kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4182
EURO
34,7855
STERLIN
40,6399
BITCOIN
$58.009
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Orta şiddetli yağmur
14°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Londra’da toplu taşıma ve 7/24 servisleri

Geçtiğimiz Cuma günü Londra metro hatlarının bazılarında başlayan 7 gün 24 saat hizmet servisi Londralıları hem tedirgin ediyor hem de mutlu ediyor.

Londra’da toplu taşıma ve 7/24 servisleri
22.08.2016
0
A+
A-

night-tube-9374

Geçtiğimiz Cuma günü Londra metro hatlarının bazılarında başlayan 7 gün 24 saat hizmet servisi Londralıları hem tedirgin ediyor hem de mutlu ediyor. Londra’nın en büyük sorunlarından bir olan gece ulaşımını çözmek için tasarlanan ve hizmete giren gece metrosu servisi başta olmak üzere Londra toplu ulaşım servisleri hakkındaki görüşlerini öğrenmek için Türkçe konuşan topluma söz hakkı verdik.

HUSEYIN TEOGMAN

Hüseyin Teoğman – Kofalı Çalışanı

Metroları hafta sonları da olmak üzere haftanın her günü 24 saat çalışması çok güzel bir hizmet olmakla birlikte birçok kişiyi de tedirgin ediyor. Toplu taşıma servisinin 24 saat olması insanların gece eğlencelerinden çıkışta metro ve otobüsleri daha çok kullanmaları anlamına geliyor. Bunun sonucunda bir çok insan metro ve otobüslerde alkol içmeye devam edecek ve rahatsız edici taşkınlıklar yapacak. Otobüslerin en büyük sıkıntılarından en rahatsız edici olanı, çok fazla yemek kokusu var. İnsanlar çok fazla yemek yiyor ve koku doğal olarak bütün otobüse yayılıyor. Bu oldukça rahatsız edici bir durum.

EMINE ALTUNATMAZ

Emine Altunatmaz – Satış Sorumlusu

Metroların 24 saat olması özellikle çalışanlar için çok önemli bir gelişme. İş imkanlarının da bu sayede artacağını, çalışanların daha uygun saatlerde evlerine döneceğini düşünüyorum. Umarım daha güzel şartlarda insanlar toplu taşıma araçlarını kullanabilirler. Toplu taşıma araçlarını kullan insanların en çok şikayet ettiği haller, araçların kirli olmaları ve temizlik konusunda diğer insanların titiz davranmıyor olması. Toplu taşımanın 24 saat olması güzel bir uygulama fakat güvenlik konusunda ne derece önlemler alınabilir bunları düşünmek gerekiyor.

pembe yılmaz (2)

Pembe Yılmaz – Yıldırım Domestic İşletmecisi

Kullandığımız metro hatlarının 24 saat olması güzel bir uygulama. İnsanların akşamları bir yere gitmek için artık belirli bir saatte oldukları ortamlardan ayrılmasına gerek yok. Avrupa’nın en büyük demiryolu hattına sahip bir şehirde yaşıyoruz ve verilen hizmetlerin de buna uygun olması gerekiyor. Metro çalışanlarının greve gitmeleri beni düşündürüyor çünkü metro sürücüleri çok ciddi maaşlar almalarına rağmen her geçen gün daha fazla maaş almak için grevler yapıyorlar. DLR hattına baktığınız zaman sürücüsü olmadan çalışan bir hat. İleriki günlerde bütün metro hatları böyle olursa kendileri işsiz kalacaklar ve bu sefer grev yapamayacaklar.

hasan kılıc

Hasan Kılıç – Pınar Kebap İşletmecisi

Uzun zamandır toplu taşıma araçlarını kullanmıyorum fakat verilen hizmetlerin yerinde olduğunu düşünüyorum. Bazı metro hatlarının 24 saat hizmet verecek olması çalışan ve iş yeri sahipleri içi çok güzel bir uygulama oldu. Çalışanlar son metroya yetişebilmek için iş yerlerinden erken çıkmak zorunda kalıyor veya uzakta oturanlar daha erken saatlerde çalışmak zorunda kalıyordu. İleriki günlere baktığımız zaman insanlar daha iyi koşullarda daha iyi hizmetler alacaklardır bunlara inanıyorum.

