kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3369
EURO
35,1797
STERLIN
41,1733
BITCOIN
$67.081
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Yurtdışındaki boşanma kararları Türkiye’de tanınacak

Yabancı mahkemeler tarafından verilen boşanma kararlarının Türkiye’de doğrudan tanınmasını sağlayan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yurtdışındaki boşanma kararları Türkiye’de tanınacak
30.04.2017
0
A+
A-

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu.

Yabancı mahkemeler tarafından verilen boşanma kararlarının Türkiye’de doğrudan tanınmasını sağlayan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu konuyla ilgili, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ciddi mağduriyetine neden olan bir sorun daha giderilmiştir. Yabancı mahkemelerin boşanma kararları ülkemizde doğrudan tanınacaktır.” dedi. Yeneroğlu ayrıca şunları kaydetti:

“Yabancı mahkemeler tarafından verilen boşanma kararlarının Türkiye’de tanınması mahkeme sürecine tabiydi. Tanıma-tenfiz davaları, sürecin yaklaşık 2-3 yıl sürmesi ve yüksek masrafa mal olmasından dolayı birçok mağduriyetlere sebep oluyordu. Bu nedenle yurt dışında yerleşik vatandaşlarımız tarafından sürekli gündeme getirilmekteydi. Aynı şekilde kamu kurumları açısından da sorunlar yaşanmaktaydı.

Yurt dışında boşanmış ancak Türkiye’de evli görünen kişiler yeniden evlenememekteydi. Boşanma sürecinde ölümün gerçekleşmesi halinde ise eski eş yasal mirasçı konumuna gelmekteydi. Özellikle kadınların tanıma sürecini neticelendirmeden yeniden evlenmesi durumunda doğan çocuğun babası olarak Türkiye’de eski eş kaydedilmekteydi.

Bu sorunlar dikkate alınarak Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeyle mahkemede dava açmaya gerek kalmayacak. Yabancı boşanma kararları ülkemizde doğrudan tanınacaktır.Tanıma işlemi kararın verildiği ülkedeki dış temsilciliklerimiz tarafından veya yurt içinde ilgili nüfus müdürlüklerince çok kısa sürede yapılmış olacak. Bunun için tarafların birlikte veya vekilleri aracılığıyla başvurması gerekiyor. Velayet ve mal paylaşımı gibi tenfizi gerektiren diğer konular mahkemelerde karara bağlanacak.

AK Parti olarak yurt dışındaki vatandaşlarımıza beyan ettiğimiz vaatler konusunda gerekli adımları atıyoruz. Bu kapsamda örneğin dövizle askerlik bedeliyle pasaport harçları düşürülmüş, yurtdışından getirilen araçların süresi de 2 yıla çıkartılmıştır. Yapılan son düzenlemeyle boşanma kararlarının tanınması hususunda da ihtiyaç olan kolaylaştırma sağlanmıştır. Yasal düzenlemenin hazırlanmasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı yetkililerine de teşekkür ediyorum.

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın ülkemizle ilgili sorunlarını adım adım çözüme kavuştururken kapsamlı diaspora politikalarımızın uygulamaya geçirilmesi için de gerekli çalışmaları takip etmekteyiz. Başta yurt dışında Türkçe eğitimin ve kültürel etkinliklerin desteklenmesi olmak üzere farklı alanlarda kapasitenin artırılması sağlanacaktır. Ancak bu şekilde sorumluluğumuzu tam anlamıyla yerine getirmiş olacağız.” dedi.

Yorumlar

  1. Burakk says:

    Tek taraflı başvuru yapılınca olmuyor mu birlikte demesindeki kasıt ney acaba zaten zorluk çıktığı için yasa çıktı bu niye böyle saçmalık yaa

    1. kutlay says:

      Burakk uzun zaman gecmis bunu yazmandan ama sormak istedim. tek tarafli başvuruda sonuc ne oldu? sen öyle mi başvurdun? eski esim gelmiyor konsolosluğa.

  2. Hatice says:

    anlamaya çalıyorum tek tarafli olmadıktan sonra nasıl bir kolaylık geliyor zaten karşımızda muhattap bulamadigimiz için boşanma gerçekleşmiyor ben 3 senedir bosanmadim.

