kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.771
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Londra’da Cumhuriyet’in 92. yılı kutlandı

Cumhuriyetin 92. yılı Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliğinde verilen resepsiyon ile kutlandı.

Londra’da Cumhuriyet’in 92. yılı kutlandı
31.10.2015
0
A+
A-

 

Elcilik cumhuruyet resepsiyonu (6)

Cumhuriyetin 92. yılı Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliğinde verilen resepsiyon ile kutlandı. Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile eşi Esra Bilgiç, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Çalkayış ile eşi Gülcan Çalkayış ve Elçi Müsteşarı Fatih Ulusoy ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona İngiliz diplomatlar ve yabancı ülkelerin Londra’da bulunan temsilcileri başta olmak üzere yüzlerce davetli katıldı.

Elcilik cumhuruyet resepsiyonu (11)

Geceye katılanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı mesajını Büyükelçi Bilgiç okudu. Cumhurbaşkanı’nın mesajında öne çıkan ifadeler şunlar oldu: “Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıldönümüdür. 81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. 600 yıllık bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Aziz Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. 78 milyon vatandaşımızın her bir ferdi, bu ülkenin, Cumhuriyetin, aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir evlatlarıdır. Milletimizin fertlerini kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, kültürü, kılık-kıyafeti üzerinden ayrıştırmaya kalkan herkes, Cumhuriyetin ruhuna, özüne ihanet içindedir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.”

Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç geceye katılan her davetli ile teker teker ilgilenirken konuklara Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Elcilik cumhuruyet resepsiyonu (7)

Elcilik cumhuruyet resepsiyonu (9)

Elcilik cumhuruyet resepsiyonu (13)

Elcilik cumhuruyet resepsiyonu (8)

Elcilik cumhuruyet resepsiyonu (14)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.