kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3385
EURO
34,8303
STERLIN
40,6215
BITCOIN
$62.432
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Türkiyeli öğrenciye Başkonsolostan özel tebrik

Hanım Karakoç, Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar tarafından tebrik edildi.

Türkiyeli öğrenciye Başkonsolostan özel tebrik
09.09.2015
0
A+
A-

 

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Hanım ve babası Halil Karakoç'u kabul etti.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Hanım ve babası Halil Karakoç’u kabul etti.

Üniversite öncesi kolej eğitimine giriş sınavı olarak bilinen GCSE’de üstün başarı sağlayan Hanım Karakoç, Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar tarafından tebrik edildi.

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan sonuçlara göre girdiği 12 sınavın 11’ini A*, birini ise A notu ile geçmeyi başaran başarılı öğrenci Türk resmi makamlarının da dikkatini çekti. Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Londra Gazete’de okuduğu haberin ardından Türkiye ziyaretinden döner dönmez Hanım Karakoç’u görmek isteyerek, makamına davet etti. Hanım Karakoç’u ve babası Halil Karakoç’u Londra Başkonsolosluk binasında ağırlayan Yorulmazlar, başarılı öğrenciyi tebrik, ailesine de yetiştirmiş oldukları evlat için teşekkür ederek başladığı konuşmasında Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual) kurumu tarafından kaldırılmak istenen Türkçe sınavının önemine dikkat çekti.

TC Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Hanım Karakoç'u kutladı.

TC Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Hanım Karakoç’u kutladı.

TÜRKÇE SINAVLAR SÜRMELİ

Türkçe sınavı sayesinde yüzlerce öğrencinin üniversiteye giriş sınavlarında (A Level) daha başarılı sonuçlar elde ettiğini ve bu nedenle Türkçe sınavlarının vazgeçilemez olduğunu belirten Yorulmazlar, başarılı öğrencinin aldığı sonuçlar ile bunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Başkonsolos Yorulmazlar, Türkçe sınavlarının önemine her zaman dikkat çeken ve toplumu yazdığı haberler ve araştırmalar ile bilgilendiren Londra Gazete’ye de teşekkürlerini bildirdi.

Kendisi de bir akademiysen olan Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Yorulmazlar, Türkçe konuşan toplumların bu konu hakkında çok duyarsız olduğundan yakınarak, İngiliz eğitim sisteminden kaldırılmak istenilen yabancı dillere itiraz için başlatılan imza kampanyasında Polonyalıların 17 Bine yakın imza topladığını, Türkiyelilerin ise sadece 2 Bin civarında imza topladığını belirtti.

Yorulmazlar konuşmasının devamında Hanım Karakoç’u eğitim hayatı boyunca takip edeceklerini belirterek ihtiyaç duyduğu her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Paranın değil eğitimin insanların kurtarıcısı olacağının altını çizen Yorulmazlar, Britanya topraklarına gelen göçmenlerin eğitime daha çok önem vermeleri gerektiğini vurguladı.

————————————————————-

Baba Hakkı Karakoç, Hanım Karakoç ve anne Nesli Karakoç.

Baba Hakkı Karakoç, Hanım Karakoç ve anne Nesli Karakoç.

HANIM KARAKOÇ’UN ÖRNEK BAŞARISI

İngiltere’de yaşayan Elbistanlı bir ailenin kızı olan Hanım Karakoç, 2 yıl boyunca süren orta eğitiminin ardından girdiği GCSE sınavında örnek alınacak bir başarı elde etti. Toplam 12 ayrı dersten sınava giren başarılı öğrenci Karakoç, sadece bir dersten A derecesi alırken, 11 dersten A* alarak okul birincisi oldu ve Londra’nın en gözde kolejlerinden birinde okuma hakkı kazandı. Astronomi, İngiliz Dili, Edebiyatı, Matematik, Latin Dilleri, Fransızca, Türkçe, Bilim ve Tarih dersi sınavlarından A* alan Karakoç, İstatistik sınavından A aldı.

ELBİSTANLI AİLEDEN ÖRNEK EVLAT

Türkiye’de dünyaya gelen Hanım Karakoç, 2004 yılında ailesi ile birlikte İngiltere’ye geldi. Baba Halil Karakoç hemen her Türkiyeli gibi birçok iş sektöründe çalıştıktan sonra kendi işinin sahibi oldu. Pazarcılık yaparak ailesini geçindiren ve çocuklarını okutan baba Halil Karakoç, haftanın 6 günü çalışıyor. 2004 yılında ailesini de Londra’ya getiren Halil Karakoç’un tek amacı Türkiye’de doğan ikisi kız ikisi erkek olan dört çocuğunun daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak. Anne Nesli Karakoç ise ev hanımı. İngilizceye hakim olmadığı için her ne kadar çocuklarına derslerinde yardım edemese de onlara manevi olarak destek veriyor.

Yorumlar

  1. sinan says:

    Türkiyeli öğrenici?Yani Türk öğrenci demek istemişsiniz…