kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.353
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

2016’ya bakış-Eylül

Türkiye kökenli öğrenciler GCSE sınavlarında elde ettikleri başarılarla 2016’da da adlarından söz ettirdi. Örneğin Nezihe Yay, 9 yıldızlı A ile okulunun GCSE birincisi oldu.

2016’ya bakış-Eylül
03.01.2017
0
A+
A-

Cumartesi anneleri

EYLÜL

  • Türkiye kökenli öğrenciler GCSE sınavlarında elde ettikleri başarılarla 2016’da da adlarından söz ettirdi. Örneğin Nezihe Yay, 9 yıldızlı A ile okulunun GCSE birincisi oldu.
  • Londra’ya gelen İHH yetkilileri, kendi adları ve benzer logolar ile bağış toplayan farklı yardım kuruluşları hakkında vatandaşları uyardı.
  • Kurban Bayramı coşkusu başta Londra olmak üzere Birleşik Krallık’ta yaşayan gurbetçiler tarafından düzenlenen bayramlaşma etkinlikleriyle kutlandı.
  • Darbe girişimi sonrası Türkiye’de işten çıkarmalar ve görevden almalara karşı Londra’dan tepkiler yükseldi.
  • Londra’da Oyster kartlarla yapılan otobüs yolculuklarında, bir saat içinde gerçekleştirilen ikinci yolculuk ücretsiz olacak.
  • Dünyaca ünlü modacı Zeynep Kartal, London Fashion Week kapsamında, İngiltere tarihinde ilk kez, Parlamento binasında defile gerçekleştiren modacı unvanını elde etti.
  • Türkiye’nin en uzun eylemi olan ‘Cumartesi Anneleri’ne 600. haftasında Londra’dan da destek verildi.
  • TC Londra Başkonsolosluğu, Ankara Anlaşması’nın Brexit sürecinden etkilenmediğini, yasal prosedürün normal seyrinde ilerlediğini açıkladı.
  • İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplumlara yıllarca büyük destek veren Zeren Safa, 15 Eylül’de hayatını kaybetti. Safa için Londra’da da cenaze töreni düzenlendi.
  • Merkezi Manchester’da bulunan ve İngiltere’nin en iyi deniz ürünleri tedarikçisi olan Sykes Seafoods, Kıbrıslı işadamı Mustafa Kamil’in sahibi olduğu JJ Food tarafından satın alındı.
  • 15 Temmuzda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafında gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar Islington bölgesindeki St. Stephens Community Centre’dagerçekleşen anma programında AKP Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar ile Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun ve Türk toplumunun katılımıyla anıldı.
  • Yüzlerce Alevi vatandaş Wood Green’de yapımı devam eden Cemevi binasının tamamlanması için destek gecesinde bir araya geldi.
  • Türkiye sürpriz bir kararla ‘kış saati’ uygulamasından vazgeçtiğini açıkladı. Buna göre; Türkiye ile İngiltere arasındaki saat farkı 3’e çıktı.
  • AB referandumunun yapıldığı 23 Haziran’dan sonra İngiltere’de nefret suçlarının yüzde 58 arttığı belirtildi.
  • Alevi Gecesi

    Zeynep Kartal

    Zeren Sefa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.