  3. Y.o says:

    5senedir bekliyorum zaten karsimdaki adam ses çıkarmadığı içim beklemedeyiz birlikte başvurmakta nedir

  4. s u says:

    nerdeyse 1 ay oldu hala nasil yapilacagi netlesmis degil… biraz sistem yavas islemekte

  5. Sermin says:

    Simdi konsolosluktan ciktim kesinlesmis olan bosanma kararimin konsolosluk araciligiyle eski esimin nufusundan mudurlugu nde kutuktende tescillestirilmesini istedim.Oradaki calisan bayan bana verdigi cevap.O kanun hala buraya gelmedi dedi.Ne zaman gelecek sorusunada aksama sabaha dedi.Boyle sacma bir sistem olamaz.Resmi gazegede yayinlanip meclisten gecen bir karar yada kanun her neyse nasil yurt disi temsilcilikledine hala ulasamaz.Ikinci sacma buldum seyide soylemek istiyorum.INSANLAR ANLASAMADIKLARI TAKTIRDE ESLERINDEN BOSANIRLAR ÇOGU MAHKEMEYE DAHI GELMEYEREK ZORLUK CIKARTMAYA CALISIRLAR KI BOSANMA SAGLANMASIN YADA GECIKSIN DIYE.SIMDI BU DURUMDAYKEN USTELIK SONUCLANMIS BIR DAVA NETICESINDE BEN TESCIL ETTIRMEK ICIN NEDEN ESKI ESIMLE BIRLIKTE GIDIP BAS VURMAK ZORUNDAYIM.YA 6 SENEDIR GORMUYORUZ BIRBIRIMIZI .O TURKIYE BEN ALMANYADA YASIYORUM.USTELIK ADAM ALMAN VATANDASI.BOYLE BIR SACMA KARAR VERILEMEZ.BENCE KANUNDA DUZGUN BIRSEKILDE DUZELTME YAPILMALI.AKSI TAKTIRDE BIZ AVRUPADA YASAYAN TURKLERE HICBIR FAYDASI OLMAYACAK BU KARARIN.AYNI SIKINTILAR VE PROBLEMLER DEVAM ETMIS OLACAK.CIKARMIS OLDUGUNUZ KANUNDA BIZE BIR FAYDASI DOKUNMUYOR.TEKRARDAN DUZELTILMESINI RICA EDIYORUM.AKSI TAKTIRDE MADURIYETIMIZ SONA ERMEYECEK

  6. Metin al says:

    Ben burada boşandım boşanma belgelerim var niye konsolosluğa birlikte müracaat ermemiz gerekli ben tek boşanma belgesiyle müracaat adememmi

  7. Sevda says:

    Birlikde müracat etmek sacma olmus. Zaten insan gibi biriyle bosanmis olsaydik en azindan vekalet verebilir yada birlikde türkiyede mahkemeye cikip iki hafda icinde cok ucuz bir maliyetle bisanabilirdik. Ben 2003 yilinda bosanmama ragmen halen kurtulamadim. Avukatim

  8. kemal says:

    Defalarca kosoloslugu telefonla aramama ragmen malesef konsoloslukla bir turlu gorusemedim Bende isimi birakarak konsolosluga gittim ve uzun bir sure kapida bekledikten sonra gorusme imkanim oldu ve Simdi konsolosluktan ciktim kesinlesmis olan bosanma kararimin konsolosluk araciligiyle eski esimin nufusundan mudurlugu nde kutuktende tescillestirilmesini istedim.Oradaki calisan bayan bana verdigi cevap.O kanun hala buraya gelmedi dedi.Ne zaman gelecek sorusunada ne zaman kanunun uygulanmasi icin herhanhi bir talimatin gelecegi belli degil dedi.Boyle sacma bir sistem olamaz.Resmi gazegede yayinlanip meclisten gecen bir karar yada kanun her neyse nasil yurt disi temsilcilikledine hala ulasamaz.Ikinci sacma buldum seyide soylemek istiyorum.Insanlar anlasamiyorlar ve yurt disindaki resmi mahkemelerde bosaniyorlar birbirlerinden kopuk yasayan bosanan ve ayni zamanda turkiyede halen evli gorunen kisi bir turlu yillar gecsede kutukte evli gorundugunden yeniden bir hayat kuramiyor yada yasal olmayan sekildeyasama durumunda kaliyoruz ayrica cocugumuz oldugundada bu birliktelikten dogan cocu babasi veya annesi baskasi oluyor nufusta nicin hic goremedigimiz yerini adresini dahi bilmedigimiz bosandigimiz esimizle birlikte yada vekiliyle birlikte gitmek zorundayiz herhangi birimiz mahkemenin verdigi yasal kararini vererek bosanma gerceklesmiyor bu durumda sorun gene cozulmemis sekilde aynen duruyor magduriyetimizde devam etmis oluyor bunlarin bir an once yonetmenlikle hal edilmesi gerekir kanisindayim boylece cozum olur yoksa cozumsuzluk devam edecek

  9. Murat says:

    İki tarafında başvurması çok mantıksız maalesef cözüm üretilmemiştir tek taraflı başvuru neden olmuyor acaba anlamış değilim kendi ülkemiz bizi neden böyle mağdur ediyor? Hani mağduriyetler giderilecekti!!!!

