kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.402
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Karısını bıçaklayan Türk babaya 16 yıl hapis

Kuzey Londra’nın Hackney bölgesinde yaşayan ve aslen Aksaraylı olan 46 yaşındaki Dilaver Bellikli, karısını bıçaklayıp öldürmeye teşebbüs etmekten 16 yıl hapse mahkum oldu.

Karısını bıçaklayan Türk babaya 16 yıl hapis
05.08.2015
0
A+
A-
Kuzey Londra’nın Hackney bölgesinde yaşayan ve aslen Aksaraylı olan 46 yaşındaki Dilaver Bellikli, karısını bıçaklayıp öldürmeye teşebbüs etmekten 16 yıl hapse mahkum oldu.
Dilaver Bellikli'nin Facebook sayfasından Polat Alemdar hayranı olduğu öğrenildi

Dilaver Bellikli’nin Facebook sayfasından Polat Alemdar hayranı olduğu öğrenildi

Wood Green Crown Court’ta görülen davada Dilaver Bellikli isimli Aksaray, Türkiye kökenli kişi, karısını boğmaya çalışıp, 6 kez bıçaklayarak öldürmeye teşebbüsten ve kızına saldırmaktan suçlu bulunarak 16 yıl hapis cezası aldı.

Annesinin bıçaklanmasını önlemek için bıçağı eliye almaya çalışan kızları ise eline derin bir bıçak yarası aldı.

Facebook hesabına yüklediği görüntelerden Dilaver Bellikli’nin Kurtlar Vadisi dizisine hayran olduğu, kendi kıllık-kıyafetini dizinin ana karakteri Polat Alemdar’a göre uyarladığı görülüyor.

Hesap ayrıca bazı çevrelerce aşırı sağcı Türk milliyetçiliğini temsil eden Alpaslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu desteklediği de gösteriyor.

“ŞİDDET GÖREN BÜTÜN KADINLAR POLİSE GİTMELİ”

Mahkemenin sonuçlanmasından sonra açıklama yapan Dilaver Bellikli’nin karısı şunları söyledi:

“Bugün bu cezanın verilmesinden dolayı mutluyum. Türkçe konuşan toplumdaki şiddet bütün kadınların polise ve mahkemeye gitmesini tavsiye ediyorum.

“Sakın sessiz kalmayın, sizlere yardımcı olacak resmi kurumlar var.”

Hackney’deki evlerinde meydana gelen hazin olay şöyle gerçekleşti:

Olay esnasında evde olan ailenin büyük kızı yukardan annesinin çığlıklarını duymuş ve hızla aşağıya indiğinde babasının annesini boğmaya çalıştığını gördü. Kızını şiddetle bir kenara iten baba Dilaver Bellikli, karısını bıçaklamaya başladı.

Dilaver Bellikli Facebook'ta Polat Alemdar karakterine duyduğu hayranlıktan bahsediyor

Dilaver Bellikli Facebook’ta Polat Alemdar karakterine duyduğu hayranlıktan bahsediyor

Annesinin güvenliğini sağlayabilmek ve babasının şiddetinden annesini kurtarmaya çalışırken arbede yaşandı. Baba Bellikli daha sonra karısını vücudunun üst kısmından bıçakladı.

O sırada annesini bıçaklamaya çalışan babasının elinden bıçağı almaya çalışan kızı bıçağı almaya başaramadı ve eline derin bir bıçak yarası aldı.

KARISINI BIÇAKLADI, KARDEŞİNİN EVİNE KAÇTI

Dilaver Bellikli karısını arka arkaya bıçaklayıp evden kaçtı. Komşular polisi ve ambulansı aradılar, anne ve kız hastaneye kaldırıldı.

Dilaver Bellikli, karısını altı yerinde bıçakladı.

Dilaver Bellikli, karısını altı yerinde bıçakladı.

Bellikli’nin karısı 1 bıçak darbesi bacağından ve 5 bıçak yarası ise vücudunun üst kısmında çeşitli yerlerinde olan yaraların tedavisi için acile alındı.

Bellikli’nin kızı ise elindeki bıçak yarası için ameliyata alındı.

Olay yerinden derhal kaçan Dilaver Bellikli, Edmonton’da bulunan erkek kardeşinin evine gitti.

Saat 4.30 sıralarında polis tarafından yakalanan Bellikli tutuklanıp mahkemeye sevkedildi. Bellikli Wood Green Court’ta görülen davada 16 yıl hapse mahkum oldu.

Olayı soruşturan dedektif Simon Johnston olayla ilgili şöyle konuştu: “Dilaver Bellikli ailesini koruması gerekirken ailesine zarar vermiştir. Kadın ve kızı çok kötü bir olaya maruz kaldılar.

“Kızı annesini korumaya çalışırken kendileride zarar gördüler. Dilaver Bellikli bu olayın bedeli olarak hatırı sayılır uzunlukta yılları demir parmaklıkların arkasında geçirecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.