kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
STERLIN
41,0248
BITCOIN
$70.831
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra Sanat Formu Dünya Sanat Günü’nü kutladı

Londra Sanat Formu Dünya Sanat Günü’nü kutladı
20.04.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’NİN birçok yerinde yaşayan sanatçıları bir araya getirmek, toplum ile sanatı buluşturmak amacı ile oluşturulan Londra Sanat Forumu, Dünya Sanat Günü’nü kutladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Zehra Başaran’ın desteğiyle kurulan Londra Sanat Forumu, 15 Nisan Pazar günü Kıbrıs Toplum Merkezi’nde forum üyeleri tarafından açıklama yapıldı.

KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar’ın katılımıyla birlikte, Londra Sanat Forumu üyeleri, Arife Retvan, Semra Eren-Nijhar ve Erkan Pastırmacıoğlu katılarak ortak açıklama gerçekleştirdi.

Londra Sanat Forumun Dünya Sanat Günü için yapmış olduğu açıklama şöyle:

“Bugün burada Londra Sanat Forumu çekirdek kadrosu olarak toplandık.  Toplanmamızın amacı her yıl Nisan ayının 15. Gününün Dünya Sanat Günü olarak anılmasıdır.

Bu gün 2012 yılında Türk sanatçı Bedri Baykam’ın önerisi ile sanatçı Leonardo Da Vinci’nin doğum tarihi olan 15 Nisan’ın UNESCO’ya bağlı Uluslararası Sanat Derneği (International Associations of Art) tarafından Meksika’daki genel kurul toplantılarında kabul edilmesiyle başlatılmıştır.

Bildiğiniz gibi Londra Sanat Forumu olarak bizler 2018 yılının başında bir araya gelerek KKTC Londra Temsilciliğinde Büyükelçi Zehra Başaran’ın ev sahipliğinde ve desteğiyle oluştuk ve varlık göstermeye başladık.  Londra Sanat Forumu tüm sanatçıları ve sanatseverleri kucaklayan bir yaklaşımla etkinliklerine başlamıştır.

Ayın son perşembesinde ve her defasında sanatın başka bir dalında ama her seferinde sanatın çeşitli dallarını bir arada buluşturarak Londra’daki sanatseverlere ve sanatçılara ulaşmaya çalışmaktayız.  Nisan ayının son perşembesi 26 Nisan akşamı yine Temsilcilik binasında saat akşam 7’de “Kadın ve Sanat” konusunda bir program hazırlığı içindeyiz.  Gecemiz ücretsizdir, halka açık bir gecedir, herkes davetlidir, ilgi duyan herkesi aramızda görmek bizi mutlu edecektir.

Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nün Londra’daki, Birleşik Krallık’taki Kıbrıs ve Türkiye’deki ve tüm dünyadaki sanatçılar ve sanatseverler için kutlu olmasını dileriz.  Londra Sanat Forum’u olarak sanatın değerini ve gücünü hisseden sanat dolu bir dünyada tüm Londra Sanatçıları ve sanatseverlerini saygı ile selamlarız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.