  10. zaza says:

    bendede ayni sorun var resmi gazetede yayinlanmismis sözde …bakanliga mail attim cevabi aynen yaziyorum ” su anda elimizde kesinlesmis böyle bir karar bulunmamakta o yüzden eski sistem hala yürürlükte size beklemenizi tavsiye ederiz taki resmi gazetede yayinlanana dek…. gazeteler resmi gazetede yayinlandigini söylüyor ama bakanlik tersini…Türkiye iste normal …vatandasliktan cikip kurtulacam insallah bu sistemden ebediyyen…

  11. mehmet kürşat says:

    beni boşayalı 5 sene olmuş beraber bir yerlere gidip boşanacak olsaydık tek taraflı boşarmıydı benı ara bulki tekrar yan yana gelip nufusa gidelim 5 senedir görmemişim bu nasıl mantık hani kolaylık avukata vekalet verecek onun içinde 7bin tl verecen 2 avukata oh oh çok kolay bu yasayı çıkaran arkadaşlar bide böyle düşünsünler …..

  12. Tozlubey says:

    Acele etmeyin arkadaşlar ilahi adalet tecelli etsin kanunda devreye girer.yarım yapalak halleri işte kanunlar ve memleketin hali.hem evet işi bittiği için pek artık önemi de yok yani milletin sıkıntısı giderilmiş giderilmemiş.bu olayı takip eden ilgilenen yok demekki birim olarak.

  13. Kemal kilictaroglu says:

    Devlet vatandasdan 3 kurus koparacam diye ne yapacagini sasiriyor. Birkikte basvuruda ne oluyor nikahami gidiyoruz. Milletin akliyla alay etmek bu biri türk biri alman vatandasi alman vatandasi icin hava hos türk vatandasi napcak sürün babam sürün ulan sorun parami harca tabi tutun ama su milleti süründürmeyin adam elindeki mahkeme karariyla gelsin tanitsin bosandigini ne vatandasa iskence yapiyorsunuz .sorun parami onuda alin zehir zikkim olsun yeterki milleti süründürmeyin.

  14. Kilictaroglu kemal says:

    Buzamana kadar akpartiye oy verdik hakkimizi helal etmiyoruz müslüman yalan konusmaz birlikte basvuru ulan birlikte nereye basvuracam kimle birlikte basvuracam ey vijdansiz yöneticiler kimle dalga geciyorsunuz insanda biraz utanma sıkılma olur böyle kolaylikmi olur önceki yasadada bu kolaylik vardi birlikte basvurunca iki haftada bitiyordu zaten gifin lan isinize.

  15. Mazlum says:

    Adam burda bekar devlet uc kurus alacam diye vatandasin parasi alman kasasina akiyor oysa adam yada kadin evlense adam gibi masini alsa yuvasini kursa bu paralar almanami gidecek 5 kurus icin millete kan kusturuyorsunuz allah belanizi versin birde secim vadiydi…adam birlikte nereye basvuruyor kafayimi yediniz .

  16. Kemal kilictaroglu says:

    Adam ankaradan istanbula ýürüdü vatan haini dediniz bizde almanyadan türkiyeyemi yürüyelim kemal kilictaroglunu tvde görünce tv kapatirdim yeminle birdahiki oyum o adama asil yalanci sizsiniz noldu secim vadu siz bu kafayla cok % 49 görürsünüz. Birlikte basvuru.:)))güldürmeyin adami .

  17. mahmut says:

    bu yönetmelik ne zaman çıkacak bilgisi olan var mı?

  18. Selin says:

    resmi gazetede yayınlandı ancak konsolosluklar henuz ankaradan bılgı gelmedi bekliyoruz dedıler cok uzun sürermi ? Bunu bekledıgımızden davada açm

  19. Rbya says:

    Ne zaman uygulama basliyor?

  20. Kemal kilictaroglu says:

    2019 secimlerine dogru cikar bosuna beklemeyin resmi gazetede cikali 8 ay oldu :))) 2019 a ne kaldiki surda bekleyin birazdaha .

  21. Bilal says:

    Yonetmenlik daha cikmadi Ben bir yazi gonderdim bakanliga bekliyorum suan

  22. Rbya says:

    Artik çiksin ya bu yönetmenlik 6 ay olacak nerdeyse daha tîk yok

  23. mahmut says:

    yönetmenlik çıkacak gibi değil. dava açılamıyor deniliyor. bu konuda bilgisi olan var mı?

  24. Erdogan says:

    Bu yasi nezaman cikar bu gidiste bekar kaldik

  25. Erdogan says:

    Allah askina yetkilerden biri cevap versin

  26. Volkan says:

    Bimer’e talebimizi ilettik. Yönetmelik ne zaman çıkacak diye hazırlanıp bakanlıklara iletildi diye cevap verdiler. Bir an önce düzenlemeler yapılıp çıksa bizde artık işlem yapabilsek.

  27. Hasan says:

    Ne yasaymis 8 ay oldu insan bir aciklama yapar birde su birlikte basvuruda olmasa bekleriz sorun degilde insallah bu konuda bir degisiklik olur.

