kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
STERLIN
40,7232
BITCOIN
$63.446
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Dünyadaki Kıbrıslı Türkler buluşuyor

Dünyadaki Kıbrıslı Türkler buluşuyor
20.11.2013
0
A+
A-

DUNYA KIBRIS TURKLERI VAKFIBu yıl üçüncüsü yapılacak olan Dünya Kıbrıs Türkler 3. Kongresi bugün Girne’de başladı.            Dünya Kıbrıs Türkleri Vakfı tarafından düzenlenen ve 4 gün devam edecek olan kongrede toplam 6 oturumda 30 dolayında sunum yapılacak. Kongre için dünyanın çeşitli ülkelerinden adaya gelen akademisyen, gazeteci, politikacı ve profesyonel meslek gruplarından yüzlerce kişi; sağlık, eğitim ve ekonomi başlıkları altında gerçekleştirilecek atölye toplantılarında görüş alışverişinde bulunacak.

Kongre için İngiltere’den aralarında gazetemizin sahibi Yılmaz Özyiğit, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysin Yılmaz, Doktor Teoman Sırrı,Embargoed Grubu Başkanı Hüseyin Fevzi, meclis üyeleri Ayfer Orhan ve Ertan Hürer ile Profesör Mustafa Camgöz ve Profesör Esen Bayar’ın da bulunduğu 15 kişi davet edildi.

Kongreyi Lordlar Kamarası ve Kuzey Kıbrıs Dostluk Grubu üyeleri Lord Maginnis Ken, Lord Sharkey, Lord Harrison, Barones Meral Ece, Lord Qurban Hussain ve Lady Butterworth da ziyaret edecekler.

KONGREYE KKTC YETKİLİLERİ DE KATILIYOR

Kongre’nin açılışı bu sabah (21 Kasım Perşembe), saat 9.30’da, Acapulco Resort Otel’de Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Vedat Çelik’in konuşmasıyla başlayacak.

Vakıf’tan yapılan açıklamaya göre, açılışa Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin katılarak birer konuşma yapması bekleniyor.

Kongre programı kapsamında ‘Dış Ülkelerde Yaşayan Kıbrıslı Türklerin KKTC’de Seçme ve Seçilme Hakkı; Kıbrıs adasının sahip olduğu hidrokarbon kaynaklarının potansiyeli ve muhtemel paylaşım şekli, yaratacağı bölgesel ittifaklar ile KKTC yönetimi tarafından geliştirilmesi gereken stratejiler değerlendirilecek. Kongrede ayrıca Türk ve Rum tarafının ekonomik kalkınmasına sağlayabileceği katkı ve Kıbrıs sorununun çözümüne etkisi de ele alınacak. 1963-2013 döneminde geçen 50 yıl içerisinde Kıbrıs Türk Halkının siyasi yaşamındaki yapısal gelişmelerin tarihi perspektif çerçevesinde değerlendirileceği toplantılarda aryıca gelinen yeni süreçte Kıbrıs Türk tarafı için öngörülen yeni siyasi hedef ve stratejiler de tartışılacak.

Kongre çalışmaları dışında sadece ekonomi atölyesi katılımcılarıyla 24 Kasım Pazar 09.00-10.30 saatleri arasında Ekonomi Atölyesi toplantısı gerçekleştirilecek. Dünya Kıbrıs Türkleri 3. Kongresi’nin tamamlanmasının ardından yapılacak bu atölye çalışması 11.00-18.00 saatleri arasında Ekonomik Birimler Turu ile devam edecek.

Aynı gün saat 19.00’da Avrupa Birliği (AB) Bitkisel Üretim Projesi Direktörü Christian Harel tarafından Atölye katılımcılarına akşam yemeği verilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.