kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4704
EURO
34,6881
STERLIN
40,4836
BITCOIN
$61.459
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Perşembe Hafif yağmur
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngiliz Parlamentosunda “Türkiye, AB ve Göç Sorunu” Paneli

Talip Küçükcan, “Türkiye, PKK ve DAEŞ gibi örgütlerin ürettiği gerçek bir terörle sarılı. Türkiye’nin güvenlik kaygıları AB’ninkinden çok daha yüksek.” dedi.

İngiliz Parlamentosunda “Türkiye, AB ve Göç Sorunu” Paneli
11.05.2016
0
A+
A-
 Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı (AKPM) ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı (AKPM) ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı (AKPM) ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, “Türkiye, PKK ve DAEŞ gibi örgütlerin ürettiği gerçek bir terörle sarılı. Türkiye‘nin güvenlik kaygıları AB‘ninkinden çok daha yüksek.” dedi.

Küçükcan, Londra merkezli sivil toplum kuruluşları, British Institute of Turkish Affairs (BITAF) ve Centre on Religion and Geopolitics tarafından düzenlenen, “Türkiye, AB ve Göç Sorunu” başlıklı panelde, sığınmacıların, Türkiye ve Avrupa‘nın ortak sorunu olduğunu, çözümün de ortak olması gerektiğini söyledi.

Türkiye ile AB arasında sığınmacılara ilişkin yapılan anlaşmanın olumlu sonuçlar vermeye başladığını anlatan Küçükcan, “Ege ve Akdeniz‘de bugüne kadar 5 bin civarında sığınmacı hayatını kaybetti. AB ile Türkiye arasındaki anlaşmanın uygulanmaya başlamasından bu yana ölen yok. Nisan ayında Ege Denizi‘ni geçmeye çalışan sığınmacı sayısı 100’ün altına düştü.” diye konuştu.

AB’nin Türkiye‘ye sağlayacağı vize serbestisi ile ilgili kriterlerin de Türkiye tarafından karşılandığını anlatan Küçükcan, birliğin Türkiye‘den terör tanımını daraltmasına yönelik talebinin ise net olmadığını bildirdi.

AB’nin Paris ve Brüksel saldırılarını takiben terörü başlıca kaygıları arasına aldığını dile getiren Küçükcan, “Bu konuda ortak bir politika olmalı. Türkiye PKK ve DAEŞ gibi örgütlerin ürettiği gerçek bir terörle sarılı. Türkiye‘nin güvenlik kaygıları AB‘ninkinden çok daha yüksek.” şeklinde konuştu.

AB’nin Kürtler ile terör örgütü PKK arasındaki farkı görmesi gerektiğini vurgulayan Küçükcan, “Eğer PKK‘nın yaptıklarına suskun kalırsanız, bu dolaylı olarak bu eylemleri yücelttiğiniz anlamına gelir.” dedi.

Küçükcan, İngiliz BBC‘nin PKK ile ilgili haberlerindeki yaklaşımla ilgili yorumunun sorulması üzerine, “Sadece iki soru sormak istiyorum. BBC IRA’ya da aynı şekilde yaklaşabilir miydi? Bugün DAEŞ’i de PKK‘yı haberleştirdiği gibi haberleştirebilir mi? Burada açık bir sınır var. Şiddetin söz konusu olduğu yerden ifade özgürlüğünden söz edemezsiniz.” yanıtını verdi.

İngiltere’nin İrlanda Cumhuriyet Ordusuna (IRA) karşı aldığı önlemleri bu ülkede yaşadığı yıllarda yakından takip ettiğini anlatan Küçükcan, “İngiliz medyasında IRA bayrağının renklerine yer verilmesi bile yasaktı.” dedi.

İngiliz İşçi Partisi milletvekili John Woodcock‘ın ev sahipliğinde, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında gerçekleştirilen paneli İşçi Partisi milletvekili Madeleine Moon ile Muhafazakar Parti milletvekili Edward Garnier de izledi. Panelde Küçükcan’ın yanı sıra gazeteci Ceren Kenar da konuşmacı olarak yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.