kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
STERLIN
40,9483
BITCOIN
$70.153
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Çanakkale Platformu’ndan taziye mesajı

Çanakkale Anma Platformuna üye dernekler adına başkan Servet Hassan ünlü Kıbrıslı Türk tarihçi, araştırmacı ve yazar, Türkiye ve Kıbrıs yakın tarihi uzmanı Prof. Dr. Salahi Ramadan Sonyel’in ölümü sebebiyle bir açıklama yayınladı

Çanakkale Platformu’ndan taziye mesajı
14.01.2016
0
A+
A-

 

Servet Hassan.

Servet Hassan.

Prof. Dr. Salahi Sonyel.

Prof. Dr. Salahi Sonyel.

Çanakkale Anma Platformuna üye dernekler adına başkan Servet Hassan ünlü Kıbrıslı Türk tarihçi, araştırmacı ve yazar, Türkiye ve Kıbrıs yakın tarihi uzmanı Prof. Dr. Salahi Ramadan Sonyel’in ölümü sebebiyle bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

“Ünlü Kıbrıslı Türk tarihçi, araştırmacı ve yazar, Türkiye ve Kıbrıs yakın tarihi uzmanı, Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası sahibi ve Türk Tarih Kurumu Onur Üyesi, İngiltere Türk toplumunun saygın üyesi ve çok değerli Hocamız Prof. Dr. Salâhi Ramadan Sonyel’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Kıbrıs Türk halkının yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Prof Dr. Salahi Sonyel, Kıbrıs ve KKTC tarihi hakkında yazdığı kitaplarıyla Kıbrıslı Türklerin mücadelesini tarihe kazımıştır. Tarihçi kişiliğinin yanısıra Kıbrıs Türklerinin güncel sorunlarıyla yakından ilgilenmiş, sivil toplum çalışmalarına verdiği destek nedeniyle aynı zamanda İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumunun saygın bir üyesi olarak gönüllerde yer edinmiştir.

Prof. Salahi Sonyel, bir Atatürk hayranı idi. Atatürk ve Türkiye’nin kuruluş dönemine ilişkin yabancı belgeleri içeren kitapları öne çıkan çalışmaları arasında yer alır. Sonyel, eserlerinde sadece geçmişteki olayları incelemekle kalmamış, güncel gelişmeleri yakından izleyerek Türk-Yunan, Türk-Ermeni ve adadaki Türk-Rum anlaşmazlığı gibi sorunlara çözüm önerileri getirmiştir. Ermeni sorunu konusunda İngiliz arşivlerinde yaptığı araştırmalar ve kitapları tarihe ışık tutmuştur.

Yakın tarih yazımında başta İngiliz belgeleri olmak üzere yabancı devlet arşivlerini çok iyi kullanan tarihçi, Türkiye ve Kıbrıs tarihi, Osmanlı’nın son dönemi ve azınlık sorunu, Atatürk ve Milli Mücadele, Ermeni sorunu ve dış güçlerin Türkiye’yi bölme çabaları, Bosnalı Müslümanlar, Kıbrıslı Türklerin adadaki hayatta kalma mücadelesi konularında Türkçe ve İngilizce kitaplar yazmıştır. İngiltere, Türkiye ve KKTC’de konferanslara katılan ve dersler veren Sonyel’in eserleri ders kitabı olarak okutulmaktadır.

Prof. Dr. Salâhi Sonyel, arkasında Türkiye ve Kıbrıs tarihine dair önemli eserler ve dostlarına çok değerli anılar bırakarak aramızdan ayrıldı. Böyle büyük bir değeri kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk dünyası ve sevenleri kendisini daima saygıyla hatırlayacak ve eserlerine minnet duygularıyla sahip çıkacaktır.

Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Türk dünyasına başsağlığı dileriz. Huzur içinde uyusun!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.