kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3256
EURO
34,8206
STERLIN
40,6181
BITCOIN
$61.806
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Türkiye’deki şiddet ortamı BBC binası önünde protesto edildi

Britanya Demokratik Güç Birliği tarafından, Türkiye’deki şiddet ve çatışma ortamı geçtiğimiz Cumartesi günü Londra’da Oxford Circus’ta bulunan BBC binasının önünde başlayan bir yürüyüşle protesto edildi.

Türkiye’deki şiddet ortamı BBC binası önünde protesto edildi
13.08.2015
0
A+
A-

 

5T4A0901Türkiyeli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Britanya Demokratik Güç Birliği tarafından, Türkiye’deki şiddet ve çatışma ortamı geçtiğimiz Cumartesi günü Londra’da Oxford Circus’ta bulunan BBC binasının önünde başlayan bir yürüyüşle protesto edildi. Protesto gösterisine çok sayıda vatandaş katıldı.

5T4A0850

Saat 15.00 sıralarında Oxford Circus’ta bulunan BBC televizyonu binası önünde yapılan konuşmalardan sonra göstericiler, Leicester Meydanı’na doğru yürüdü. Britanya Demokratik Güçbirliği tarafından yapılan basın açıklaması şöyle: “AKP ve benzeri anlayışların politikaları yüzünden, çocuklar neden öldürüldüğünü bilmeden ölüyorlar. Işid, El Kaide, El Nusra, Öso ve tüm gerici, yobaz ve ırkçılar halklara hesap verecekler. Neden öldürüldüğünü bilmeden ölen çocuklar için sesimizi daha fazla yükseltmemiz gerekiyor. Vicdanlı olan tüm insanlar, daha güçlü ve yürekli olmak zorundadır. Yaşadığımız bu zaman dilimi tüm insanlığın utanç tarihi olacaktır. Bu süreç sadece çete gurupları, süper güçler, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar gibi faillerin değil tüm insanlığın da tarihidir. Bu nedenle olan bitenlerden iyilerde kötüler kadar sorumludur. Irak’ı özgürleştirmek adına ve Arap baharı kurmacası adı altında savaş bahaneleri üretildi. Suriye’nin parçalanmasına kadar devam eden ve en sonunda bölgede yaşayan tüm halkları hedef alan savaş canavarı şimdi Aleviler, Sünniler, Kürtler, Türkler, Ezidiler başta olmak üzere tüm Türkiye’yi de içine almış durumdadır. Dünyanın neresinde olursak olalım yüreğimiz onlarla olmak zorundadır. Şimdi bu direnen halkların yanında değilsek eğer, ya ne zaman olacağız?

IMG_0406

Bu nedenle bizler bugün Suruç’ta 32 SGDF’liyiz! Gazi’de devrimci Günay’ız! Kobane’de ölen çocuklarız. Zergele’de vücudu parçalanan anneyiz. İdlib’in çığlığını duyurmak zorundayız. Lazkiye de kurşuna dizilen halkız. Şengal de ki acıları yaşayanlarız. Silahlı Saldırıya uğrayan Alevi kurum yöneticileriyiz.

Türkiye’deki geçici hükümet ülkemizi karanlık bir çıkmaza sürüklemektedir. Ülkemiz 90’ların Türkiyesi oldu. Faili meçhul cinayetlerin, silahlı saldırıların, ev baskınlarının, gelişi güzel tutuklamaların, köy yakmaların, köy boşaltmaların ve yargısız infazların Türkiyesi.

Devlet yıllardır Aleviliği asimile etmek için türlü yollara başvurdu. Bu da yetmedi artık polis Cemevlerine silahlarla, gaz kapsülleriyle, tazyikli sularla saldırılıyor. Alevi kurum yöneticileri silahlı saldırılara uğruyor. Kürt siyasi hareketi içinde yer alan kişiler sorgusuz tutuklanıyor. Devrimciler infaz ediliyor. Bu düzmece savaşların bedelini ödeyen Orta Doğu halkları, katillerden hesap soruyor. Çetelere ve onların sahiplerine karşı tarihi bir direniş sergiliyorlar.”

5T4A0845

5T4A0916

 

IMG_0405

 

5T4A0861

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.