  28. Ali says:

    Bende gecen hafta gittim konsolosluga halen gelmedi diyolar resmi gazetede gecti diyom yolda geliyo diyolar ne yolmus arkadas

  29. isci says:

    valla ben Turkiyede sonunda bosandim 8 sene sonra, cocuklarada yeni kimlik karti cikarttim bu yaz, cocuklar simdi 14, 16 ve 18 yaslarindalar, kart cikartirken, hem Turkiye adresi hemde yurt disi adresini vermistim, 3 hafta sonra benim avukat aradi, Nufus mudurlugu mahkeme kararini iptale basvurmus, nedenide, benim disardaki bosanmamda cocuklarin kimde oldugu gorunmedigi imis, simdi avukat pesimde, yeniden mahkeme olacak, yeniden cepler bosalacak, hayir ben bosanirken esimle anlastik cocuklar hususunda o nedenle yurt disindaki mahkeme ayrica yazili olarak bildirmedi , benim durum anlayacaginiz tam acinacak haldeyim, cocuklar nerdeyse cocukluk olmaktanda cikti, su nufus yedigi naneye bakin, insallah su karar bir an evvel cikarda, su mahkeme olmadan is biter, vala billaha biktim usandim

  30. Tom onay says:

    Problem zaten karsi tarafin bu ise yanasmamasi. Her iki taraf gitme zorunlulugu nedir. Zaten mahkeme kararini tanitiyoruz. Yeniden bosanmiyoruzki. Karari kim goturuse onun adina islem yapilmasi gerkeiyor yoksa bu durum eskisinden cok farkli degil. Ayrica yasa nisan 2017 cikti, suan ekim 2017 hala yonetmelik cikmamis. Bilgi verende yok. Milletin umudu ile oynayip durmayin yaw.

  31. Orhan Yurdakul says:

    Mecliste adamin giydgi franki bir haftada takim elbiseyle degistiriyorlar burda binlerce ciftin isini 10 aydir bi isleme sokamadilar .Bosandgm insan evlendi cocuk yapti biz hala evliyiz. yaziklar olsun sizin gibi insanlara .

  32. asude says:

    vay be ne kanunmus halen uygulamaya gecilmedi biz daha ne kadar bekleyecegiz 8 yildir bekliyoruz anlamadim gitti bimer msj yazdik cvp yok yahu bu yetkililer duymayacakmi sesimizi daha ne bekliyosunuz bizi.magdur etmeye ne hakkiniz vr resmj gazetede haber yayinlandi televizyonda soylendi yeter artik biran once uygulansin

  33. Xp says:

    Bende BİMER e yazdım yönetmeliğin hazırlandığını ve inceleme için ilgili bakanlıklara gönderildiği şeklinde cevap yazdılar… Tahmin ediyorum ki 6 ay içerisinde yayımlanır…

  34. İnci says:

    Hayirli aksamlar arkadaslar bende Sizin gibi yeni kanunu bekliyorum .Sanirim benim konum sizlerden biraz farkli veya benim gibi olanlar varsa lütfen yazsin.Ben 2007 agustos ta bosamdim ve 2007 ekimde alman vatandasi oldum.eski esim de alman vatandasi.Sizler yazmisiniz ikimizinde konsulata gitmeliyiz peki Adam kayip veya polisler tarafindan araniyorsa Ben nasil onunla türk konsulata gitcem. Eski esim nerde olundugu belli degil hic sorunzuz kizlarimin vekaletlerinide mahkeme bana verdi.

  35. Su says:

    Sayın Bakanlar,oy isterken amuda kalkmanızı istesek yapacak sizler,vekil seçildikten sonra triplere giriyor erişilmez oluyorsunuz.Orada bulunma amacınızı unutmayın; hizmet için oradasınız.Lütfen şu kararı yurtdışındaki konsolosluklara gönderin artık.İnsanların hayatları geçip gidiyor.Kimsenin daha fazla bekleyecek vakti yok.Bimerin işi kalıplaşmış cevaplar vermek, bu güne kadar gerçek manada çözdüğü bir sorun var mı merak ediyorum.Hükümet olarak fikirleriniz müthiş fakat uygulamarınız birer fiyasko.

  36. Ahmet Kurek says:

    Herşey vatandaşa kolaylık olsun işler mahkemede yigilmasin diye yapılır ama bizim ömrümüz yeterli o meçhul
    Ben Allahtan umidimi kesmedim , inshaallah yarın hayırlı bir haber alirim

  37. Hasan says:

    Sayin devletimiz:
    Lutfen sesimizi iyi ve odaklanarak dinleyin cunku anlamadiginiz bir puf noktasi var. O puf noktasida sudur;

    * Bizim derdimiz eski esimizden vekalet alamamak! Bizlere zorluk cikariyorlar, hatta imkansiz durumda!

    * Resmi olarak bosandigimiz halde, soguk damgali ve gercekciligini kanitladigimiz halde, Turkiyede bunun taninmamasi!