ESMA MAZI

Esma Mazı – Kasiyer

Gençlerin özellikle otobüsün içinde çok fazla gürültü yaptığını düşünüyorum. Yapılan yolculuklarımızda çok fazla gürültü ve ses duyuyoruz. Bunlar özellikle bizim gibi çalışanları çok fazla rahatsız etmekte ve baş ağrısına yol açmaktadır. İnsanların bu ülkede ilk düşünceleri karşıdaki insana saygı göstermesidir. Bu ilkeye bağlı olarak insanlar yaşamlarını sürdürüyor. Fakat otobüs içerisinde bu saygıyı göremiyoruz. Yemek kokuları, insanların birbiriyle yüksek seste konuşmaları gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor. 24 saat metro servisin olması ise çok güzel bir olay çünkü insanlar eğlenceden çıktıkları zaman veya evlerine gitmek için kullanmak istedikleri zaman erken saatlerde ayrılmaları gerekiyordu. Bu hizmet insanlar için güzel oldu.

muhammet ısıkgun

Muhammet Işıkgün – İstikbal Menajeri

Ben burada öğrenci olarak yaşıyorum. Bizler için vereceğimiz her kuruş çok önemli. En büyük sıkıntımız toplu taşımaya ödediğimiz ücretin çok pahalı olması. Çok ciddi bir tren hattı olduğunu söyleyebiliriz. Burada yaşayan insanların neredeyse tamamı metro kullanıyor. Metroların servis anlamında çok başarılı olduğunu düşünüyorum fakat aynı düşüncem üst trenler için geçerli değil çünkü geliş süreleri çok aralıklı oluyor. Bir tanesini kaçırdığınız zaman diğer üst trenin gelmesi uzun dakikalar bulabiliyor. Umarım 24 saat olarak hizmet vermeye başlayan metrolar gibi üst trenler de bu şekilde hizmet vermeye başlar.

 MAHMUT KAYGUSUZ

Mahmut Kaygusuz – Emekli

Metroların 24 saat olması çalışan insanlar için çok güzel ve kullanışlı bir hizmet oluyor fakat en büyük şikayetimiz otobüslerde yaşanan ırkçı saldırılar. Geçenlerde bir kardeşimize Müslüman olduğu için ciddi bir ırkçı saldırıya uğradı. 24 saat metro olması güvenlik anlamında ciddi sıkıntıların olması ve insanların güvenliklerinin sağlanması açısından önem arz ediyor.

 ALI IHSAN KAPLANKIRAN

Ali İhsan Kaplankıran – Maidens Coffee İşletmecisi

Metro hizmetlerinden memnunum fakat fiyat anlamında çok fazla para ödediğimizi düşünüyorum. Üst trenlerin en büyük sıkıntısı ise zamanında yakalayamadığınız zaman çok ciddi süreler beklemek zorunda kalmanız. Bu yüzden işlerine gitmek isteyenler geç kalma sıkıntısı yaşıyorlar. Umarım metroların 24 saat olması diğer bütün hatlara yansır.

Hasan kayra

Hasan Kayra – Charcoal Grill İşletmecisi

Ulaşım sistemlerini çok iyi görüyorum ve metroların 24 saat olması çok güzel oldu çünkü çalışan bir sürü insan işlerine gidemiyor ve geç kalıyor. Bunun en güzel tarafı çalışanlar artık işlerinden erken saatlerde çıkmayacak olmaları ve iş bulma olanaklarının artacak olmasıdır. Özellikle öğrenciler sadece hafta sonu çalışmak istiyor ve evlerine geç döndükleri için aileleri veya kendileri çalışmaktan çekiniyorlardı. Bu sürecin başlaması onlar için çok iyi oldu.

MERT KAYRA

Mert Kayra – Öğrenci

Şu andaki metro ve üst tren sisteminden çok memnunum. Saatlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bir yere gitmek için otobüs kullandığımız zaman çok ciddi zaman kaybı yaşıyoruz. Tren sistemlerinden ciddi anlamda memnunum. Hafta sonları bir yere gitmek istediğimiz zaman 24 saat metro hizmeti veriliyor. Bütün hatlar üzerinde bu hizmet verilmiyor fakat ileriki dönemlerde mutlaka bu hizmet bütün Londra tren sisteminde başlatılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.