kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3365
EURO
34,7792
STERLIN
40,6668
BITCOIN
$59.071
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Orta şiddetli yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
16°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Suriye’deki İngiliz savaşçılar Türkiye’nin hedefi olabilir

Daily Telegraph gazetesi, Ankara’nın YPG’ye katılan İngiltere vatandaşlarını ‘terörist’ olarak tanımladığını aktarıyor.

Suriye’deki İngiliz savaşçılar Türkiye’nin hedefi olabilir
02.09.2016
0
A+
A-

 

 

_91002863_bobcrowbrigade

Daily Telegraph gazetesi, Ankara’nın YPG’ye katılan İngiltere vatandaşlarını ‘terörist’ olarak tanımladığını ve çatışmalar sırasında karşı karşıya gelinmesi durumunda Türk ordusunun İngiltere vatandaşı YPG’lilere ‘terörist muamelesi’ yapacağını aktarıyor:

“Ankara olası can kayıplarının İngiltere’nin sorumluluğu olacağını ifade ediyor.

“Başbakan Binali Yıldırım’ın sözcüsü Yunus Akbaba, ‘Bunlar (YPG) terör örgütü. Bunların flaması altında çatışan herkes de terörist olarak kabul edilecektir’ dedi.

“Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı YPG saflarında savaşan en az 6 İngiltere vatandaşı var. Ankara’dan gelen açıklamalar, NATO üyesi Türk askerinin İngiltere vatandaşlarına ateş açabileceği sinyalini veriyor.

“Haftasonu Türkiye tarafından açılan topçu ateşinin İngiltere vatandaşı gönüllülerin de bulunduğu mevzilerin çok yakınına düştüğü tahmin ediliyor.

“Daily Telegraph’a konuşan bir YPG sözcüsü, ‘Her ne kadar birlikleri cephe hattında bulunsa da hepsinin durumu iyi’ dedi.

İNGİLİZ ÖZEL KUVVETLERİ DE RİSK ALTINDA

“YPG’yle birlikte savaşan 100 civarında ABD’li, Kanadalı, Alman, Fransız ve İsveçli de bulunuyor.

“Macer Gifford adını kullanan bir yabancı gönüllü, İngiltere’nin Ankara’dan gelen tehditleri ciddiye alması gerektiğini ifade ediyor.

“Daily Telegraph’a konuşan Gifford, ‘Buradaki yabancıların büyük kısmı daha önce Irak ya da Afganistan’da görev yapmış eski askerler. Diğerleri ise solcu gruplardan geliyor. Bizi hiçbir şekilde terörist olarak tanımlayamazsınız” diyor.

“Gönüllülerin yanı sıra YPG’ye danışmanlık yapan İngiliz özel kuvvetleri de Türkiye’nin açtığı ateşin hedefi olma riskiyle karşı karşıya.

“Zaten karmaşık olan Suriye’deki çatışma ortamı, Türkiye’nin son müdahalesiyle daha da içinden çıkılmaz bir hal almışa benziyor.” (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.