kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1897
EURO
34,9718
STERLIN
40,9813
BITCOIN
$70.209
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Çocuğunuz kaç yaşında yetişkin oldu?

Londra Gazete ekibi olarak Londra’da yaşayan Türk toplumuna üniversite okuma şansları olsaydı hangi bölümü okumak isterlerdi diye sorduk.

Çocuğunuz kaç yaşında yetişkin oldu?
02.09.2016
0
A+
A-

 uni_1949407b

İngiltere genelinde A-level sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri üniversite heyecanı sarmaya başladı. Öğrencilerden daha fazla heyecana sahip olan kişiler ise aile bireyleri. Birçok kişi üniversite okuyamadığı için çocuklarını üniversiteye göndermekte çaba sarf ediyor. Londra Gazete ekibi olarak Londra’da yaşayan Türk toplumuna üniversite okuma şansları olsaydı hangi bölümü okumak isterlerdi diye sorduk.

Londra_Sayfa10_MEHMET KAYDUL

Mehmet Kaydul

Ben uzun yıllardır İngiltere’de yaşıyorum. Lise 2’nci sınıfta okuldan ayrılmak zorunda kaldım. Çocuklar üniversiteyi kazandılar, işletme üzerine okumaya çalıştılar. Ben şu anda inşaat sektöründe çalışıyorum. Eğer üniversiteyi okuma şansım olsaydı kesinlikle mimarlık okumak isterdim. Çünkü doğduğumuz büyüdüğümüz yerlerde inşaat anlamında çok ciddi iş potansiyeli var. Mimarlık okuyup yaptığım iş anlamında daha teorik bilgiye ve diplomaya sahip olabilirdim.

ZEYNEL KARAKAS-1

Zeynel Karakaş

Siyasi bilimler fakültesi okuyup insanlara iyilik, adalet, hukuk çerçevesinde elimden geleni yapmak için uğraşırdım. İçinde bulunduğumuz toplumda insanlar  haksızlığa uğruyor ve şu an bununla mücadele etmek isteyen insan sayısı her geçen gün daha çok azalıyor. Ben avukat veya hâkim olmak isterdim. Haksızlığa uğrayan insanların haklarını elimden geldiğince onlara teslim etmeye çalışırdım.

DURMUS BUHANCIK-1

Durmuş Buhancık

Bizler zamanın şartlarında okuyamayan, imkânları olmayan bir nesil olarak büyüdük. Şimdi ki gençlerin hepsinin lise, üniversite okuma şansları oldukça yüksek. Ben hep tıp fakültesini kazanıp doktor olmak isterdim çünkü insanların hayatlarını kurtarmak, onlara elimden geldiğince yardım etmek isterdim. Bizler birbirimize destek olmalıyız, yardımcı olmalıyız. Doktorluk mesleği de böyle amaçlar için uygun bir meslek bu yüzden doktor olup insanlarla yardımlaşmak ve onlara hayatlarında destek olmak isterdim.

EVREN US-1

Evren Us

Türkiye’den Avrupa ülkelerine göç edip, o ülkelerde çalışmak için bulunan çoğu kişinin psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Ben kesinlikle psikoloji alanında bir şeyler okumak isterdim. Çünkü insanların dertlerini dinlemek, onların dertlerine çözüm bulma konusunda onlara destek olmak isterdim.

 MEHMET AKGUL-1

Murat Akgül

Toplumun her alanında birçok sıkıntı yaşanıyor. İnsanlar birbirlerine karşı dürüst olmayı başaramıyor. Ben de hukuk fakültesi okumak isterdim. Çünkü avukatlık, hâkimlik, savcılık işlerini yapan kişiler insanların haklarını savunuyor. İnsanlar haksızlığa uğradığı zamanlarda yardım ve destek istemek için avukatlara başvuruyorlar. Avukatlar da insanların haklarını ve elde etmiş oldukları kazanımları onlara geri kazandırmak için uğraşıyor. Haksızlığa karşı elimden geleni yapan biriyim bu nedenle avukat olmak isterdim.

