalması için oy kullanabileceğimi tahmin ediyorum. Avrupa Birliği’nden çıkması veya kalması öğrencilere faydalı olur mu veya olmaz mı bilemiyorum. Ben poundun düşmemesi için kalması yönünde oy kullanacağım.

Ali Külekçi.

Ali Külekçi.

Ali Külekçi(45) -stay

İpek Mobilya İşletmecisi

Burada yaşayan orijinal İngilizlerin çıkmak istediğini düşünüyorum. Çünkü gerek iş imkanları gerek gerek çoğu İngilizler, yabancı insan istemiyor diye düşünüyorum. Ben kalması için oyumu kullanacağım. Çünkü Avrupa Birliği yasalarına baktığımız zaman daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Çoğu çalışan şöyle düşünüyor; Avrupa Birliği’nden çıkarsak iş imkanı çok daha fazla olur işverenler maaşı arttırmak zorunda kalacak düşüncesi var, bunun kesinlikle böyle olmayacağını düşünüyorum. Çünkü şuan nasılsa aynı seviyede ve düzende devam edecek. Bu işçiyi veya çalışanı etkilemeyecek. Ben kendi düşüncem olarak Avrupa Birliği’nde kalması için oy kullanacağım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.