kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
STERLIN
40,9357
BITCOIN
$70.632
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Mehmet Ali, icadıyla yarışacak

Mehmet Ali, icadıyla yarışacak
29.03.2012
0
A+
A-

Mehmet-ErbilMIDDLESEX Üniversitesi Mühendislik bölümü öğrencisi Mehmet Ali Erbil,25, Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan UAVForge adlı insansız hava aracı yarışmasında, kendi icadı ile İngiltere’yi temsil edecek.

Üniversitede doktora çalışmaları yapan Erbil, Mayıs ayında Georgia’da düzenlenecek olan yarışmada 12 ülkenin takımına karşı birincilik için yarışacak. Başarılı olan takım 100 bin doların sahibi olurken, aynı zamanda 15 adet örnek üretim yaparak askeri tanıtım fuarında teşhir etme fırsatını elde edecek.

Diğer mühendislik öğrencileri Mantas Brazinskas, Witold Mielniczek ve Siddharth Odedra ile beraber İngiltere’yi temsil edecek olan Erbil, HALO and SQ-4 Recon adını verdiği, savaş bölgelerinde askerlerin hayatını kolaylaştıracak minik boyuttaki uçabilen kamera ile yarışacak.

Enfield’de yaşayan Erbil, diğer takımlardan bazılarının 26 kişiden oluştuğunu, kendilerinin küçük bir takım ile icadı geliştirmeleri dolayısıyla, uzmanlaşma imkanı yakaladığını, , yarışmanın dünyada bu alanda yapılan araştırmaları incelemek bakımından önemli olduğunu söyledi. İki yaşındayken ailesiyle Türkiye’ye göç eden Mehmet Ali, mini cab şöförlüğü yapan babası ve ev hanımı annesinin eğitimdeki başarısında payının büyük olduğunu söyledi.

SAVAŞ BÖLGELERİNDE KULLANILABİLİR

Frizbi büyüklüğünde olan kamera, hafifliği ve pratikliği ile beğeni topluyor. Askerlerin sırt çantasında kolaylıkla taşınabilecek olan kamera, gizli tehlikeleri havadan çekerek, kumandayı yöneten operatörün gözlüklerine eş zamanlı olarak gönderiyor. Bir dakikadan kısa bir sürede operasyon için hazırlanabilen kamera sadece 230 gram ağırlığında.

Yerden 120 metre yükseklikte çalışabilen cihaz, sessizce tehlike bölgesinde uçarak, daha yakından görüntü verecek şekilde ayarlanabiliyor. Karanlıkta çalışan gece görüşü programı da bulunuyor. Bir buçuk kilometre mesafeden kumanda edilebiliyor.

El kumandası ile uzaktan kontrol edilen kamera, kullanıcısına yükseklik, uzaklık gibi bilgileri veriyor. Gereken durumlarda ise uçuşunun ilk başladığı noktaya dönüş yapıyor.

Öğrencilere doktora eğitiminde ve robot yapım sürecinde danışmanlık yapan akademisyen Dr Stephen Prior, Massachusetts Teknoloji Enstitütüsü gibi rakiplere rağmen, kazanmak için yüksek şansa sahip olduklarını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.