    Benim tanidigim hic kimse eski esinden vekalat alamadi.

    Nicin turkiyede bir avukat illaki gerekli?

    Neden yasadigimiz ulkede konsolosluk araciligiyla sadece tastik ettirip islemi kayit edemiyoruz?

    Hala hazirda ve zorluklarla aldigimiz bosanma belgesi, noterden tasdikli, soguk damgali ve yeminli tercumandan hazirlanip resmiligi 100% olan belge icin nicin bir avukat tutmak zorundayiz?

    Neden bu kadar basit bir islem icin dunyayi bize zehir ediyorsunuz?

    Ben 25 senedir Turkiyede bosanamadim, cunku eski esim vekalet vermeyi kabul etmiyor,
    Tanidigim butun dostlarimda ayni sorunu yasiyor.

    Elimizdeki resmi belgemizi lutfen artik taniyin ve kayita alin. Islem bu kadar basit.

  38. asude says:

    en iyisi herkes bimer yazsin baska caremiz kalmadi yoksa daha cok bekleyecegiz

  39. isci says:

    secimler eger kesinse 3 Kasım 2019’da, bana kalirsa bu bosanma kanunu
    secim vadi olmaktan oteye gitmez, milleti de ozamana kadar surundurecekler

  40. asude says:

    cam filme bile cozum bulunmusken neden cikan bi kanun icin halen cozum bulunamiyor bizimde sesimiz duyulmayacakmi artik yeter ciksin su kanun biran once

  41. A:G says:

    benimde sorunum bu kanunun resmi gazetede yayinlanmis olmasindan bu yana halen yururluge girmemis olmasi Isvec konsolusluguna defalarca sordum maalesef olumlu bir yanit yok nasil bir uygulama yapilacagi hakkinda kendilerini bilgi gelmemis ayrica Turkiyedende nufus mudurlugune sordum onlarda bir islem yapamiyacaclarini söyluyorlar,umarim yetkililer bunlari duyup bir an önce vatandaslarin bu magduriyetlerini gidermek icin ellerinden geleni yaparlar

  42. tuğba says:

    nüfus müdürlüğüne bu uygulama nezamn gelicek bilgisi olan varsa yazsın heryere yazıyorum bi umut diye çok maduruz lütfen yetkililer yardımcı olsun nerdeyse bir yıldır bekliyoruz bekletmeyin artık lütfen….

  43. irfani ucar (France 41) says:

    Ansildigi kadariyla bu kanun yurtdisina halen yururluge girmemistir aksini idda eden arkadaslar varsa lutfen yorumunuzu paylasirmisiniz

  44. asude says:

    bize bimerden gelen msj suan bakanlikta denildi ama halen beklemekteyiz ins biran once onaylanirda bizimde.maduriyetimiz giderilir cok kisi bekliyo bu kanunu biran once cozum bulunsun

  45. Su says:

    Merhaba arkadaşlar,
    Benim facebook ya da twitter hesabım yok.Bu hesabı olan arkadaşlardan ricamdır lütfen başbakan ve tüm bakanlara mesaj atabilir misiniz?Ayrıca bir grup krulabilir ya da toplu imza kampanyası başlatılabilir.Bu konularda becerisi olan arkadaşlara destek olabiliriz.

  46. Basak says:

    ben nisanlimla almanyada evlenemiyoruz cünki nisanlim almanyada bosandi ama türkiyede evli görunuyo tanima tenfiz davasi acildi parasi ödendi karsi taraf imza atmiyo. Hani nerde yasa? Hani nerde hukuk bizi burda magdur ediyosunuz bu ne sacmalik bu ne rezillik ? Sorun hala almanyada yasayan türkleri ugrastirmak avkatlara para harcatmak ve üstüne üstelik bide isi zorlastirmak madem türk konsoloslugu var verelim bosanma kararini cikartin nüfustan.neymis tek tarafli bi sene dava sürüyomus anlamsiz bu almanyadaki türklerin hayatini magdur etmekten baska bisey degil, dost hayatimi yasayalim sevdigimiz insanla.. heyyy müslüman devleti duy sesimizi erdogan !!! Erdogan duysun biz türkler rezil olduk burda

  47. asude says:

    Yeter artik yaa ne cikmaz bi kanun daha ne kadar bekleyecegiz bize halen bi cozum bulunmayacakmis sayin cumhur baskanimiz ins bizimde sorunumuzu cozer

  48. Basak says:

    Neden cikmiyo bu kanun hala? Neden yürürlüge koymuyorlar tabi almanyada yasayan türkler bir ton avukata para harcasin sonundada magdur olsun. Cikartin artik bu yasayi gerekli insanlar ilgilensin bu konuyla yeni evlilik yapamiyoruz rezil olduk bu devlette duyun sesimizi yeter artik yaaa . Bukadarmi kötü bir türk vatandasi olarak almanyada yasamak yaaa valla illallah. Sosyal medyada devletin adamlari HERRRRR KONUYU takip ediyo ama bu konu göz ardi ediliyo? Evlilik disi cocuklarimizmi olsun????? taniyin artik bu evlilik kararlarini bir turk vatandasi olarak magduruz cünki karsi taraf sorun cikartiyo vermiyo imza herkez cikarini düsünüyo . Hayatimizi etkiliyo özgürlümüz elimizden aliniyo evlenip yuva kuramiyoz

