kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3651
EURO
35,0159
STERLIN
41,1821
BITCOIN
$70.733
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngilizlerden çarpıcı analiz: Erdoğan’ı örnek gösterdiler

İngilizlerden çarpıcı analiz: Erdoğan’ı örnek gösterdiler
26.09.2022
0
A+
A-

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve Türk Lirası’nın döviz karşısında son yıllarda yaşadığı değer kaybı uluslararası kamuoyunun dilinde… İngiliz Daily Telegraph gazetesinde dikkat çekici bir analiz yayınlandı.

Türkiye’de ekonomik kriz uluslararası kamuoyunda gündemden düşmüyor… İngiltere’nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph’ta Matthew Lynn imzalı analizde, İngiltere’deki ekonomik durum ve siyasi konjonktür mercek altına alınırken, kısa bir süre önce başbakanlık koltuğuna oturan Liz Truss’ın performansı değerlendirildi.

Wall Street Journal, Money Week, Spectator, Bloomberg ve Sunday Times gibi bilinen medya kuruluşlarında köşe yazan gazeteci-yazar Lynn, İngiltere’deki ekonomik şartların kötüleşmesi durumunda Truss’ın koltuğunu bırakmayacağını öne sürdü. Lynn, Truss’ın ancak seçmenlerin oylarıyla görevini bırakabileceğini söyleyerek, “Başbakan ofisten ayrılabilir fakat bu piyasalar yüzünden değil, seçmenin oylarıyla olur” dedi.

“HİSSE SENEDİ ZORBALARI ARTIK GÜÇLÜ DEĞİL”

Lynn, “Sonuçta hisse senedi zorbaları bir zamanlar olduğu kadar güçlü değiller. Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalarda bile liderler finansal piyasalar sebebiyle görevinden alınmıyor” yorumunu yaptı.

Lynn, “Çok özgün ve çılgınca bir ekonomik politika izleyen Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan bile Türk Lirası’nın yarı yarıya değer kaybetmesi ve enflasyonun da yüzde 80’e ulaşmasına rağmen halen görevinde. Kimse Birleşik Krallık’ta böyle ekonomik politika görmeyi beklemez fakat burada önemli olan nokta şu, gelişmekte olan ülkelerde bile hükümetler eskiden yaşadıkları ekonomik türbülansın çok daha fazlasını yaşamalarına rağmen görevlerine devam ediyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.