kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5250
EURO
34,7743
STERLIN
40,6364
BITCOIN
$57.272
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
14°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Televizyon ve telefon bağımlılığı

Güney ve Kuzey Londra’da yaşayanlar için televizyonun hayatlarında ne kadar yere sahip olduğunu ve günde ne kadar zamanlarını televizyon izleyerek harcadıklarını sordu

Televizyon ve telefon bağımlılığı
12.09.2016
0
A+
A-

smartphone-tv

Haber ve fotoğraflar: YUNUS DALGIÇ

Günümüz de en çok zaman geçirdiğimiz teknoloji aletlerinden birisi telefon diğeri ise televizyon. Kimileri televizyonu eğlence için kimileri ise haber veya gündemi takip etmek için izliyor. Kadınların çoğu dizilere ciddi saatler ayırırken erkeklerin çoğu ise spor programları veya haber bültenlerini takip ediyor. Güney ve Kuzey Londra’da yaşayanlar için televizyonun hayatlarında ne kadar yere sahip olduğunu ve günde ne kadar zamanlarını televizyon izleyerek harcadıklarını sorduk.

nevriye-sali

Nevriye Salı

Hayatımız da hepimiz günümüzün çoğu vaktini televizyon izleyerek geçiriyoruz çünkü gündemi oradan takip ediyor ve dizilerimizi izliyoruz. Eskiden tek bir kanal vardı ve o kanalı belirli saat aralıklarında izleyebiliyorduk. Şimdi ise birçok farklı kanal ve birçok farklı program var. İnsanlar kendi zevklerine en uygun kanalı ve programı düzenli olarak takip ediyor. Evimde hem Türk hem de İngiliz televizyon kanallarını izliyoruz. Böylece elimden geldiği kadar gündemi takip ediyorum.

riza-dogan-1

Rıza Doğan

Türkiye gündemi bu aralar oldukça hızlı ve yoğun geçiyor. Televizyon kanallarına baktığınız zaman hemen hemen her gün farklı gündem maddeleri ile yayın yapıyorlar. Türkiye’de bulunan kanallar akşam haberlerine 1 saat ayırıyorken İngiliz kanalları biraz daha fazla yayın yapmaya çalışıyor. Türkiye gündemine baktığımız zaman en son yaşanan darbe girişimini insanlar tartışıyordu. Haber kanalları ellerinden geldikçe bol görüntülü yayın yapmaya çalışıyordu. Bizler de gurbetçiler olarak elimizden geldiğince Türkiye’deki gündemi takip etmeye çalıştık fakat kadınlar biraz daha işin magazine kısmı ile ilgileniyor. Dizileri oldukça sık takip etmeye çalışıyorlar.

recep-kaya

Recep Kaya

Eve gittiğim zaman genellikle Türk kanallarını takip ediyorum. İş yerinde oldukça fazla zaman geçiriyoruz bu yüzden gündemi yakından takip edemiyoruz. İnternet sitelerinden veya arkadaşlar arasında sohbet ederken takip edebildiğimiz kadar gündemi yakalamaya çalışıyoruz. Eve gittiğimiz zamanlarda ise Türk haber kanalları veya programlarını ile birlikte eşimle Türk dizilerini takip ediyoruz.

ozan-ugurlu

Ozan Uğurlu

Haftada en az 4-5 saat televizyon izleyerek zaman geçiriyorum. Eve gittiğimde ilk izlediğim kanal genellikle ATV oluyor. ATV de yayınlanan “Yeter” isimli diziyi takip etmeye çalışıyorum. Oktay Kaynarca’nın başrolünde olduğu bir diğer ATV dizisi olan “Eşkıya Dünya’ya Hükümdar Olmaz” isimli diziyi severek takip etmeye çalışıyorum. Gerek internetten gerek ise sosyal medya hesaplarımızdan gündeme ilişkin haberleri, son dakika olayları da takip etmeye çalışıyorum.

hasan-bozbaba

Hasan Bozbaba

İngiltere’de doğdum büyüdüm. Eve gittiğim zaman genellikle yabancı film ve dizileri takip etmeye çalışıyorum. Anne ve babam genellikle Türk kanallarını ve Türk gündemini takip ediyorlar. Türk dizi ve programlarını oldukça sık takip etmeye çalışıyorlar. Ben çok fazla Türkiye gündemini takip edemiyorum. İngiliz ve diğer Avrupa ülkelerinin haberlerini biraz daha fazla okuyorum. Sosyal Medya’yı oldukça sık kullanıyorum. Twitter genellikle gündemi takip ettiğim bir platform.

deniz-mutlu

Deniz Mutlu

Eve gider gitmez ilk işim Kanal D veya BBC televizyon kanallarını açıp gündem taraması yapmak.  Türkiye gündemi bu aralar oldukça yoğun geçiyor. Genel olarak ülkemizin bulunduğu konum gereği haber olarak diğer ülkelerle aralarındaki farkı görebiliyoruz. İngiliz televizyon kanallarına baktığınız zaman David Cameron’ı eleştirebilen, doğruyu savunan yanlışı düzeltmek için bir yayın politikası var. Türk televizyon  kanallarında ise tam tersi bir durum söz konusu olduğunu görebiliyoruz. Ülkemizin lideri istediği haberi yaptırıp, kanalları kontrol ettirerek haberleri istediği şekilde topluma yansıtıyor. Bunu bir Avrupa ülkesinde göremezsiniz.

sinan-duman

Sinan Duman 

Eve genellikle geç saatlerde gidiyorum. Yaptığımız iş gereği televizyonla ve televizyondaki kanallarla ilgilenmek durumundayız. Türk ve İngiliz kanallarını takip ediyorum. Eve gittiğim zaman genellikle Yol TV’yi izlemeye çalışıyorum. Kürt, Türk ve, İngiliz yayınları genellikle izlediğimiz yayınlar oluyor. Gündem ile alakalı birçok internet sitesi ve haber kanallarını takip ediyoruz. İngiltere’de yaşıyoruz fakat Türkiye’deki gündemi elimizden geldiği kadar takip etmeye çalışıyoruz.

ibrahim-mercan

İbrahim Mercan

Ben profesyonel Kick-Box yapıyorum. Bu yüzden genellikle izlediğim programlar spor ile ilgili oluyorlar. Türkiye ve İngiltere gündemi oldukça yoğun geçiyor fakat ben çok fazla siyaseti ve magazini takip eden biri olmadığım için genellikle yabancı kanalların spor karşılaşmalarını takip etmeye çalışıyorum. Spor programları Türkiye’de çok iyi yayın yapamıyor çünkü Türkiye’de genellikle futbol konuşulduğu için Kick-Box maçlarına yayın kuruluşları yer vermek istemiyorlar. Yabancı kanallarda ise Kick-Box maçlarını izlemek oldukça kaliteli ve keyifli oluyor.

timur-ali-1

Timur Ali

Genellikle günün 3-4 saatini televizyon izleyerek geçiriyorum. Türk kanal ve programlarını çoğunlukla takip etmeye çalışıyorum. ATV, Kanal D ve Star televizyon kanalları en çok takip ettiğim kanallar diye düşünüyorum. Hanım genellikle dizi takip etmek istiyor. Ben diziden ziyade haber kanallarını takip ediyorum. Gündem ile ilgili 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimini takip etmeye çalıştım. İngiliz haberlerinde ise yapılan referandum sonucu Avrupa Birliğinden ayrılma kararının alınmasının da gündem olarak hayatımızda oldukça fazla yer bulduğunu söyleyebilirim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.