kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3365
EURO
34,7792
STERLIN
40,6668
BITCOIN
$59.071
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Orta şiddetli yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
16°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Mutlu Kaya cinayeti İngiliz medyasında

İngiliz basını Mutlu Kaya’nın vurulma olayına geniş yer ayırdı.

Mutlu Kaya cinayeti İngiliz medyasında
21.05.2015
0
A+
A-
Mutlu Kaya'nın öldürülmesi İngiliz medya kuruluşlarının da dikkatini çekti.

Mutlu Kaya’nın öldürülmesi İngiliz medya kuruluşlarının da dikkatini çekti.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki evinde, katıldığı ses yarışmasından sonra başından vurularak, ağır yaralanan ve getirildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üç gündür tedavisi süren Mutlu Kaya’nın doktorları genç kızın durumunun iyiye gittiğini, uyandırma sürecini başlatacaklarını ifade etti. İngiliz basınıda Mutlu Kaya’nın vurulma olayına geniş yer ayırdı. Guardian, Times, Independent, Mirror, Daily Mail gibi ülkenin önde gelen gazetelerinin yanısıra, BBC televizyon kanalı da olayı okuyucu ve izleyicilerine duyurdu. Kaya’nın doktoru Prof. Dr. Ulaş Aktaş, Kaya’nın Pazartesi günü sabaha karşı 05.00 civarında yoğun bakıma getirildiğini belirterek , “Getirildiğinde bilinci kapalıydı. Ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değildi. Beyninde ödem oluştuğu için uyutuldu ve halen uyutuyoruz. Perşembe gününden itibaren uyandırma sürecine gireceğiz ancak bu birkaç gün sürebilir. Ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değil” dedi.

Yarışmanın jüri üyesi Sibel Can, Mutlu Kaya ile...

Yarışmanın jüri üyesi Sibel Can, Mutlu Kaya ile…

“KADINA ŞİDDET YİNE ORTADA”

Gözyaşları içerisinde açıklamalarda bulunan ‘Sesi Çok Güzel’ yarışması jürisi Sibel Can ise, Mutlu için bütün Türkiye’nin ağladığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Hepimiz çok üzgünüz. Özellikle ben çok yakinen görüştüğüm için kendisi ve ailesi ile çok derinden gerçekten üzüntü duyuyorum. 19 yaşındaki bir genç kız. Kadına şiddet yine ortada. Ben derin büyük bir üzüntü duyuyorum. Ama buraya gelirken daha kötü bir tablo bekliyordum. İlk kez ben gördüm yoğun bakımda. Elini tuttum. Çok iyi gördüm. Umut ediyorum her şey çok daha iyi olacak.”

ERKEK ARKADAŞI ŞÜPHELİLER ARASINDA

Olayı soruşturan polis, Mutlu Kaya’nın 4 ay önce kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle erkek arkadaşından şikayetçi olduğunu belirledi. Veysel E., sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. İfadesinde “Ailesi sürekli onun bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. bu nedenle çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım” dedi.

ERKEK ARKADAŞI GECE DIŞARIYA ÇAĞIRMIŞ

Diyarbakır Valiliği, Ergani İlçesi’nde Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: “M.K.’nın 18.05.2015 günü gece saatlerinde V.E. (26) isimli erkek arkadaşıyla Ergani Devlet Hastahanesi civarında buluştukları, şahsın M.K.’yı ikametine bıraktıktan sonra saat 02.30 sıralarında M.K.’yı dışarıya çağırdığı ancak M.K’nın dışarıya çıkmadığı, saat 03.20 sıralarında ise, M.K’nın kapısının önünde evinin iç tarafında başından yaralandığı anlaşılmıştır. Diyarbakır il merkezinde yapılan çalışmalar sonucunda, V.E. isimli şüpheli Şahıs 18.05.2015 günü saat 22:30 sıralarında cinayet büro görevlilerince yakalanmıştır. Olay esnasında V.E.’nin yanında oldukları tespit edilen R.L. ve C.Ç. isimi şahıslar da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan 3 şahıs Ergani ilçemizde adli makamlara sevk edilmiş olup, R.L. ve C.Ç. hakkında adli kontrol kararı verilmiş, V.E. ise tutuklanıp cezaevine teslim edilmiştir.”

SAĞLIK DURUMU CİDDİ

Bu arada, İstanbul’da katılacağı televizyon programı öncesi evde prova yaparken başından vurularak ağır yaralanan Kaya’nın, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi  tedavisi devam ediyor. Kaya’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

TÖRE CİNAYETİ Mİ?

19 yaşındaki Mutlu Kaya, ses yarışmasında ünlü şarkıcı Sibel Can’ın yarışmacısıydı. Kaya’nın şarkı yarışmasına katılmasından dolayı akrabalarından tehdit aldığı iddia ediliyor. Mutlu Kaya’ya silahlı saldırının ardında ‘ töre ‘ cinayeti şüphesi doğdu. Yarışmaya katılmaya karar verdiğinde “Şarkıcı mı olacaksın. Seni öldürürüz” denilerek tehdit ettiğini Sibel Can’a ve programın yapımcılarına söylediği belirtildi. Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya, fakir bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar.

Yorumlar

  1. Asdsd says:

    Cinayet mi? daha yasiyor.