  49. MELİKE says:

    !YURTDIŞINDA BOŞANAMAYANLAR OLARAK BAŞLATTIĞIMIZ İMZA KAMPANYASINA KATILARAK İMZA VEREREK BİZE DESTEK OLABİLİRSİNİZ NE KADAR İMZA O KADAR SESİMİZİN DUYULMASI DEMEKTİR SOSYAL MEDYADA PAYLAŞARAK ÇOĞALABİLİRİZ TEŞEKÜRLER https://www.change.org/p/adalet-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-yurtd%C4%B1%C5%9F%C4%B1nda-bo%C5%9Fananlar-i%C3%A7in-tek-tarafl%C4%B1-y%C3%B6netmelik-istiyoruz?recruiter=846045812&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition

  50. Su says:

    Merhaba Melike Hanım süpersiniz hemen imzalıyorum.Teşekkürler.

  51. Murat says:

    Yıl 2018 hala yönetmelik çıkmadı. Mağduriyetimizi duyun artık. Bizi böyle ezdirmeyin. Tek taraflı başvurunun en doğrusu olduğuna inanıyoruz. Herkes yukarıdaki imza kampanyasını onaylanmalı. Sesimizi ancak böyle duyurabiliriz.

  52. Murat K. says:

    Arkadaşlar yukarıdaki imza kampanyasını lütfen her yere yayalım. Facebook, whatsapp vs.

  53. Müjdat says:

    Bakanlar ve bürokratların hepsi cahil konuyu anlamadan bilmeden kanun çıkarıyorlar bizlerin sorunu zaten boşanmış olduğumuz eşlerden vekaletname alamamak benim boşandığım eşim ben seninle Amerika’da evlendim evlilik evrakını Türkiye’ye götürdün (evrakları apostil yaptırarak)ülkene evliliği tesçil etti şimdi boşanma evrakını götürüyorsun evrak kesin boşanma evrakı (evraklar apostil yapılmış vaziyette)neden ülken boşandığımızı kabul etmiyor ülken 1985 tarihinde Lahey anlaşmasına imza atarak yurt dışından getirilen evraklar o ülkenin resmî makamlarınca Aslı gibidir kaşesi olan apostil yaptırılırsa dünyanın her yerinde geçerlidir senin ülken anlaşmaları bile hiçe sayan kanunsuz bir ülkemi diyerek benimle dalga geçiyor benim ülkemse beni küçük düşürüp yabancı eşimin benimle oyun oynamasına yardımcı oluyor yazıklar olsun önce eski eşimin bu tavırlarına kırılıyordum fakat şimdi hak veriyorum yeni çıkan kanun bizleri kolaylık sağlamayacak olmasına rağmen yaklaşık on ay öncesinde çıkmasına rağmen yürürlüğe girmemesi çok komik yazıklar olsun birde TC vatandaşlarını her yerde koruduğunu söylüyorsunuz hayır korumuyor onları değersizleştiriyorsunuz Kadın bana vekaletname vermiyor şimdi önümde üç beş yıl sürecek bir tanıma ve tenfiz davası var birde HAK HUKUT ADALET deyince bozuluyorlar

  54. tuğba says:

    neden hayla uzatılıyo heryere yazıp duruyorum sesimi duyurmaya çalışıyorum kimsenn umrunda değil sanırım artık bu uygulamayı çıkarsınlar cumhurbaşkanı na duyuralım sesimizi unuttularmı bizi bn eşimle neredeyse bir yıldır evliyiz ama fransa ya gidiyor bnde baba evinde kalıyorum ne kadar zor bi durum neredeyse bir senedir bekliyoruz lütfen allah aşkına birannevvl çıksın kararname

  55. fatma says:

    ilgililere sesleniyorum .magduriyelerin giderilmesi için rica ediyoruz. insanlar zor durumda bir an önce çıkarılsın

  56. fatma says:

    ilgililere sesleniyorum çokmu zor .yönetmeligin çıkartılması. en azından beraber başvuru yapacak olanların işlemi yapılsın lütfeennnn

  57. Basak says:

    Kanuna bak kanuna hangi akla hizmet ise . Vahhh ki ne vahhh su yasada bak.. türkuye insan haklari sifir.. birinci madde daha cok para koparmak . Ikinci madde insanlarin rezil olmasini saglamak. Ücüncü madde türk vatandasi olmaktan utanc duymak. Akli olan türk vatandasligindan kurtulsun . Türkiyenin avrupa birligini miye giremedegi en basit ortada. Insan haklari kanunu bile avrupadaki basbakanlara birtek kendilerini güldürüp rezil etmek. Kim alir insanlara bu hak vermeyen devleti avrupaya