HASAN AYGIN-1

Hasan Aygun

Ben kendimi bildim bileli kebap işiyle uğraşıyorum. Kebapçılık ile alakalı bir üniversite olmadığı için ilgili  bir bölüm okuyamadık. Kebapçılık ile alakalı bir bölüm olsaydı kesinlikle onu okumak isterdim. Çünkü şuan bu işi yapıyorum ve eğer bununla alakalı bir bölüm okuyabilseydim çok daha iyi işler yapabilecek olduğumu düşünüyorum. Birbirinden farklı kebap çeşitleri, kebabın yanında servis edilmesi gereken meze çeşitleri, salata çeşitleri var. Bunları da servis etmenin bir yöntemi var mutlaka. Bu yöntemlerin ögretildiği bir eğitim kurumu olsaydı, o kurumdan mezun olmak isterdim.

Londra_Sayfa10_HASAN DAG

Hasan Dağ

Lise yıllarımda ticaret ve muhasebe bölümü ile alakalı dersler aldım. Eğer üniversite okuma şansım olsaydı kesinlikle muhasebe bölümüyle alakalı bir alan okumak isterdim. Çünkü sayısal anlamda güçlü bir hafızam olduğunu düşünüyorum. Çoğu kişi eğitim almadan  da bu işlerin yapılabileceğini savunuyor. Fakat ben tam tersi ni düşünüyorum çünkü eğirim almak her zaman daha avantajlıdır. Şuan imkânı olan herkesin en az bir üniversite okuması gerektiğini düşünüyorum.

MEHMET TAS-2

Mehmet Taş

Şu an çalıştığım sektörle çok alakası olmayan bir alanda kendimi geliştirmek isterdim. Evreni araştırarak, dünya dışında olan sistemi araştırmak isterdim. Çünkü yaşadığımız gezegene bakınca evren içerisinde çok küçük bir yer kaplıyoruz ve evrende yalnız olmadığımızı düşünüyorum. Diğer canlılar ya bizlerden çok ileri bir teknoloji içinde yaşıyorlar ya da tam tersi bizlerden çok geri bir yaşam standartları içerisindeler. Bu konu hakkında araştırmalar yapmak uzay bilimi hakkında testler yapmak isterdim.

MUSTAFA DEMIR-1

Mustafa Demir

Ben ekonomi mezunuyum. Eğer bir şansım olsaydı yine ekonomi okurdum çünkü yaptığımız işlerin bir parçası hatta tamamı ekonomiye dayalıdır. Eğer bir işte başarılı olmak istiyorsanız bu işin teorik alanını da bilmek öğrenmek zorundasınız. Uygulama olarak insanlar çok iyi işler ortaya koyuyor olabilirler fakat işin teorik kısmına bakıldığı zaman bütün anahtarların orada olduğunu görebilirsiniz. Ambalaj, gıda ve emlak işiyle alakalı birçok iş alanında çalışmalar yapıyoruz ve ben ekonomi okumuş olmanın faydasını görüyorum.

SELCUK AKANSU-1

Selçuk Akansu

Şu an İngiltere’de kebapçı olarak çalışıyorum. Fakat eğer bir şansım olsaydı kesinlikle bilgisayar mühendisi olmak isterdim. Bilgisayar ile alakalı birçok araştırma yapıyorum gün geçtikçe daha çok bilgi sahibi olacağıma inanıyorum. Günümüz şartlarında bilgisayar çok önemli bir yer tutmakta. Ben de bu teknoloji çağına ayak uydurmak istiyorum. Çünkü teknoloji şirketlerine baktığınız zaman bir oyun üretiyorlar ve insanlara pazarlıyorlar. Ben de eğer şansım olsaydı kesinlikle bilgisayar mühendisliği alanında bir şeyler yapardım.

ISA DAG-102

İsa Dağ

Her zaman çok iyi bir şef olmak ve çok farklı yemekler yapmak isterdim. Bu yüzden üniversite eğitimi alma şansım olsaydı kesinlikle gastronomi alanını tercih ederdim. Güzel bir otelde çok iyi bir şef olabilirdim. Üniversite olmasa bile bu alanda bir sertifika programına katılmak isterim. Çünkü yemek yapmak farklı bir sanat ve beceri işidir. Bu yüzden bunun alt yapısını alıp çok başarılı bir şef olabilirdim diye düşünüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.