  58. Basak says:

    Birlikte basburu zorunlu!!! Vah vahhhh bu hangi akla hizmet yaa. Insanlar ayrilmis daha katilmi olsun. Almanya hükümeti turkiyede alinmis bosanma kararini 100€ ile tek kisi muracat ettihi takdirde taniyo. Ama türkiye 1600€ ile bile isin bitmiyo. Gidip senelerce bekle imzayi karsi taraf atmaz ise. Hadi insan haklarini gecelim ama müslümanligada sigmiyo cünki bi erkek gidip 1 bucuk sene tanima tenfiz davasina kadar dost hayatimi yasasin yada cocuklari nüfusa alamadanmi yasasin. Bu me akil ve mantiksiz bisey. Rezillik tam bi ya. Yetkili insanlar sadece isine geleni duyar ama bu konuda kullaklarini tikasinlar aferin. Isine gelen konulari almanya veya amerikadan hemen yetkililer duyar ama bunu tinlamazlar . Aferin size . Mükemmel bir ülke olmak istiyosaniz önce mükemmel olacaksiniz. Insanlara insan haklari verilse diger ülkeler bizi mükemmel olarak tanirdi. Alman devlet dairesi gülüyo bu olaya cünki evlenemiyoz durumu anlattik onlara cizgi filim gibi geldi

  59. Sevda says:

    Türkiyede gidiyolar avukata gerek kalmada mesela pazartesi bosanmaya basvurup cuma bosaniyolar 50 euro bile tutmuyor burda bizi zora sokuyolar yok Almanmahkemesinde bosan 2 sene sürsün sonra taninmasi bir sene onu al tercüme yapdir 200 euro birde ayrilan kisiler birlikde imlansiz sadece zora sokmak

  60. fatma says:

    kanun çıktı gözünüz aydın resmi gazeteyi okuyun

  61. tuğba says:

    gerçekten de yeni kanun çıkmış ola bilirmi artık müjdeli haberler bekliyoruz bayadır bu sorunu çekiyoruz biz

  62. Mk says:

    Tek taraflı olmadığından çoğu insanın işine yaramaz. Hani mağduriyetler giderilecekti. Maalesef verilen sözler tutulmadı. Boşuna beklettiler bizleri.

  63. Cenk says:

    Tamamen sacmalik ben kesinlesmis onaylanmis bosanma kararini turkiyede cevirisi ile beraber mahkemeye veriyorum mahkeme kararin aslini soruyor zaten is bitmis daha neyin aslini soruyorsun kesinlesme ismi ustunde kesin karar hala bos islerle burokratik problem yaratip milletin parasini zamani ni caliyorlar haram olsun .

  64. Mahir says:

    Arkadaşlar ben 7 sene oldu hala bosanamadim bu iş böyle olmaz birlik olmalıyız en az 100 kişi meslise gitmeliyiz başka türlü olmaz haydi toplanalım

    05426590383
    Arayın veya

    Ekleyin beni
    Bir whatapptan grubu kuralım
    Veya Facebook’ta grup kuralım
    Birleşelim hep birlikte gidelim meclise duyuralim sesimizi Cumhur baskanina.. birlik olmazsak 100 senede geçse bosanamamayiz

  65. Kader says:

    Bugün Berlin’de konsolosluğa gittim. Daha yasa kesinleşmemiş. Çıkmaz ayın onbeşinde inşallah……🙄

  66. Bilal Ezer says:

    Ben varim mahir kardesim beklemekten gina geldi
    Sonuc yok yayinlanan yonetmelik yok
    Birleselim cagirisi yapiyorum
    Tek ses
    Tek yurek olalim
    WhatsApp hattina bekliyoruz
    Arkadaslari
    Benide ekleyin
    +905422955572
    Bilal

  67. SERIF says:

    BULGARISTANDA YASAY TURK VATAN DASIYIM BURDABOSANDIM TURK KONSOLUSUNA GITIM YASA CIKTIDEDI TURKIYEDEKI NUFUS SUMA MURACAT ETTIM YASA CIKMADI DEDI DAHA YURDISINDA BILDIRDIM EVLIYIMDIYE SIMDI BOSANDIM BILDIRDIM BOSANDIM DIYE GIT BASININ CARESINE BAK GITTE BOSAN TURKIYEDE SESIMI DUYAN BIR YETKILI OLURMU YURDISINDAKI KONSOLUSLU HIC YARDIMCI OLMUYOR

  68. SERIF says:

    yasa nezaman yurur luge girer bir musliman evladi aciklasin nufusa gittim bosanma evraklarimla daha yasa cikmamis sekiz ay oldu bekli yorum bos yere avukat tutup para vecem nekadarda surer dava alllah biliyor yokmu bir musluman bize yardimci olsun

  69. cengiz says:

    ya BIZ TURK oldugumuz icin mi bu kadar sacma biur kanun cikmis cikarmasaydiniz daha iyiydi cikarmaniz gereken kanun :YABANCI ULKEDE BOSANMIS MAHKEMELERCE HAKIM TARAFINDA ONAYLANMIS KESIN VERILMIS HUKUM KARAR BOSANMA VE APOSTILE VARSA YAPILMISSA ISPATI GEREKLIDIR DIYE OTOMATIKMEN AYNI ANDA TURKIYEDEDE BOSANMIS DEMEKTIR .diye kanun cikar avukat (kiravatli hirsizlar ) 7000tl arti tercuman arti evrak arti nusuf kimligi arti arti bitmez bu artilar bu kanunuuuuuu cok acil duzenlenmesi gerekiyor yetkililer biraz kafanizi kaldirin saga sola bakin hangi ulkede boyle birsey var sadece turkiyede .

  70. cengiz says:

    kanunun kesin degismesi lazim bu kanun insanlari magduriyeti gidermiyor daha berbat hale sokuyor!!!!!!!!!!

  71. Cengo Cengo says:

    bu kanunun degismesi lazim acil olarak yeniden adam gibiu duzenleme yapilmasi lazim !

  72. Aysun says:

    Meraba, Ben U.K. De yasiyorum, burada bosandim am Turkiyede hala evli gorunuyorum. Lutfen bana yardim edermisiniz, Turk konsolosluguna ne gondermem lazim bosanabilmek icin..?

    1. kutlay says:

      Aysun, buradaki mahkemeden aldigin Absulute Decree ve pasaportunla konsolosluğa git imza ver. Esin de imza vermek durumunda. Sanırım bir suresi varmış gelip imza vermesi icin.90 gundi sanırım. Ben de ayni süreçten geciyorum.

  73. Yesım Olçer says:

    25 Ekim 2019 ya Londra Başkonsolosluğuna ıngılterede boşanma kararımın Türkiye cumhuriyeti Devletı tarafından da kabul edılmesı dılekçesı ıle gereklı ıstenılen evrakları da konsolosluğa vererek bas vuruda bulundum. Eskı eşim verilen 90 gün içinde gıdıp basvuruyu imzalamadı.Ve sonrasında da yaptığım bütün çabalara rağmen bu konuda bana yardımcı olmadı.
    Kendisi Iranda evlı ve bır kız çocuğu var.Ve Ankara’da dukkan ve ev aldıklarını yetleşeceklerını duydum.
    Bir kişi aynı anda iki kişiyle resmi olarak nasıl evli olabiliyor anlamıyorum.
    Ve Türkiyeye rahatlıkla girip çıkabiliyor.
    Benim çifte vatadaşlıgım var. Her Türkiyeye T.C kimliğimle girişimde korku ve stress yaşıyorum.
    Kimliğimde adım Yesım Firouzı dıye geçiyor, eski eşimin soyadıyla. Ve pasaportumda Yeşim Olçer yazıyor.
    Ingılterede 2010 yılından beri genc kızlık soyadımı taşıyorum. O tarihten beri kendisi Turkıyede boşanma konusunda bana yardımcı olmadı.
    Ve 2018 de yenı kanun çıkınca 2019 da Londra’da olduğunu öğrendim ve başvurumu konsolosluğa yaptım.
    Bütün gerekli evraklarıkendim hazırladım ve gerekli ücretıde ödedım. Buna ragmen gıdıp başvuruyu imzalamadı.2019 dan berı K endısine hicbir şekilde ulaşamıyorum .
    Kendisi Iran vatandaşı ve şu an orada olduğunu duydum.
    Benım Turkıye de yenıden evlenebılme sansımı engellıyor.Ve sahıp olup olabılecegım hersey ustunde benım ölumum durumunda hak ıstıyebılır ve alır cunku hala evlı gozukuyoruz ve Türkiye de onun soyadını taşıyorum.
    Bu bas vurunun benım tarafımdan tek yapılıp kabul edılmesını ıstıyor ve beklıyorum bır Türk vatandaşı olarak,eskı esıme ulaşamadıgım ıslerımı zorlastırp cıkmaza sokması sebebı ıle .O hayatını ıstedıgı gıbı surduruyor ben bızım resmı kurallarımız yuzunden surduremıyorum.Bunların goze alınması ve gereklı degısıklıgın bır an once yapılıp yururluge gırmesı, benım 25 Ekım 2019 da yaptıgım butun ıstenılen dvrakları konsolosluğa verdıgım basvurumun Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafındanda tastık edılıp Turkıyede Yenıden Yeşim Ölçer olarak kendi kızlık soyadımı kullanma hakkının bana verılmesını talep ve arz ediyorum.
    Umarım yukarda okudum bıldırılen duyurum sozde kalmaz.